Андрографис

Андрографис (Andrographis paniculata) – билката, позната още като „Кралят на горчивото”, „Жлъчката на земята”  и „Индийска ехинацея”, е култивирана в югоизточна и южна Азия, където още от древни времена листата и корените й се използвали срещу простуда и инфекции.

Днес интересът към андрографис също е засилен, благодарение на благоприятното му действие върху имунната система, противовъзпалителните свойства, антибактериалните и антивирусните такива, билката си е извоювала силна позиция сред растенията в подкрепа организма.

Топ билка в сезона на настинките и грипа!

Активните компоненти в състава на андрографиса, са андрографолидите. Именно на тях се дължи ефектът на билката срещу вредни микроорганизми като вируси, бактерии и гъбички. Изследванията показват, че стандартизираният до определени нива андрографолиди екстракт от андрографис, подпомага имунната система като насърчава производството на антитела и макрофаги – големите, бели кръвни клетки, които унищожават нежеланите микроорганизми. През зимните месеци от годината стандартизираният екстракт от андрографис може да се приема не само профилактично, но и когато настинката или грипът вече са факт с цел облекчаване на симптомите и стимулиране на възстановяването.

Андографисът е особено благоприятен при различни състояния на дихателната система, като кашлица и болки в гърлото, бронхит, подути сливици и др. Любопитен факт е, че в Швеция и други скандинавски държави, в които климатът е доста суров, андрографисът е на почит. Там екстрактите от андрографис са изключително популярни средства за укрепване на естествените защитни механизми на тялото и бързо възстановяване при настинки и грипни инфекции.

Най-съществените ефекти на андрографолидите по отношение на имунната система:

- подпомагат активността на макрофагите и клетките естествените убийци;

- насърчават синтеза и секретирането на антитела (имуноглобулини) от страна на В-лимфоцитите, които да поразяват и разрушават проникналите в организма микроби;

-имат положително въздействие върху фагоцитозата – процесът, при който белите кръвни телца поглъщат „лошите” бактерии;

-благоприятни в борбата с множество вируси, включително на онези, които причиняват настинки и херпес;

-възпрепятстват репликацията на вирусите - не позволяват на гостоприемните клетки да помагат на вирусите и да създават техни копия;

-изследвания върху клетъчни култури показват, че андрографолидите притежават силна антибактериална и противогъбична активност;

-насърчават бързото възстановяване при остри инфекции на горните дихателни пътища и подпомагат облекчаването при състоянието на главоболие, температура, хрема, кашлица и мускулни болки; 

Изберете изпитаното качество, доверете се на 50-годишния опит на професионалистите в билковата индустрия – Nature’s Way, USA!

Екстрактът от андрографис в оригиналния продукт на Nature’s Way-Андрографис 400 mg, е извлечен от цялото растение (стъбло, лист и цвят), вместо от една негова част, което увеличава ползите му! Екстрактът е стандартизиран до 10% андрографолиди – точната „доза” активни вещества, необходима за постигане на оптимално целенасочен ефект!

Благоприятно за имунната система през зимните месеци - андрографис! Осигурете си го при нас!