ревмоарт пакет
Болки в ставите и мускулите

Болките в ставите могат да бъдат мъчителни и изключително болезнени. Зимният сезон засилва тези болки и ни карат да изпитваме дискомфорт постоянно. За щастие има решение за този проблем!

Билки при болки в ставите

При избора на билки при болки в ставите, важно е да се обмислят възможните странични ефекти, както и факта, че някои лекарства може да не действат при съчетание с билки. Винаги трябва да се консултирате с вашия лекар, за да се уверите, че нямате основни заболявания, които могат да пречат на безопасната употреба на билки. Някои от най-често използваните билки за лечение на ставни заболявания включват лют червен пипер, масло от мента и коприва.

Лют червен пипер

Лютият червен пипер е популярна билка за лечение на болки в ставите. Тази билка често се добавя към кремове и се използва за масаж на засегнатата област. Трябва да се внимава, когато се използват продукти, съдържащи Кайен, тъй като са възможни значими кожни раздразнения и парене. 

Ментово масло

Ментово масло може да се използва локално, но трябва да се разрежда с базово масло, за да се предотврати дразнене на кожата. Тези продукти не трябва да се използват в близост до лигавиците, като например очите или гениталиите, поради възможно увреждане на тези чувствителни зони.

Коприва

Копривата е широко използвана за лечение на болки в ставите. Чаят обикновено се прави от листата на това растение и се използва като компрес върху болезнени стави. Хората с чувствителна кожа могат да изпитат леко дразнене на кожата, въпреки че този страничен ефект е относително рядък.

Джинджифил

Джинджифилът често се използва като хранителна добавка за лечение на ставни болки. Много хора съобщават за намаляване на необходимостта от болкоуспокояващи с редовен прием на джинджифил. Стомашно дразнене е възможен страничен ефект на джинджифила. Тази билка не трябва да се използва от бременни жени или хора с нарушения на кръвосъсирването.

Тинктура Ревмоарт

Тинктура Ревмоарт съдържа бяла върба кора, невен цвят, черен бъз цвят, хвойна плод, хвощ, етанол 66% об./об. Тя действа благоприятно на мускулно-скелетната система, заради своята неповторима комбинация от билки.

Приложение: Перорално - по 20-25 капки, три пъти дневно в 100 мл вода.  

Асам гел с черен оман

Асам гел с черен оман съдържа екстракт от корен на черен оман - изпитано средство при артрит, ревматизъм,  болки в ставите, гърба, кръста и крайниците, както и след физически натоварвания. Екстрактът от черен оман е богат на алантоин,  ускоряващ регенерацията на клетките и заздравяването на костите, хрущялите и мускулите. Гелът е допълнен от ментол и камфор, стимулиратщи кръвообращението.

Приложение: Нанася се с лек масаж два-три пъти на ден. Попива бързо, без да оставя следи.