Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

ЛЕЧЕНИЕТО С БИЛКИ НА АСТМА ПРИ ДЕЦАТА


astma-1.jpgКакво представлява астмата

Астмата е заболяване на белия дроб и се характеризира с възпаление на бронхите, обструкция на дихателните пътища, спазми на гладката мускулатура на бронхите и натрупване на гъста слуз в белите дробове. Това води до хиперинфлация на белите дробове, задържане на въздуха и спиранети на достатъчното издишване на детето.

Симптоми на астмата

Недостига на въздух, кашлицата, усещане за недостиг на въздух и хрипове са озновните симптоми. В тез ислучаи за едно дете е по-трудно да вдиша, отколкото да издиша. Хриповете се характеризират с висок свистящ звук, характерен при издишване, отколкото при вдишване (за разлика от крупа). Дете, което има астма и е с хронично заболяване прави чести кризи на бронхоспазъм. Когато не изпитва остри атаки, детето може да има леки хрипове или хронично дразнеща кашлица. Острият астматичен пристъп може да трае няколко минути, часове или дни. По време на асматичния пристъп се комбинират няколко фактора, които правят дишането трудно: мускулите се свиват и стесняват дихателните пътища, лигавиците набъбват и се сгъстява секрета, намаляват дихателните пътища и слизестите секрети стават дебели, блокират се дихателните пътища. Недостигът на въздух и невъзможността да се вдишва и издишва често води до паника и страх по време на пристъпа, което влошава ситуацията. Астматичните атаки по-често се случват през нощта, но могат да се появят и след физически или емоционален стрес. Физическият стрес може да възникне след упражнения, алергенни храни, излагане на дразнещи вещества или инфекциозни / възпалителни процеси. Емоционалният стрес може да е причинен от различни фактори и не на последно място може да бъде спомена от предишни остри пристъпи. Съществува голямо разнообразие от поводи, които сами по себе си или в комбинация могат да предизвикат астма.


Честите причини на астмата включват


astma-4.jpgАлергии

вещества като прах, полени, животинска пърхот, мухъл и много различни храни могат да предизвикат алергична реакция, която да провокира асматичен пристъп. Често има фамилна анамнеза за атопични заболявания като астма, екзема и сенна хрема. Инфекцията на дихателните пътища (бронхит, кашлица, настинки, грип) на бронхиалното дърво могат да предизвика дразнене и възпаление, което води до свиване на бронхите. Бронхиалната астма се наблюдава най-често при деца на възраст от две до шест години. В допълнение към обичайните симптоми на астматичния пристъп, придружаващи симптоми включват повишена температура и суха кашлица.


Дразнене

Когато във въздуха има вещества, които драздразнят дихателните пътища и тогава се предизвиква асматичен пристъп. Честите дразнители са дим, смог, химикали, парфюми, почистващи продукти, студен въздух и дървени стърготини.


Емоционални фактори

стресови ситуации, тревожност, нервност, несигурност или страх могат да отключат пристъп. Едно дете може да пострада в определена среда, когато е далеч от семейството след отделяне от родител. Факта, че детето има астма и е имало остър пристъп е само по себе си безпокойство и производство на мисълта. Този фактор често утежнява ситуацията по време на пристъп.


Семейната история

Детето може да има наследствена астма, която се среща при сестра, роднина или брат, които също страдат от астма, екзема или сенна треска.


Храносмилателни смущения

Когато храносмилателната система работи неправилно или се преяжда може да се стигне до астматичен пристъп, тъй като тези състояния дразнят нервната тъкан в стомаха, причинявайки рефлекс върху бронхиалното дърво в резултат на бронхоспазъм.


Допълнителни фактори, които трябва да се изследват са претоварване на черния дроб, дисбаланс в храносмилателната микрофлора, солна киселина или други храносмилателни ензими. Лошо елиминиране на отпадъците и токсините в организма, хроничен запек и свръхрастеж на гъбички или паразити в червата.


Повишено токсично натоварване

Ако детето има повишено натоварване на токсини от околната среда като хранителни добавки, оцветители или пестициди, това може да доведе до това състояние.


Когато се работи срещу преодоляване на астмата е важно да се съсредоточим върху общата жизненост, здравето и констипацията на детето. За да се справите с всички фактори и за да се сведе до минимум излагането на всички дразнители, трябва да се подобрят функциите и здравето на имунната, храносмилателната и дихателната системи. Лечението на астма може да отнеме от няколко месеца до няколко години.

Погрижете се за храносмилателната и имунната система, алергиите, екземите и сенната хрема.

astma-3.jpg

Лечение и препоръки за здравословно хранене

• Избягвайте високо алергенни храни като яйца, риба, миди, ядки и фъстъци, които обикновено причиняват незабавна алергична реакция. Мляко, шоколад, пшеница, цитрусови плодове, домати, хранителни оцветители и добавки, които обикновено предизвикват реакция по-късно. начало. Бананите също могат да бъдат проблем.
• Избягвайте хранителни добавки като азобагрила (тартразин, сънсет жълто, кохин) азо багрила като натриев бензоат, серен диоксид и сулфити. Тартразинът се намира в много преработени храни, витамини и някои лекарства. Сулфитите се намират в салатни дресинги, картофени продукти и авокадо.
• Нисък прием на животински продукти като месо, яйца и млечни продукти могат да бъдат полезни.
• Увеличаване на пълнозърнестите храни, пресни зеленчуци, плодове и сусам.
•Избягвайте преработени и рафинирани храни, като например продукти от бяло брашно, маргарин и хидрогенирани масла.
• Използвайте пресни сурови масла като зехтин, ленено семе, слънчоглед и сусам върху салати и шейкове. Да не се готви с тези масла. Гответе със зехтин или масло от рапица.

Лечение на астма с билки

Давайте билкови чайове или удари за изграждането на имунната, храносмилателната, детоксикация и дихателната системи на тялото. Комбинирайте няколко от тоничните билки като астрагал корен, невен, глухарче, исоп, коприва, овес, червена детелина, живовляк и бял равнец. Японският зелен чай е с много високо съдържание на флавоноиди, които помагат за стабилизиране на мастоцитите и намаляване на възпалението. Той може да се приема самостоятелно или смесен с мента или анасон за вкус. Пийте 2 до 3 чаши дневно.

Витамини, минерали, антиоксиданти като бета-каротин, селен, цинк и витамини Е и С ще помогнат за стабилизирането на химическите отговорите, които предизвикват атака и за подобряване на метаболизма на мастните киселини.

Есенциални мастни киселини, гама-линоленова киселина и ейкозапентаенова киселина са особено полезни при блокиране на химични вещества, които предизвикват бронхоспазъм. Биофлавоноиди, особено кверцетин, могат да помогнат за стабилизиране на хистамин-освобождаващи клетъчните мембрани блокират химични възпалителна реакция. Давайте 300 мг три пъти на ден заедно с витамин C. Магнезият е необходим за отпускане на гладката мускулатура и може да бъде полезен за подобряване на астматичното дишане. Приемът на магнезий и витамин С преди упражнения могат да помогнат да се предотврати появата на индуцирана атака.


 

Продукти свързани със статията

  1. АСТРАГАЛ , КОРЕН  РЯЗАН , Astragalus Merabranaceus
  2. ГЛУХАРЧЕ ЛИСТ , СТРЪК , Taraxacum officinale L.
  3. ИСОП ЛЕЧЕБЕН , СТРЪК , Hyssopus officinalis L.
  4. ЧЕРВЕНА ДЕТЕЛИНА ЦВЯТ , Trifolium pratense L.