Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Брадавици, лечение с билки при децата

bradavici.jpgКакво представляват брадавиците

Брадавици са твърди, повдигнати израстъци по кожата, които обикновено са безболезнени, вариращи по размер от една четвърт до 1 см. Могат да възникнат навсякъде по тялото, но най-най-често се появят по ръцете, краката и лицето. Обикновено брадавиците се причиняват от вирус и могат да се разпространяват, чрез контакт, сърбене и чесане. Повечето брадавици сами по себе си изчезварт за период от две до три години.

Лечение на брадавици с билки

• Локалните приложения са най-честият път на лечение. Подкрепете имунната система на организма с добро хранене, антиоксидантни витамини и минерали и използване на антивирусни билки като маточина, женско биле, жълт кантарион или туя.

• Прилагане на лапи върху брадавицата, изрязани от свежа кора на банан, с вътрешната част на кората до кожата, покрийте я с лейкопласт и се оставя една нощ. Повторете в продължение на три нощи. На четвъртата нощ сложете няколко капки от течен бета-каротин, масло от чаено дърво или смес от равни части от тинктура от хамамелис, жълтениче тинктура и тинктура от туя, преди прилагането на бананова кора. Продължете тази процедура за 2 до 3 седмици. Брадавицата ще придобие черен цвят, тъй като започва да умира.

 

Продукти свързани със статията

 1. ТИНКТУРА ХАМАМЕЛИС ВИРДЖИНИЯ ПРИ ХЕМОРОИДИ, 100 мл

  ТИНКТУРА ХАМАМЕЛИС ВИРДЖИНИЯ ПРИ ХЕМОРОИДИ, 100 мл

  Цена:

  Редовна цена: 9,30 лв.

  Промо цена 9,20 лв.

 2. МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО, Tea Tree Oil, БИОХЕРБА, 10мл

  МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО, Tea Tree Oil, БИОХЕРБА, 10мл

  Цена:

  Редовна цена: 4,39 лв.

  Промо цена 4,34 лв.

 3. КАНТАРИОН ЖЪЛТ , ЗВЪНИКА , САМО ЦВЯТ И ЛИСТ , без клечки , Hypericum perforatum L.