bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Йохимбе, действие и приложение на билката

Йохимбе натуралния афродизиак за мъже и жени

Ако искате да закупите билката йохимбе или билкови прапарати, които я включват в състава си, моля използвайте търсачката.

 • Йохимбе кора - афродизиак, Pausinystalia johimbe

  Йохимбе кора - афродизиак, Pausinystalia johimbe

  Цена: 3,52 лв.

  Не е в наличност

 •  Описание Йохимбе - естествен афродизиакна Йохимбе

  Йохимбе представлява вечнозелено дърво, което расте в Западна Африка. В кората на дървото се съдържа химикал, наречен Йохимбин, който се използва за лечение на еректилна дисфункция при мъжете. Кората от Йохимбе традиционно се е използвала в Африка, като афродизиак (за увеличаване на сексуалното желание).

  Голяма част от мъжете, особено около 40-те страдат малко или повече от сексуална дисфункция. Това става причина за дисхармония в брака и за проявата на невротични състояния при мъжа, които водят до ред сложни заболявания. Сложността на проблема еректилна дисфункция не е маловажен, тъй като последствията от неговата поява, могат да доведат до редица полови нарушения и в не редки случаи да се стигне до импотентност.В днешно време проблемите с ерекцията най-често се свързват с външни влияния- стресовия начин на живот, проблеми в половия живот, психоемоционалните спадове. Именно в такива случаи в целия свят се вземат препарати, които да стимулират половото влечение. Навярно те са толкова разнообразни, колкото е и самото човечество.Например в Пакистан при разкопки на древния град Михранджо-Дару, остатък от централната арабска цивилизация от 2-3 век преди новата ера, са открити различни лекарства и афродизиаци на растителна основа, които да възбуждат страстта, което ни навежда на мисълта, че този проблем не е от вчера, а само външните фактори, които водят до него, различни.Всеки народ и цивилизация е имала своите стимуланти, но един от най-известните и ефективни препарати за стимулиране на половата активност, известн още от дълбока древност е кората на африканското дърво Йохимбе /Corynanthe yohimbe/.

  Химични свойства на йохимбе

  Достъпната информация и глобализацията на света, правят билката желана и за нашия пазар, като билков лек за сексуална дисфункция, включително и еректилна дисфункция при мъжете и помага за мъжествената им себереализация. От него в наши дни се извлича вещество наречено „Йохимбин“.  При изследванията на ефекта от Йохимбе мъжете са били разделени на две групи. Мъже с проблеми на психологическа основа и такива, които имат чисто физиологичен проблем. И в двата случая йохимбето е повлияло, но при първите се води, че е дал плацебо ефект. Учените се заинтригуват от химическия му състав и след дълги изледвания обясняат начина му на действие. В Йохимбето се съдържа алкалоид със специфично действие, който предизвиква приток на кръв към половите органи (и на мъжа и на жената). Веществото Йохимбин добито от кората на Йохимбе, блокира адренорецепторите, преимуществено във съдовете на малкия таз. Поради повишения приток на кръв към тъканите и фалоса, едновременно се възбужда и центъра на ерекция в гръбначния мозък, който действа като средство за стимулиране на ерекцията. В същото време оказва ефект и върху кората на главния мозък, като премахва чувството за несигурност, скованост, тревожност, повишава сексуалните и емоционални усещания по време на интимност, повишава двигателната активност и подобрява обмяната на веществата. Йохимбинът, който е част от Йохимбе, отслабва инхибиторния ефект на мозъчната кора в центъра на сексуално поведение, контролира ерекцията и еякулацията в центровете на гръбначния мозък (тяхната дейност се потиска не само психологически, но води и до импотентност в напреднала възраст), повишава нивото на хипофизата и тестостерона, подобрява циркулацията на кръвта до тестисите, техните придатъци, до простатата, като поддържа по-високо ниво на сперматогенезата в напреднала възраст.Към допълнителните свойства на Йохимбина трябва да прибавим и способността да действа, като диуретик (използва се срещу напикаване и уринарна инконтиненция). Повишава двигателната активност, поддържа нивото на стартиране и мобилизиране на тялото (затова се използва в спортната медицина, най-често, като съставка в хранителните добавки).

  Йохимбе се използва и от жени

  Трябва да отбележим, че Йохимбе се използва не само, като препарат за стимулиране на половата активност при мъжа, но се приема и от жени, които страдат от фригидност. Още през 60-те години на миналия век, учените установяват, че Йохимбе има тонизиращ ефект и може да действа и като вид антидепресант, тъй като понижава безпокойството и неувереността. Наскоро в Полша беше установено, че освен като афродизиак и антидепресивно средство, Йохимбето помага на жените в тяхната борба с килограмите. Учените смятат, че стимулира липолизата (изгарянето на мазнините в тялото). Приемането на Йохимбе се препоръчва и на мъжете и на жените, които се стремят да достигнат до нови висоти на удоволствието и се занимават с активна физическа дейснот.

  Макар и Йохимбе да се счита за проверен, ефективен и безопасен стимулатор, той не бива да се приема като лекаство. Трябва да се гледа на него, като на допълнително средство, важен компонент към една комплексна терапия на импотентостта. Той спомага за преодоляване на последствията на болестта, но не лекува нейните първопричини

  Начин на употреба на йохимбе

  Половин чаена лъжичка от билката йохимбе се вари с 400 мл вода за 10 мин. Прецежда се и чаят се изпива топъл, като може да се подслади по желание. Приема се вечер, половин до един час преди акт.

  Нежелани реакции на йохимбе

  Страничните ефекти, дължащи се на употребата на йохимбин, включват: повишено кръвно налягане, главоболие, замаяност, нервност, нарушения на съня, изпотяване, зачервяване на кожата, повишена сърдечна честота, тремор.

  Съчетание на йохимбе с други билки

  Ползва се отделно и се съчетават само по препоръка на лекуващия терапевт.

   

  Продукти свързани със статията

  1. Йохимбе кора - афродизиак, Pausinystalia johimbe

   Йохимбе кора - афродизиак, Pausinystalia johimbe

   Цена: 3,52 лв.

   Не е в наличност