bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Билка Бабини зъби и чай - какво лекуват?

Билка бабини зъби - за какво се използва?

 • Бабини зъби стрък с боздуганчета за потентност – Трибулус, Tribulus
 • Лукс чай Бабини зъби, Bioherba, 120 гр., потентност, простата
 • бабини зъбиTribulus terrestris е билка по-известна у нас под името Бабини зъби. Билката се среща най-често в субтропическите райони. Още в древен Китай, бабините зъби / Tribulus terrestris / са използвани, за лечение на очни болести. Традиционната китайска медицина и до ден днешен използва биолката за лечение и на едема, сексуални дисфункции, ревматизъм, импотентност и преждевременна еякулация.

  Индийската аюрведична практика използва Бабините зъби / Tribulus terrestris/ като тоник известен със санскритското име "гокшура/сарата". А в традиционната индийска медицинска практика – бабините зъби Tribulus terrestris са познати под името Унани и се използват като афродизиак.

  Бабините зъби Tribulus terrestris се смятат от съвременната медицина за една от билките, подпомагащи сексуалната потентност на мъжете. В средата на 70- те години на миналия век български учени установяват силната мощ, която оказва Бабините зъби Tribulus terrestris върху либидото на мъжете. От тогава са извършени редица научни изследвания по цял свят, които потвърждават установените от българските учени свойства на билката.

  Чай от бабини зъби

  Можете също да приемате и чай от бабини зъби. Той се прави от изсушените листа на растението и обикновено е с много силно изразен вкус, така че препоръчваме да го подсладите, а след това да се насладите и на ефектите, които носи. Задръжте листата от бабини зъби в гореща вода за поне 10-15 минути преди да консумирате чая.

 • Бабини зъби екстракт, Tribulus terrestris, Bioherba, 300 мг, 60 капс., потентност, простата
 • Бабини зъби Тинктура, Tribulus terrestris, Bioherba, 100 мл, потентност, простата
 • Бабини зъби химичен състав

  Стероидни сапонини, включително трилин, диосцин, диосгенин и грацилин, както и флавоноиди, алкалоиди, венци, аскорбинова киселина и мастни киселини, танини са включени в състава на якорианците. Заводът е в състояние да концентрира химикали като барий, селен, цинк и стронций от околната среда.

  Клинично действие на Бабини зъби - Трибулус Терестрис

  Основното, клинично действие на Бабините зъби Tribulus terrestris е повишаване нивата на тестостерона. Според редица изследвания учените установявт, че сапонините, съдържащи се в билката влияват върху рецепторите в хипоталамуса, които управляват сексуалните хормони. Блокират рецепторите на хипоталамуса, като го карат да "мисли", че нивата на сексуалните хормони в кръвта са по-ниски отколкото те всъщност са. По този начин хипоталамуса подава сигнали, за производството на хормони, което води до повишено производство на тестостерон.

  Бабини зъби екстракт

  Екстрактът от билката Бабини зъби Tribulus terrestris повишава нивата на андроген, а оттам и на сексуалното желание. Според редица други изследвания взимането на Бабини зъби Tribulus terrestris - стимулира производството на лутеинизиращ хормон (LH, известен също като лутропин и понякога лутропин) произвеждан в хипофизната жлеза/, който е един от основните фактори за производството на по-голямо количиство тестостерон от тялото.

  Изследвания, включително и български, показват подобрени репродуктиви способности и при двата пола, повишено либидо и овулация. В университета в Сурабая, Индонезия, изследванията показват, че Бабините зъби Tribulus terrestris, имат благоприятен ефект върху честотата на половият акт, повишаване на броя на сперматозоидите в семенната течност и подобряване мобилността на сперматозоидите. Не са наблюдавани странични ефекти. 

  Българските Бабини зъби Tribulus terrestris притежават свойства, които са благоприятни за хормоналния баланс при жените, което прави билката подходяща при предменструален синдром и менопауза. Някои изследвания показват, че билката Бабини зъби Tribulus terrestris има защитен ефект върху простатата, като в комбинация със Х-степоидни сапонини я предпазва от рак. Билката може да се приема вътрешно и външно при херпес и вирустни инфекции.

  Български учени успяват да изолират сапонин от Бабини зъби Tribulus terrestris, наречен трибол. Това откритие става полага основите за производството на новия препарат "Трибестан". Подобни препарати се произвеждат и в редица азиатски държави - Индия, Пакистан, Китай.

 • Бабини зъби, Bioherba, 250 мг, 100 капс, потентност, простата
 • бабини зъби билкаБилката Бабини зъби, Трибулус Терестрис приложение

  Билката Бабини зъби Tribulus terrestris се прилага и при лечение на заболявания на сърдечно-съдовата система (намаляване на холестероловите плаки, пречистване на кръвта - при хемороиди, циреи др.), лечение на бъбреците /поради диуретичните си свойства/, повишава киселинността на стомашния сок и др.

  В средата на 70-те и началото на 80-те години на миналия век започва и научното изследване на трибулуса, за да се извлекат основните му съставки. На тази база в редица страни се появяват препарати, които се използват за намаляване на холестерола при комплексната терапия на атеросклероза на общите, церебралните и коронарните съдове.

  Бабини зъби Tribulus terrestris се приема за повишаване на броя на сперматозоидите, както и тяхната мобилност след приемане в продължение на тридесет дена. Приемът повишава фертилните способности, сексуалното желание при мъжете и при жените.

  Повечето ескперти препоръчват дози от 750 до 1250 мг на ден, приемани между храненията.

  Бабини зъби нежелани реакции

  Почти не се срещат странични ефекти. Въпреки това някои от пациентите изпитват стомашни разстройства, които могат да се избегнат, чрез приемането на Бабини зъби Tribulus terrestris с храна.

  Бабини зъби съчетание с други билки

  При лечение на острици (ентеробиоза) се препоръчва комбинация от бабини зъби, висока аралия Aralia chinensis (корени), глог (листа).