bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Масаж при родилни болки

Извадка от книгата на Маги Тисеран -"Ароматерапия"

Масаж при родилни болкиБолката, която жените изпитват в долната част на гърба си по време на раждане, би могла да се облекчи с масаж, ако имате партньор, който ви съчувства, или приятел, който желае да бъде край вас. Един по-силен масаж ниско отзад на гърба би облекчил много състоянието ви. Препоръчва се това да се практикува в последния месец на бременността, за да си намерите най-удобната за вас поза и да обучите съпруга си да прави масаж съгласно вашите инструкции. Масаж със силен ритмичен натиск се приема много добре от родилките. Смесването на етерични масла, които могат да помогнат за облекчаване на болката и да допринесат за отпускане на жената, е нещо чудесно. Масажната смес за целта се състои от етерични масла и маслена основа.

Масажът трябва да се прави на интервали, когато жената чувства необходимост от него, но това зависи и от издръжливостта на този, който го прави.

Някои родилни болки продължават изключително дълго. При първото ми раждане те продължиха 27 часа. Бях решила раждането да стане по естествен път, без лекарства и упойки след раждането на сина ми мъжът ми имаше повече нужда от възстановяване от мен! А колко много жени предпочитат да влязат в болница и да приемат лекарствата, които им се предлагат. Моята сестра - близначка е на същото мнение и не би и помислила да ражда така, както аз го направих.

Всички жени трябва да могат да раждат там, където за тях е най- удобно, и по начина, по който те желаят. Раждането не е болест, която да се нуждае от медицинска интервенция - появата на този свят не би трябвало да се асоциира със заболяване. В нея трябва да има нещо нежно и мистично, за да се оцени напълно чудото, което се случва. Все повече болници предлагат на бъдещите майки какви ли не начини за раждане: в седяща поза, в едва осветена стая или във вана с вода. Ако жената иска, децата й може да присъстват. Това е голямо подобрение в качеството на услугите, които родилните отделения предлагат, но моят първи избор винаги е бил да раждам децата си вкъщи под грижите на опитна акушерка.

Продукти свързани със статията

 1. ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ САЛВИЯ, 10мл , Salvia officinalis , Биохерба
 2. МАСЛО ОТ КАНЕЛА С ПОРТОКАЛ, Cinnamon with Orange Essential Oil, БИОХЕРБА, 10мл
 3. МАСЛО ОТ РОЗМАРИН, ROSEMARY OIL, БИОХЕРБА, 10мл
 4. ЛАВАНДУЛА МАСЛО, LAVENDER OIL, БИОХЕРБА, 10мл
 5. Пулсатила, PULSATILLA CH 9, Боарон

  Пулсатила, PULSATILLA CH 9, Боарон

  Цена:

  Редовна цена: 4,74 лв.

  Промо цена 4,27 лв.

  -10%

 6. Аконитум напелус, ACONITUM NAPELLUS CH 9, Боарон

  Аконитум напелус, ACONITUM NAPELLUS CH 9, Боарон

  Цена:

  Редовна цена: 4,73 лв.

  Промо цена 4,26 лв.

  -10%