bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Лечение с билки на ларингит (болно гърло)

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Лечение с билки на ларингитВсяко възпаление на гърлото ни означава, че в тялото ни се опитва да нахлуе инфекция. Можем да му помогнем да се пребори с това нахлуване ако правим гаргара с чаено дърво (една капка от чаеното дърво в една чаша вода). За целта можем да използваме и лавандула или лимон.

Етерични масла при болно гърло

Сандаловото дърво е много силно антибактериално масло и е в състояние да убива стрептококи и стафилококи също толкова ефикасно както антибиотиците. Щом почувствам, че ме боли гърло, взимам вътрешно една капка сандалово дърво. Вкусът му е много горчив, но си заслужава да се прежалим, защото се нуждаем само от една доза, за да не премине болното ни гърло в нещо по-сериозно. По-приятно би ни се сторило, ако приемем сандаловото дърво в доза 2-3 капки в чаша подсладена с мед вода и ако пием от нея с чаена лъжичка на всеки час по веднъж. Сандаловото дърво не само облекчава, но има и силни аналгетични свойства.

Забележка: Изключително важно условие е сандаловото дърво да бъде истинско Муsоге оil, а не парфюмното сандалово дърво, нито сандалово дърво с прибавени към него химикали или наситени мазнини. Затова купувайте само реномирани марки масла.