bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Лечение с билки на белодробна инфекция

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Лечение с билки на белодробна инфекцияБелодробна инфекция причини

Възпалението на белите дробове е възпалителен процес, който се характеризира с покачване на температурата, отделяне на течност в алвеолите. Това са малки въздушни клетки в белия дроб, стените на които са отговорни за газообмена и са компоненти на белодробната тъкан.

На риска от възникване и развитие на пневмония най-често са изложени деца и възрастни хора, които имат отслабен имунитет, хронични заболявания, захарен диабет, проблеми със сърдечно-съдовата система. В риск са и пациентите, които злоупотребяват с тютюнопушенето и пиенето на алкохол, хората с вродени дихателни и белодробни проблеми.

Симптоми на заболяването

Белодробната инфекция има различни прояви и симптоми на заболяването при възрастни, чрез които опитен лекар веднага ще определи етапа и особеностите на патологията.

повишаване на телесната температура до критични 39-40 градуса;
силна кашлица с храчки от белите дробове на възрастен;
болка в гърдите по време на кашлица и дишане;
хрипове, които могат да се чуят, докато слушате белия дроб.
С атипична проява на пневмония, която се провокира от микоплазма или хламидия, други симптоми при възрастни също са характерни:

висока температура, която се повишава до около 40 градуса;
суха кашлица, която скоро се превръща в мокра с отделянето на голямо количество храчки;
мускулни и тъканни болки;
постоянна болка в гърлото;
общо неразположение.

Често забелязвайки симптоми като треска, пациентите се бъркат с респираторно заболяване. Но класическите симптоми на белодробна инфекция трябва винаги да се вземат предвид, тяхното присъствие показва непосредствената необходимост да се започне лечение на пневмония в болнична клиника. Окончателната диагноза пневмония се поставя от опитен лекар, след като той взема лабораторни изследвания и предоставя задълбочена диагноза, за да се справи ефективно с причината.

Етерчини масла при белодробна инфекция

Това е рядък случай, при който етеричните масла са имали силата и мощта да се преборят със сериозна инфекция, когато дори конвенционалната медицина не е в състояние да се справи. Този случай е особено впечатляващ, тъй като човекът с инфекцията е бил в кома и не е могло да му се въздейства чрез „положително мислене" или „ум срещу материя", за да приемем, че са му помогнали тези методи, а не маслата.

Тази история ми беше разказана от една приятелка, която се занимава с акупунктура и в случая е играла ролята на „терапевт". Преди тя е била медицинска сестра на държавна практика.

Приятелка на моята приятелка катастрофирала лошо. Последвал продължителен престой в болница на командно дишане. Няколко седмици изкарала в кома и поддържали живота й чрез апарати. Инфекцията в дробовете й се влошила до такава степен, че лекарите в болницата опитали всички възможни лекарства, за да изчистят дихателните й проблеми, но без резултат. Съобщили на родителите й, че няма да я бъде, и именно в този момент моята приятелка поискала разрешение от тях и от болничните консултанти да използва алтернативни средства. Заради апарата за командно дишане приятелката ми не можела да използва акупунктурните игли, но започнала да втрива масло от чаено дърво в зоната на гръдния кош, като поставяла и по няколко капки от чаеното дърво в съдчето към апарата. Няколко дни наред тя използвала чаеното дърво по този начин. В резултат на тези интензивни грижи течността от гърдите се оттекла (била тъмнокафява на цвят). От този момент нататък здравето на пациентката започнало бързо да се подобрява, тя излязла от кома и вече е вкъщи при своите родители на път към пълно оздравяване.

 

Продукти свързани със статията

 1. Масло от Чаено дърво, Bioherba, 10 мл
 2. Лопен цвят, Verbascum phlomoides L.
 3. КАЛИУМ / KALIUM CARBONICUM / 30CH, БОАРОН

  КАЛИУМ / KALIUM CARBONICUM / 30CH, БОАРОН

  Цена:

  Редовна цена: 4,74 лв.

  Промо цена 4,27 лв.

  -10%

 4. ЧЕРВЕНА КАЛИНА 250МГ, 60 КАПСУЛИ, БИОХЕРБА
 5. Бял Оман рязан корен, Inula Helenium
 6. Босвелия клей гранули – Индийски тамян, Boswellia serrata
 7. Калина кора, Viburnum opulus L.

  Калина кора, Viburnum opulus L.

  Цена: 2,42 лв.

  Не е в наличност