Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Лечение с билки на белодробна инфекция

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Лечение с билки на белодробна инфекцияБелодробна инфекция причини

Възпалението на белите дробове е възпалителен процес, който се характеризира с покачване на температурата, отделяне на течност в алвеолите. Това са малки въздушни клетки в белия дроб, стените на които са отговорни за газообмена и са компоненти на белодробната тъкан.

На риска от възникване и развитие на пневмония най-често са изложени деца и възрастни хора, които имат отслабен имунитет, хронични заболявания, захарен диабет, проблеми със сърдечно-съдовата система. В риск са и пациентите, които злоупотребяват с тютюнопушенето и пиенето на алкохол, хората с вродени дихателни и белодробни проблеми.

Симптоми на заболяването

Белодробната инфекция има различни прояви и симптоми на заболяването при възрастни, чрез които опитен лекар веднага ще определи етапа и особеностите на патологията.

повишаване на телесната температура до критични 39-40 градуса;
силна кашлица с храчки от белите дробове на възрастен;
болка в гърдите по време на кашлица и дишане;
хрипове, които могат да се чуят, докато слушате белия дроб.
С атипична проява на пневмония, която се провокира от микоплазма или хламидия, други симптоми при възрастни също са характерни:

висока температура, която се повишава до около 40 градуса;
суха кашлица, която скоро се превръща в мокра с отделянето на голямо количество храчки;
мускулни и тъканни болки;
постоянна болка в гърлото;
общо неразположение.

Често забелязвайки симптоми като треска, пациентите се бъркат с респираторно заболяване. Но класическите симптоми на белодробна инфекция трябва винаги да се вземат предвид, тяхното присъствие показва непосредствената необходимост да се започне лечение на пневмония в болнична клиника. Окончателната диагноза пневмония се поставя от опитен лекар, след като той взема лабораторни изследвания и предоставя задълбочена диагноза, за да се справи ефективно с причината.

Етерчини масла при белодробна инфекция

Това е рядък случай, при който етеричните масла са имали силата и мощта да се преборят със сериозна инфекция, когато дори конвенционалната медицина не е в състояние да се справи. Този случай е особено впечатляващ, тъй като човекът с инфекцията е бил в кома и не е могло да му се въздейства чрез „положително мислене" или „ум срещу материя", за да приемем, че са му помогнали тези методи, а не маслата.

Тази история ми беше разказана от една приятелка, която се занимава с акупунктура и в случая е играла ролята на „терапевт". Преди тя е била медицинска сестра на държавна практика.

Приятелка на моята приятелка катастрофирала лошо. Последвал продължителен престой в болница на командно дишане. Няколко седмици изкарала в кома и поддържали живота й чрез апарати. Инфекцията в дробовете й се влошила до такава степен, че лекарите в болницата опитали всички възможни лекарства, за да изчистят дихателните й проблеми, но без резултат. Съобщили на родителите й, че няма да я бъде, и именно в този момент моята приятелка поискала разрешение от тях и от болничните консултанти да използва алтернативни средства. Заради апарата за командно дишане приятелката ми не можела да използва акупунктурните игли, но започнала да втрива масло от чаено дърво в зоната на гръдния кош, като поставяла и по няколко капки от чаеното дърво в съдчето към апарата. Няколко дни наред тя използвала чаеното дърво по този начин. В резултат на тези интензивни грижи течността от гърдите се оттекла (била тъмнокафява на цвят). От този момент нататък здравето на пациентката започнало бързо да се подобрява, тя излязла от кома и вече е вкъщи при своите родители на път към пълно оздравяване.

 

Продукти свързани със статията

  1. МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО, Tea Tree Oil, БИОХЕРБА, 10мл

    МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО, Tea Tree Oil, БИОХЕРБА, 10мл

    Цена:

    Редовна цена: 4,40 лв.

    Промо цена 4,36 лв.