bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

ГРИЖИ ЗА КОЖАТА И КОСАТА

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

ГРИЖИ ЗА КОЖАТА И КОСАТА Вашето лице може да не е кой знае колко красиво, но една излъчваща здраве кожа е предпоставка да изглеждате привлекателни. Много жени се крият зад грима си и не искат да се показват без него, но той е просто още една дреха. Когато нощем се съблечем и свалим грима си, оставаме неподправени, естествени, без покритие. Много често се отнасяме с телата си като с манекени, върху които навличаме дрехите и нанасяме грим, без особено да внимаваме за състоянието на кожата. Нашата кожа е жив, дишащ организъм, наш приятел и защитник, който заслужава да го уважаваме и да се грижим за него. Да полагаме грижи за здрава и гладка кожа и да се гордеем с нея не е просто суета, а проява на здрав разум. Не се изисква много време, нито много пари, за да поддържаме добър тен и мека кожа без петна и недостатъци.

Всекидневни грижи за кожата

За целта са необходими всекидневни грижи по почистването и храненето на кожата. Природата действа бавно и последователно във възстановителния процес, при който клетките непрекъснато се подновяват. Това подновяване на клетките става много бързо при бебетата и децата, но се забавя с годините и възрастта. По-бавното подновяване на клетките означава, че кожата става по-суха, тя позволява появата на бръчки, мъртвите клетки отпадат по-бавно и кожата загубва младежкия си цвят. С използването на масажно ароматерапевтично масло всяка вечер помагаме на кожните клетки да се подновяват по-често. По този начин се имитира естественият процес при младите хора. Премахването на мъртвите кожни клетки чрез цялостно почистване и тонизиране на кожата всеки ден също ще допринесе за по-младежки вид на кожата ви. Именно отражението на светлината от кожата определя младежкото й излъчване и обратно - натрупването на мъртви кожни клетки по старата кожа я прави посивяла и стара.

След гладката кожа най-добрият капитал е усмивката, която озарява лицето. Добре е да свалите грижите от деня в ароматична вана да напръскате етерични масла в дома и в офиса си и да се опитате да разрешите дребните здравословни проблеми, преди да са станали обезпокояващи.

Истинската хубост идва отвътре. Тя не е нещо, което да може да се купи в помадени бурканчета, нито да дойде чрез масаж или вследствие на грижите в козметичен салон. Хубостта е нещо, което може да подобри - здравето, жизнеността, увереността и самочувствието ви. Не е необходимо да приемаме това което виждаме в огледалото, защото ако не ни харесва, можем да го променим. Нямам предвид под думата „промяна" непременно пластична хирургия, защото не мисля, че бръчките или големият нос са от голямо значение за хубостта на даден човек. Красотата идва отвътре и всеки е в състояние да има лъскава и хубава на вид коса, искрящи очи, гладка като сатен кожа и щастливо излъчване. За мен медитацията е жизненоважна за доброто ми здраве и самочувствие. Тя винаги е водила до красиви трансформации в живота ми. Но със или без духовна котва ние можем да подобрим вида си и непрекъснато да се грижим за кожата си чрез ароматерапия, добра диета и положително отношение към живота.

За мен човешкото тяло е като кола, която ни отвежда от точка А до точка Б, а ние сме собствениците й. Или се грижим за превозното си средство и сме горд собственик, или го оставяме да ръждясва и да се разпада малко по малко. Ако сме го пренебрегвали дълго време, ще трябват повече усилия и търпение да го върнем отново в добро състояние, но ако се грижим за него, то ще ни служи неограничено време.

Според едно проучване, проведено в САЩ, това, което мъжете намират за най-привлекателно в една жена, не е лицето, нито краката или гърдите, а начинът, по който тя се грижи за себе си. Тази грижа се отразява в поведението й. Това е сексапилът, който всички притежаваме. Всеки от нас има своя идеал. Възхищаваме се на красивите, но не можем да изглеждаме като тях, както не можем да променим отпечатъците на пръстите си. Всеки от нас е неповторим и специален по своему и от това основно разбиране следва, че ние сме толкова нещастни и толкова красиви, колкото ни се струва. Мерлин Монро, идолът на милиони хора, се е чувствувала нещастна заради носа си! Малцина от нас са родени красиви като Монро, но всички можем да внесем подобрение във вида си и да реализираме пълния си потенциал. Тази част от нас, която е невидима, е далеч по-красива от видимата.