bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Етерични масла, използвани за изплакване на косата

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Етерични  масла, използвани за изплакване на косатаНяколко етерични масла се използват традиционно при окончателното изплакване на косата. Те са различни за всеки тип коса. Трудно е да се намерят натурални шампоани, въпреки че някои са с повече естествени съставки от други. Към вашата коса може да се добави един красив  естествен аромат, ако я изплакнете с ароматизирана вода. Най-често използваните за тази цел масла са розмарин и лайка. Розмаринът се препоръчва по традиция, за да придаде блясък и дълбочина на тъмната коса.

Лайката е билката, подходяща за руса (светла) коса, тъй като осветлява още цвета на русите коси. Но защо да не опитаме екзотична вода за изплакване на коси, когато ни се иска да ухаем божествено.

Розата, въпреки че е скъпа, е ненадмината в това отношение. Косата ви ще ухае като на принцеса от приказките, която кара всички погледи да се обръщат към нея. Ако понякога ви се иска да се чувствате духовно издигната, изплаквайте косата си с тамян.

Водата за изплакване може да се държи в кафява бутилка (купува се от аптеката) или пък да се използва празна винена бутилка с добре прилегнала тапа.

Почти всяка есенция може да се използва като вода за изплакване на коса, но винаги преди употреба разтърсвайте добре бутилката.

Маслото пачули е тъмно и тежко, но когато една капка се размеси добре с вода, то ще произведе и остави нежен чувствен аромат върху  тъмните коси - това ми напомня края на шестдесетте години и моя период на търсене на истината. Почти всяко етерично масло би могло да се използва при окончателното изплакване на косата. Можете да сменяте тази течност според настроението, което искате да си създадете.