bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

ДЕТСКИ БОЛЕСТИ И АРОМАТЕРАПИЯ

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Детски болести и ароматерапияДетски болести 

В тази глава посочвам средства, прилагани в случаите, когато моите деца са се разболявали. Рядко съм викала вкъщи лекар и рядко съм ги водила на такъв, но, естествено, понякога ми е било нужно да чуя и друго мнение. Не е необходимо да се чака болестта да се развие до такава степен, че да настъпи патологична промяна и диагнозата да стане очевидна. Смятам, че е по-добре едно дете да се лекува чрез хомеопатични средства или ароматерапия още с първите признаци на разболяването. Моите деца са вече юноши и досега нито едно от тях не е взимало антибиотици, ваксини или болкоуспокояващи и те оцеляха след куп детски заболявания.

Не казвам, че родителите трябва да се откажат от лекарите и сами да лекуват всички сериозни заболявания, но включвам тази глава в настоящата книга заради онези от тях, които като мен смятат, че лечението с антибиотици, парацетамол и сиропи за кашлица не е полезно за децата им, и следователно предпочитат по-нежни холистични лечения. Признавам, че антибиотиците, тези „вълшебни куршуми”, открити в началото на двадесети век, имат своето място и употреба. Самата аз съм благодарна, че ги има. Веднъж при една ангина, която „запуши" гърлото ми, прибягнах до тях и бих ги приложила и за децата си, ако някога се сблъскам с проблем, с който сама не мога да се справя.

Хомеопатия и етерични масла при детски болести

Всяко заболяване, описано в тази глава, е нещо, с което лично съм се сблъскала или покрай моите деца, или около децата на мои приятели, обърнали се към мен за съвет. По мое мнение етеричните масла идеално могат да се справят с голяма гама здравословни проблеми и много често са достатъчни само те, но бих желала да изтъкна, че познанията в областта на хомеопатията са много ценна помощ за всяка майка с малки деца. Аз постоянно имам голям набор от хомеопатични средства, етерични масла, както и есенции от марката „Ваch Flower" в себе си.

Винаги, когато се налага да пътувам, взимам малко на брой, но най- важните от тях. С годините станах почти специалист в своето лекуване и на семейството си и не се колебая да лекувам каквото и да е заболяване или здравословен проблем. Но има принципи, които съблюдавам - никога не предприемай ненужни рискове; повикай лекар, ако дадено остро заболяване не откликва на твоето лечение и животът на детето ти е в опасност; бъди разумна и се грижи и за себе си, дори когато гледаш тежко болното си дете; храни се добре; не се лишавай от почивка; запазвай самообладание. Ако човек се паникьосва и не знае какво да прави, по-добре да не върши нищо и да се консултира с лекар.

Продукти свързани със статията

 1. МАСЛО ОТ БЯЛ БОР, PINE OIL, БИОХЕРБА, 10мл
 2. Базово масло от НЕВЕН (Calendula officinalis), Биохерба, 50ml
 3. Масло за бебета и деца, Bioherba, 50 мл
 4. АРОМАТЕРАПЕВТИЧНО МАСЛО ОТ ЛАЙКА, 5мл , Chamomilla recutita , Биохерба
 5. МАСЛО ОТ КАНЕЛА С ПОРТОКАЛ, Cinnamon with Orange Essential Oil, БИОХЕРБА, 10мл
 6. МАСЛО ОТ РОЗМАРИН, ROSEMARY OIL, БИОХЕРБА, 10мл
 7. ЛАВАНДУЛА МАСЛО, LAVENDER OIL, БИОХЕРБА, 10мл
 8. ФИЛТЪРЕН ЧАЙ ДЕТСКИ 20БР, БИОХЕРБА
 9. Витамин D3 течен, Bioherba, 400 IU / 10 mcg, 50 мл
 10. ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА тинктура без алкохол ®, 100 мл, Биохерба
 11. Пчелица Тинктура Прополис 30%, Bioherba, 30 мл