bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

АРОМАТЕРАПИЯ И ИМУННА СИСТЕМА

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Ароматерапия  и имунна  системаСлед публикуването на първото издание на тази книга през 1985 година излезе много допълнителна информация за функциите на имунната система и значителната й роля за нашето здравословно състояние. Моето лично изследване в това отношение беше наистина вълнуващо и затова съм отделила цяла глава на нашия „най-добър приятел" - имунната ни система.

Голям брой заболявания и вируси дремят в телата ни в латентно състояние и само когато имунната ни система отслабне, тези болести се проявяват. Много от здравословните проблеми, описани в Глава пета, са директен резултат от отслабването на имунната система, позволило на болестта или на инфекцията да вземе превес.

Саndida Albicans - гъбичките, са често срещани в Европа и САЩ, това се дължи на засилената консумация на захар и на широката употреба на антибиотици под формата на лекарства или приети чрез храна. Един курс от силни антибиотици може да разбие баланса на чревната флора до такава степен, че съотношението 70% „добри" бактерии срещу 30% „лоши" може да се измени и „лошите" да станат 70%. Тъй като този деликатен баланс отговаря за ефикасното функциониране на имунната ни система, която ни защитава от вирусни, бактериални и гъбични инфекции, става ясно защо проблемът с кандидозата е достигнал до епидемични размери. Ортодоксалното лечение се провежда с антибиотиците Nistalin, което по-скоро прилича на борба срещу огъня с огън. Понякога проблемът заглъхва за няколко седмици или месеца, но лекарството не води до излекуване и подлага организма на продължителни курсове с антибиотици, които още повече намаляват способността му да се пребори с гъбичната инфекция.

Има няколко етерични масла, които могат да се използват за вагинални промивки при кандидоза. Този метод на лечение е дал забележителни резултати при много жени. Алтернатива на промивките (по-ефикасно за лечение на кандидоза според мен) е вътрешното приемане на две етерични масла. За мен лечението с промивки е по-малко ефикасно от оралния прием на масла, тъй като гъбичките Саndida Albicans могат да бъдат и по други части на тялото, където с промивка би се постигнал слаб ефект. Въпреки че промивките помагат при жените, методът не е приложим при мъжете, когато са заразени с гъбички.

Много учени твърдят, че съществува връзка между СПИН и Саndida Albicans. Всеки, който неколкократно е взимал антибиотици, има увредена имунна система, а почти всички болести, предавани по полов път, се лекуват с тях. Сексуалната освободеност и безразборните контакти спомагат за отслабване на имунната система и за наличието на огромен брой случаи с кандидоза.

Ще се наложи медицинските проучвания да отдават по-голямо внимание на откритията на ароматерапевтите и на другите видове алтернативна медицина. Институциите ще трябва да вложат пари и усилия за доказването или оборването на тези открития. Само тогава ще имаме преоценка на начините на лечение на венерическите болести.

Но не само антибиотиците могат да са причина за гъбична инфекция. Преди време в разговор със стара моя приятелка, която имаше сериозен здравословен проблем, я попитах дали не страда и от гъбички. Оказа се, че гъбичките са голям проблем за нея, който с времето ставал все по- досаден. Същата жена беше подложена и на терапия с радий, а също и на химиотерапия. Това ме накара да се запитам, дали всички пациенти с рак имат проблем и с кандидоза? Ако имат, проблемът предхождал ли е рака или се е получил по време на лечението? И дали лекувана кандидоза не би подобрила раковото състояние и в двата случая?

Това са въпроси, на които нямам отговор, но се надявам, че хората, които отговарят за лечението на раковоболните в Англия по онкологичните отделения, в крайна сметка ще проучат връзката между рака, кандидозата и здравата имунна система.

(Понастоящем това твърдение е факт, приет от всички изследователи на СПИН).

Продукти свързани със статията

  1. МАСЛО ОТ КАНЕЛА, CINNAMON OIL, БИОХЕРБА, 10мл
  2. МАСЛО ОТ РОЗМАРИН, ROSEMARY OIL, БИОХЕРБА, 10мл
  3. ЛИМОН МАСЛО, LEMON OIL, БИОХЕРБА, 10мл