bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Афродизиаци и анафродизиак

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Афродизиаци и анафродизиак

Афродизиаци и анафродизиак

Когато тялото ни действа безупречно, е важно да сме в добро настроение и точно тук етеричните масла играят полезна и навременна роля. Чувството ни за мирис е тясно свързано с рецепторите в мозъка, които регулират телесните функции и нашите пет сетива. Чувството ни за мирис е в най-тясна връзка с нашите емоции. Можем да се възбудим или отдръпнем по-скоро поради уловения от нас мирис, отколкото от съзряното. В крайна сметка, лесно е да си затворим очите и да се оставим на въображението си, но не можем да изключим възприятието си за мирис. Ароматерапията може буквално „да подправи" любовния ни живот, ако използваме определени за целта масла. Има много етерични масла, които възбуждат сетивата ни и се регистрират в мозъка като възбуждащи. Това са иланг-иланг, жасмин, сандалово дърво, пачули, роза и салвия. С всички тези етерични масла се прави идеалната вана с аромати (афроматична вана) и те могат да се използват по едно или в комбинация от по две или три. Смесвайте ги, докато откриете аромата, който най-много ви подхожда. Ако напръскате стаята си с етерични масла, ще създадете по един чудесен начин подходяща приятна атмосфера. Подобна атмосфера ще постигнете, ако прибавите няколко капки от избраните от вас масла в купа с гореща вода. Любимото ви етерично масло може да се използва като парфюм върху цялото ви тяло. Етеричното масло се прибавя към масло от жожоба. Все по-популярен метод за ползване на чувствените етерични масла става приготвянето на собствено масажно масло. Масажът между любовници е чувствен и извънредно приятен, а когато се използва специално направено масажно масло, с което да се масажират гърбът, краката, ръцете и т.н., резултатът е чудесно физическо отпускане и сексуално стимулиране. Тъй като слизестите мембрани на гениталиите са извънредно чувствителни, не се препоръчва да се използва масажно масло в тази зона, но употребата на сандалово дърво в случая е съвсем безопасно и би създало много приятно усещане.

Ние всички сме чувствени същества, създадени да отдаваме и да получаваме удоволствие. Във всеки от нас е вложен пламъкът на страстта. Понякога напрежението, необходимо, за да оцелеем в този луд свят, задушава този пламък, така че ние не можем да си представим колко хубаво би било да се оставим на огъня да ни „погълне". Когато се чувстваме по този начин, една продължителна вана с иланг-иланг ще ни помогне да отхвърлим чувството за „задушаване" и ще ни позволи отново да се почувстваме жени във всяко отношение.

Анафродизиак

Анафродизиак

 

 

 

 

Както някои етерични масла могат да стимулират сетивата, така етеричните масла с успокояващи качества са в състояние да намаляват чувствителността им. Сигурна съм, че хората, които не вярват в афродизиаци, не биха повярвали и във възможността да има анафродизиаци. Но маслото от риган (majoгаn), което е силен успокоител, има силата да отблъсква сексуалното желание.

Майорановото масло може да се разтваря в маслена база, за да се използва за масаж на гърба. Може да се добавя към вана за вечерно отпускане или да се напръскат няколко капки от него върху горелка, за да се ароматизира стаята.