Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

6 ЛЕСНИ РЕЦЕПТИ С ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА

Позволете ни да ви запознаем с Нейно Величество-Цейлонската Канела!

Цейлонската канела още от древни времена се е използвала като подправка за десерти, шоколади, ликьори и сосове, заради сладникавия си вкус.

В Америка цейлонската канела често се използва като добавка към зърнени култури или плодове, особено към ябълки и банани. Някои хора я добавят при консервиране и маринати, заради антимикробните ѝ свойства, за да могат продуктите да се съхраняват за по-дълго време.

Цейлонската канела перфектно се съчетава и с много други пикантни подправки.

В домашното готвене се поставя във всички ястия, където се използва захар. Можете да я добавите към различни сладкиши (кифли, кексове, пайове пълни с ябълки, череши и ягоди), както и плодови салати, и ястия с извара.

Изключително добре се съчетава с агнешко, свинско и пилешко месо.

Добра подправка е за млечни, зеленчукови и рибни супи, както и за винени, и плодови сосове.

 

Предлагаме ви няколко здравословни рецепти с цейлонска канела:

 

Овесена каша с цейлонска канела:

Овесена каша с цейлонска канела за добро настроение и парченца слънце.

Вземете овесена каша (или любима зърнена храна) изплакнете, залейте с вода и поставете на печката.

В процеса на готвене, добавете мляко или сметана, цейлонска канела и малко сол. Разбъркайте. Добавете сушени плодове. В този случай са препоръчителни смокини. Варете на слаб огън (10-15 минути).

След като стане готова, сипете в чиния и добавете малко масло и мед. Добър апетит!

 

Цейлонска канела с мед за отслабване

Разбъркайте в по-голям съд:

1 чаша гореща вода

1 чаена лъжичка мед

Половин чаена лъжичка цейлонска канела

Приготвената подправка с мед може да пиете 2 пъти на ден - сутрин и вечер.

 

Приема на канела сутрин на празен стомах подпомага работата на червата, а вечерта преди лягане - помага да се отпуснете и да имате добър сън.

 

Яхния с цейлонска канела

0,5 кг месо от вегетариански житен протеин
1 лук
1 морков
0,5 ч.л. канела на прах, масло или мазнина.

Нарежете месото на малки късчета, поставете го в затоплена тенджера и оставете на слаб огън да се задуши в собствения си сос. Нарежете лука и морковите, добавете ги към полуготовото месо, посолете на вкус. 10 минути преди да е готово ястието, поръсете с цейлонската канела.

 

Греяно вино с цейлонска канела - Glühwein

1 литър червено, сухо вино
1 карамфил
0,5 чаена лъжичка канела и настъргано индийско орехче на върха на ножа.

Виното се изсипва в емайлирана тенджера и се слага на бавен огън, внимание, не трябва да се вари, а само да се загрее. При първите признаци на изпарение добавете подправките, разбъркайте, покрийте с капак или кърпа, и почти веднага изключете котлона. След 5-10 минути насипете в чаши и консумирайте.

 

Сладкиш с ябълки

4 сурови яйца
1 чаша захар
1 чаша брашно
0,5 кг кисели ябълки
1 чаена лъжичка цейлонска канела

Ябълките се измиват, белят се и се нарязват на ленти, след което се нареждат в предварително омаслена тавичка. Разбийте яйцата със захарта и постепенно изсипете брашно. Завършеното, кремаво тесто равномерно се изсипва върху ябълките. Печете във фурната при температура 180-200 градуса по Целзий 30-40 минути. Готовият сладкиш, докато е още горещ се поръсва с цейлонска канела на прах. Добър апетит!


За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах