Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Срамни въшки и краста - лечение

Сърбежът около половите органи, особено когато сте на топло в леглото, може да се дължи на заразяване със срамни въшки. 

Срамни въшки и краста

Те се предават чрез близък контакт, който може да не е полов (паразитите се предават и чрез използване на едни и същи дрехи, кърпи и спално бельо).

Лечение

•   Използват се специални лосиони против въшки. Препоръчва се и обработката с такъв лосион на членовете на семейството и на сексуалните партньори.

 Краста

КрастаСърбежът около половите органи може да се дължи на краста. Тя се предава чрез близък контакт, който не е задължително да е полов.  Трябва да се лекуват и сексуалните партньори, и членовете на семейството.

Лечение

. Крастата по правило не създава усложнения,  важно е диагнозата  да бъде потвърдена от дерматолог. Спазвайте всички съвети, които Ви даде лекарят. Лечението се провежда с лекарства за намазване на цялата кожа  без лицето. Трябва да се спазват препоръките на лекуващия лекар, но обикновено  лечението се провежда в три последователни дни. Намазването  се прави два пъти в денонощието - сутрин и вечер. Маже се цялата кожа, включително кожата на гениталиите и между пръстите на ръцете и краката. Добре е да не се къпете между отделните намазвания до завършване на лечението. След приключване на лечението тялото се измива, а спалното бельо и дрехите, които са били в контакт с кожата - се изпират при висока температура и се изглаждат. Много важно е лечението да се провежда едновременно при всички членове на семейството, за да не настъпи впоследствие повторно инфектиране.


За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах