bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Срамни въшки и краста - лечение

Диагноза при срамни въшки и краста

Сърбежът около половите органи, особено когато сте на топло в леглото, може да се дължи на заразяване със срамни въшки. 

Срамни въшки и краста

Те се предават чрез близък контакт, който може да не е полов (паразитите се предават и чрез използване на едни и същи дрехи, кърпи и спално бельо).

Какво представляват срамните въшки и крастата

Въшките, паразитиращи върху хората, не обитават други животни. Следователно е невъзможно да се заразим от животни, само от хора. Въшките се предават чрез близък контакт (глава до глава, дрехи до дрехи, дрехи до тялото, срамната въшка - чрез полов акт или чрез облекло, спално бельо и други неща).

Когато посещавате различни институции (работа, учене в училище, детска градина и др.), Препоръчително е да имате отделен шкаф за дрехи. Ако има само обща съблекалня, тогава дрехите, преди да се закачат, трябва да бъдат сгънати, така че външната част, качулката (палто, яке) да бъдат сгънати навътре, а вътрешната част, която често има гладка повърхност, да е отвън - паразитите не могат да се движат по гладка повърхност.

Крастата е заразно кожно заболяване, причинено от акар. Кърлеж копае пасажи в горните слоеве на кожата и там снасят яйца.

В резултат на това се появява сърбеж и при активно сресване може да се присъедини и друга инфекция - стафилокок, стрептокок и изтегляне, което може да причини гнойни образувания.

Заболяването се предава чрез близък контакт (кожа с кожа).

Крастата може да бъде заразена от други бозайници (кучета, котки, крави, коне и други домашни животни и добитък), но тази краста се причинява от друг кърлеж, който не може да завърши целия жизнен цикъл на човешката кожа. Следователно, когато са заразени от животни, крастата не трае дълго.

Акарът не обича топлина и пот (потта има антимикробни вещества, които причиняват неудобство на кърлежите).

Лечение при срамни въшки и краста

•   Използват се специални лосиони против въшки. Препоръчва се и обработката с такъв лосион на членовете на семейството и на сексуалните партньори.

 Краста

КрастаСърбежът около половите органи може да се дължи на краста. Тя се предава чрез близък контакт, който не е задължително да е полов.  Трябва да се лекуват и сексуалните партньори, и членовете на семейството.

Лечение при срамни въшки и краста

. Крастата по правило не създава усложнения,  важно е диагнозата  да бъде потвърдена от дерматолог. Спазвайте всички съвети, които Ви даде лекарят. Лечението се провежда с лекарства за намазване на цялата кожа  без лицето. Трябва да се спазват препоръките на лекуващия лекар, но обикновено  лечението се провежда в три последователни дни. Намазването  се прави два пъти в денонощието - сутрин и вечер. Маже се цялата кожа, включително кожата на гениталиите и между пръстите на ръцете и краката. Добре е да не се къпете между отделните намазвания до завършване на лечението. След приключване на лечението тялото се измива, а спалното бельо и дрехите, които са били в контакт с кожата - се изпират при висока температура и се изглаждат. Много важно е лечението да се провежда едновременно при всички членове на семейството, за да не настъпи впоследствие повторно инфектиране.

 

Продукти свързани със статията

 1. Етерично масло от Библейски Нард, Spikenard oil, Bioherba, 5 мл
 2. Базово масло от Нийм (Neem oil), Bioherba, 50 мл

  Базово масло от Нийм (Neem oil), Bioherba, 50 мл

  Цена: 10,99 лв.

 3. СЯРА ПРЕЧИСТЕНА, ХИМАКС 50г

  СЯРА ПРЕЧИСТЕНА, ХИМАКС 50г

  Цена: 1,52 лв.

 4. КРЕМ СЯРА КОМФОРТ СТ 20%, ГАЛАФАРМ-СКОПИЕ, 100мл

  КРЕМ СЯРА КОМФОРТ СТ 20%, ГАЛАФАРМ-СКОПИЕ, 100мл

  Цена:

  Редовна цена: 6,70 лв.

  Промо цена 6,23 лв.

  -7%

  Не е в наличност