Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Срамни въшки и краста - лечение

Сърбежът около половите органи, особено когато сте на топло в леглото, може да се дължи на заразяване със срамни въшки. 

Срамни въшки и краста

Те се предават чрез близък контакт, който може да не е полов (паразитите се предават и чрез използване на едни и същи дрехи, кърпи и спално бельо).

Лечение

•   Използват се специални лосиони против въшки. Препоръчва се и обработката с такъв лосион на членовете на семейството и на сексуалните партньори.

 Краста

КрастаСърбежът около половите органи може да се дължи на краста. Тя се предава чрез близък контакт, който не е задължително да е полов.  Трябва да се лекуват и сексуалните партньори, и членовете на семейството.

Лечение

. Крастата по правило не създава усложнения,  важно е диагнозата  да бъде потвърдена от дерматолог. Спазвайте всички съвети, които Ви даде лекарят. Лечението се провежда с лекарства за намазване на цялата кожа  без лицето. Трябва да се спазват препоръките на лекуващия лекар, но обикновено  лечението се провежда в три последователни дни. Намазването  се прави два пъти в денонощието - сутрин и вечер. Маже се цялата кожа, включително кожата на гениталиите и между пръстите на ръцете и краката. Добре е да не се къпете между отделните намазвания до завършване на лечението. След приключване на лечението тялото се измива, а спалното бельо и дрехите, които са били в контакт с кожата - се изпират при висока температура и се изглаждат. Много важно е лечението да се провежда едновременно при всички членове на семейството, за да не настъпи впоследствие повторно инфектиране.

 1. МАСЛО ОТ НАРД , Nardostachys Jatamansi Oil , 5 мл

  МАСЛО ОТ НАРД , Nardostachys Jatamansi Oil , 5 мл

  Редовна цена: 19,99 лв.

  Промо цена 19,79 лв.

  1%

 1. МАСЛО ОТ НИЙМ, Azadirachta Indica Kernel Oil, 50мл

  МАСЛО ОТ НИЙМ, Azadirachta Indica Kernel Oil, 50мл

  Редовна цена: 10,00 лв.

  Промо цена 9,90 лв.

  1%

 1. СЯРА ПРЕЧИСТЕНА, ХИМАКС 50г

  СЯРА ПРЕЧИСТЕНА, ХИМАКС 50г

  Редовна цена: 1,00 лв.

  Промо цена 0,94 лв.

  6%

 1. КРЕМ СЯРА КОМФОРТ СТ 20%, ГАЛАФАРМ-СКОПИЕ, 100мл