bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Проблеми с ноктите - лечение, практически съвети

Здравите нокти са нечупливи, гладки и розови. Най-често срещаните проблеми са гризане на ноктите, нокти,които се раздвояват или чупят лесно, образуване на бели ивици, гъбични инфекции и забавен растеж.

 • Лосион за нокти SOS Nail Action, Bioherba, 18 мл

  Лосион за нокти SOS Nail Action, Bioherba, 18 мл

  Цена:

  Редовна цена: 7,58 лв.

  Промо цена 6,83 лв.

  -10%

 • Масло за здрави Нокти и при гъбички, Bioherba, 10 мл

  Масло за здрави Нокти и при гъбички, Bioherba, 10 мл

  Цена:

  Редовна цена: 4,39 лв.

  Промо цена 3,95 лв.

  -10%

 • Проблеми с ноктите

  Често срещани причини за проблемни нокти

  Наранявания

  В ежедневието често срещаме наранявания. Небрежното боравене с оборудване, врати, гардероб може да причини непоправима вреда, особено на пръстите. В крайна сметка, това са ръце, които изпълняват действия: отворете врати, взаимодействайте с обекти. Горещите ястия в кухнята водят до кожни лезии, изгаряния, подуване. Страдат не само ставите, фалангите на пръстите, ноктите на ръцете са деформирани.

  Не забравяйте за индустриални наранявания. Има много случаи, когато служител е получил сериозни наранявания поради неизправност на оборудването или небрежност. Дори индиректната работа с домакински химикали влияе върху промените във външния вид на невенчета.

  Причината за нараняването може да бъде механичното въздействие на инструментите за маникюр. Новомодните материали, скулптори за нокти се отстраняват с помощта на стек. Действията са насочени към затягане на материала с шпатула. Буталото буквално почиства всички слоеве, които са на повърхността. При продължително излагане на едно място на повърхността се появяват деформации, неравности по ноктите.

  Псориазис

  Не само травмата засяга деформацията на нокътя. Причината, поради която плочата е променила формата и цвета си, може да бъде алерген-психологично заболяване. Псориазисът действа структурно. Променените клетки при поражение не се връщат към нормалното. Заболяването е хронично, с рецидиви. Ако говорим за кожата, псориазисът се връща периодично дори след лечението.

  В мрежата обаче има стотици истории на известни хора с подобна болест. Много модели успяха да победят псориазиса и периодично да извършват профилактика, така че болестта да не се влоши, да остане в състояние на ремисия.

 • Формула за Коса, Кожа и Нокти, Bioherba, 60 капсули

  Формула за Коса, Кожа и Нокти, Bioherba, 60 капсули

  Цена:

  Редовна цена: 15,40 лв.

  Промо цена 13,86 лв.

  -10%

 • Хранителна мая Класик, 100 гр

  Хранителна мая Класик, 100 гр

  Цена: 5,76 лв.

 • Недохранване

  Основният източник на строителен материал за организма е протеин и калций. По време на влошаващото се състояние лекарите настоятелно препоръчват да се правят тестове, за да се оценят всички показатели. Дори липсата на малка група витамини и хранителни вещества провокира неизправност в системата. Следователно организмът на всеки ъгъл се чака за вируси, които унищожават имунната система.

  Ако не промените фундаментално диетата, не пийте витамини и минерали по време на извън сезона, ще се появят деформации на ноктите на ръцете ви, бели точки, ивици и плочата ще стане по-тънка. Това са основните последствия от недохранването. Снимката показва как небалансираната диета влияе неблагоприятно на ръцете.

  Гъбички

  Можем да говорим за бактерицидни лезии дълго време. Ефектът от гъбички е пагубен за естествената плоча. Естественият растеж след инфекция се променя, структурният фон не се връща към нормалното.

  Въведените бактерии деформират повърхността на нокътя, това се изразява в неговото сгъстяване и изтъняване. Повърхността става оребрена, с кафеникаво-жълтеникави жлебове. Често, особено по краката, гъбата излъчва миризма, фрагменти се появяват под формата на плоча, отдалечена от основата на фалангата.

  Всеки вреден организъм проявява различно. Степента на увреждане е различна, последствията са различни, някои могат да бъдат коригирани, излекувани без деформация на нокътя.

  Болести по ноктите

  Негъбични заболявания на ноктите
  Има много такива заболявания, но по-долу са най-често срещаните.

  Койлонихия
  Нокътът става тъмно бял. И основната причина за това е псориазисът. Също така, дългосрочна употреба на нискокачествен лак.

  Онихолизата
  Най-напред нокътът става бял, а след това нокътната плочка ексфолира от нокътното легло. Причини: псориазис, травма.

  Меланонихия
  Ноктите почерняват. Заболяването се появява поради наранявания или подуване на нокътното легло.

  Хиперкератоза
  Нокътното легло постепенно се сгъстява, което се дължи на развитието на псориазис, лишей планус, екзема и дерматит.

  Хромонихия
  Ноктите пожълтяват. Възниква поради възраст, лекарства, лошо кръвообращение, тютюнопушене, евтини лакове за нокти, чернодробни заболявания, нискокачествени перилни препарати.

  Паронихия
  Причините за това са алергии или инфекции, а в същото време окологнойната ролка се възпалява.

  Ексфолиация на ноктите
  Има много причини: липса на калций, сърдечни заболявания и ендокринната система, използването на много твърди файлове и неправилно лечение на ноктите.

  Лечение на проблеми с ноктите

  Практически съвети при проблеми с ноктите

  • Редовно си правете маникюр. Изпилявайте всички остри  ръбове, които ви изкушават да ги изгризете.Кожичките трябва да са меки, изтиквайте ги назад след всяко измиване на ръцете.

  • За тези, които гризат ноктите: намажете ги с горчиво алое, което може да намерите в билковите аптеки.Горчивият вкус ще потисне желанието за гризане.

  • За чупливите нокти: увредените нокти и кожички възпират растежа си. Кожичките трябва да се изтикват назад чрез леко масажиране с крем след къпане. Масажирайте с пръсти, никога с остри предмети.

  • Поддържайте формата на ноктите, като ги пилите редовно.

  Хранене при проблеми с ноктите

  • Недостигът на желязо може да причини проблеми с ноктите. Най-типичният признак е изкривяването на ноктите, Недостигът на желязо прави ноктите крехки и лесно чупливи. За да увеличите приема на желязо,яжте червено месо, в риба, в птиче месо и зелени листни зеленчуци. Витамин С увеличава абсорбирането на желязото затова включете в храната си портокали и грейпфрути или техния сок. Не пийте чай преди, по време на или след хранене, тъй като той възпрепятства абсорбирането.

  • Чупенето и разслояването може да се дължат на липсата на витамин А и протеин. Всекидневно приемайте черен дроб, рибено масло и морковен сок.

  • Гъбичните инфекции и инфектирането на кожата в основата на ноктите (пароникия) се успокояват след увеличаване приема на витамин В комплекс, който  се съдържа в бирената мая. (Разтваряйте по 1 чаена лъжичка в чаша вода или друга напитка 3 пъти дневно.) всеки ден яжте много „Живо" кисело мляко или вземайте добавки Lасtоbасillus асidophillus. Разтворете в чаша минерална вода 1 ч. л. Lactobacillus acidophillus, 1 ч. л. Bifidobacteria на прах и  1/2 ч. л. Lactobacillus bulgaricus (ще намерите в магазините за здравословна храна) и  пийте 3 пъти дневно.

  • Белите петънца по ноктите са признак за недостиг на цинк или витамин В 6. Това може да се излекува, като се увеличи употребата  на птиче месо и риба, пълнозърнести храни, бирена мая и житни кълнове.

  Тъканна солева обмяна

  • Вземането на силициев двуокис до 4 пъти на ден подпомага растежа на здрави нокти

  Упражнения при проблеми с ноктите

  • Упражненията с пръстите на ръцете (писане на машина, свирене на пиано, занимаване с някакъв занаят)ускоряват растежа на нокътната тъкан. Редовното масажиране за изтикване кожичките назад също помага.

  Традиционна медицина при проблеми с ноктите

  • Лечението се състои в отстраняването на недостига на хранителни вещества или здравни нарушения като гъбна инфекция, псориазис, заболяване на щитовидната жлеза или дихателни смущения.

   

  Продукти свързани със статията

  1. Супер Стрес В комплекс с Витамин С, Bioherba, 100 капсули

   Супер Стрес В комплекс с Витамин С, Bioherba, 100 капсули

   Цена:

   Редовна цена: 27,49 лв.

   Промо цена 24,74 лв.

   -10%

  2. Цинк Цитрат, Bioherba, 90 мг, 60 капсули

   Цинк Цитрат, Bioherba, 90 мг, 60 капсули

   Цена:

   Редовна цена: 7,69 лв.

   Промо цена 6,92 лв.

   -10%

  3. Витамин С с Шипка за имунитет, Bioherba, 360 мг, 100 капсули

   Витамин С с Шипка за имунитет, Bioherba, 360 мг, 100 капсули

   Цена:

   Редовна цена: 14,29 лв.

   Промо цена 12,86 лв.

   -10%