bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Проблеми при растежа на зъбите

Повечето деца имат проблеми с изникването на зъбите,които обикновено почват около 6 месеца след раждането и понякога продължават до 3 години. Детето най-често е раздразнително, нуждае се от повече внимание, има трудности със съня и плаче повече. Освен това се лигави повече от обикновено.

 • Хамомила, CHAMOMILLA VULGARIS CH 15, Боарон

  Хамомила, CHAMOMILLA VULGARIS CH 15, Боарон

  Цена: 5,54 лв.

 • Дентинокс, Гел при никнене на зъбки, 10 гр.

  Дентинокс, Гел при никнене на зъбки, 10 гр.

  Цена: 7,03 лв.

 • Проблеми при растежа на зъбите

  Лечение при растеж на зъбите

  Билки при растеж на зъбите

  • Сиропът от корените на тиква действа облекчаващо при подути и възпалени венци: прибавяйте по 3 равни ч. л,дневно към храната или напитките.

  Хомеопатия при растеж на зъбите

  • Специални гранули, съдържащи лайка се разтварят лесно и помагат, ако детето има зачервяване по бузите или е раздразнително. Давайте през 30 минути, докато се успокои.

  Тъканна солева обмяна

  Калциев фосфат: 1 таблетка на всеки 30 минути до 6 дози.

  Основни проблеми със зъбите и челюстта от хормоните и авитаминозите

  Витамин D - отговаря за състоянието на скелетната система, щитовидната жлеза, паращитовидната жлеза и половите жлези, регулира сърдечните контракции. С неговия дефицит се появяват спазми в мускулите на краката, крампи на краката, проблеми със зъбите, ендокринни нарушения, остеопороза.

  Витамините от група В - играят важна роля в работата на нервната система, мозъка, стомашно-чревния тракт, състоянието на кожата, здравето на органите на зрението, косата, черния дроб, устната кухина, зависят от тях. Те работят в голям приятелски екип, поради което се проявяват с редица проблеми: умора, чести настинки, раздразнителност, безсъние, нарушен баланс на мазнини и въглехидрати, понижено ниво на хемоглобин, сърбеж по кожата, пукнатини в ъглите на устата, възпалителни процеси по лигавиците.

  Ендокринните жлези са млада тъкан, която се появява само при гръбначни животни и се характеризира с липсата на изходен канал, така че отиват директно в кръвта и лимфата. Ендокринните жлези засягат цялото тяло и са важни за образуването на костите.

  Има връзка между ендокринните хормони и образуването на кости в тялото на бебето. Хормоните също влияят върху образуването и образуването на лицевия скелет, челюстите и зъбите.

  Хранене при растеж на зъбите

  Смущенията в храносмилането често влошават проблемите при израстването на зъбите:

  • Внимавайте да не прехранвате бебето.

  • Когато бебето плаче, давайте му лесносмилаеми храни като  бебешки ориз или просо; суровите зеленчуци и пълнозърнестите продукти са твърде трудни за смилане.

  • Когато на децата се позволява да ядат колкото искат, някои от тях ядат твърде много, което води до затруднения при растежа на зъбите. Установете редовни часове за хранене на детето и го правете бавно.

  • При вече прохождащите деца избягвайте тежки храни като червени меса, мазнини, пълнозърнест хляб и сурови зеленчуци,

  • Не давайте на детето много течности по време на хранене, давайте само колкото е необходимо за размекването на храната,

  • Изчакайте бебето да се оригне след хранене.

  Акупресура при растеж на зъбите

  • Разтворете палеца и показалеца на лявата ръка на детето и леко масажирайте мястото между двата пръста,направете същото и на другата ръка.

  Традиционна медицина при растеж на зъбите

  • Втриването във венците на специални гелове е много полезно: те съдържат антисептични и обезболяващи вещества. Гумените кръгчета, които бебето дъвче, също могат да решат проблема, особено ако първо са били изстудени в хладилника. При особено тежките случаи се препоръчва парацетамол (120-140 г на 6 часа за деца от 1 до 6 години) и антихистамини.

   

  Продукти свързани със статията

  1. Дива тиква корен - при артрит, Bryonia alba

   Дива тиква корен - при артрит, Bryonia alba

   Цена: 4,24 лв.

   Не е в наличност

  2. Лайка цвят екстра - при бронхиални проблеми и гастрит, Matricaria chamomilla
  3. ПАРАЦЕТАМОЛ, СИРОП ПРИ БОЛКА И ТЕМПЕРАТУРА, СОФАРМА