bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Прееклампсия – лечение, практически съвет, хранене, билки

Позната също като токсемия, това е опасна за живота болест, при която високо кръвно налягане, задържането на вода и белтъчини в урината се развиват в последните стадии на бременността. Симптомите се проявяват в главоболие,проблеми със зрението, подпухване на глезените,гадене и болки в корема.Ако не се предприемат никакви мерки, може да последват конвулсии и загуба на съзнание, което застрашава живота и на майката, и на детето.

 • Глухарче корен, Taraxacum officinale L. Екстра качество!

  Глухарче корен, Taraxacum officinale L. Екстра качество!

  Цена: 3,34 лв.

 • Глухарче стрък с лист - при анемия и авитаминоза, Taraxacum officinale
 • Прееклампсия

  Лечение при прееклампсия

  Прееклампсията е състояние, което изисква спешна медицинска намеса. Допълнителни методи за лечение могат да се използват за предпазване от прееклампсия или като добавка към традиционното лечение. Уведомете лекаря си за терапиите, които прилагате.

  Рискови фактори за появата на прееклампсия

  Въз основа на ретроспективен анализ на индивидуалните карти и историите на раждането на жени, чиято бременност е претеглена от прееклампсия, бяха идентифицирани рискови фактори за развитието на това усложнение: първа бременност, екстремна акушерска възраст (до 20 и над 35 години), прееклампсия в репродуктивната история, синдром на ограничаване на растежа на плода при репродуктивна анамнеза, фонова екстрагенитална патология като захарен диабет, тежка анемия, тежко затлъстяване, хронична хипертония.

  Възможни усложнения при прееклампсия

  Най-лошите усложнения на прееклампсия са: Еклампсия е припадъчна атака или серия от припадъци на фона на прееклампсия при липса на други причини. В 30% от случаите еклампсията се развива внезапно без предишна прееклампсия. Остра бъбречна недостатъчност; белодробен оток; удар; миокарден инфаркт.

  Клинична изява на прееклампсия

  От сърдечно-съдовата система: артериална хипертония, сърдечна недостатъчност, хиповолемия. От пикочната система: олигурия, анурия, протеинурия. От стомашно-чревния тракт: епигастрална болка, киселини, гадене, повръщане.

  Практически съвет при прееклампсия

  • Особено важни са грижите по време на бременността;редовно ходене на консултации, за да установите развитието на прееклампсията в ранните етапи.

  • Намалете стреса до минимум .

  •  " Осигурете си достатъчно сън.

  Билки при прееклампсия

  • Листата на глухарчето помагат за намаляване на отоците, причинени от задържането на вода: прибавяйте пресните листа към салатата. Може да приготвите отвара, като сипете 2.ч. л. от корена в чаша вода и варите на слаб огън 15 минути. Пийте 3 пъти на ден.

  Хранене при прееклампсия

  Някои изследвания показват, че недостатъчността на белтъчини може да доведе до прееклампсия. По време на бременността яжте много месо без тлъстини и риба,яйца, зрял фасул, пълнозърнести храни и нискомаслени млечни продукти, леко задушени зеленчуци и плодове.

  • Ако сте вегетарианка или крайна вегетарианка,осигурете си белтъчини, като съчетавате храни, които се допълват: бобови със зърнени, бобови със семена или ядки, или за некрайните вегетарианци - зърнени с млечни продукти.

  • Избягвайте млечните продукти, подправките и алкохола.

  • Яжте много пресни плодове и зеленчуци, най-вече лук,чесън и целина, които заздравяват стените на кръвоносните съдове и подобряват кръвообращението.

  • Яжте много богати на калий храни - месо без тлъстина, картофи, авокадо, банани, кайсии, портокалов сок и други плодове.

  Специализирана помощ при прееклампсия

  • Китайската медицина предлага билки, които свалят високото кръвно налягане. От полза при това състояние може да бъде и акупунктурата.

  • Препоръчва се специализирано хомеопатично лечение.

  Традиционна медицина при прееклампсия

  • При по-леките случаи лекарите препоръчват почивка в леглото и лекарства, които смъкват високото кръвно налягане и коригират съдържанието на сол и вода в организма. Ако сте в края на бременността, може да бъде предизвикано ускорено раждане, тъй като след това симптомите бързо изчезват.

   

  Продукти свързани със статията

  1. Глухарче стрък с лист - при анемия и авитаминоза, Taraxacum officinale
  2. Етерично масло от Мента Цитратна (Mint oil), Bioherba, 10 мл
  3. Етерично масло от Сандалово дърво (Sandalwood oil), Bioherba, 5 мл
  4. Етерично масло от Евкалипт (Eucalyptus oil), Bioherba, 10 мл

   Етерично масло от Евкалипт (Eucalyptus oil), Bioherba, 10 мл

   Цена: 4,28 лв.

  5. Етерично масло от Кедър (Cedarwood oil), Bioherba, 10 мл

   Етерично масло от Кедър (Cedarwood oil), Bioherba, 10 мл

   Цена: 5,48 лв.

  6. Етерично масло от Копър (Dill seed oil) - при безсъние и кашлица, Bioherba, 10 мл