Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Прееклампсия – лечение, практически съвет, хранене, билки

Позната също като токсемия, това е опасна за живота болест, при която високо кръвно налягане, задържането на вода и белтъчини в урината се развиват в последните стадии на бременността. Симптомите се проявяват в главоболие,проблеми със зрението, подпухване на глезените,гадене и болки в корема.Ако не се предприемат никакви мерки, може да последват конвулсии и загуба на съзнание,което застрашава живота и на майката, и на детето.

Прееклампсия

Лечение

Прееклампсията е състояние, което изисква спешна медицинска намеса. Допълнителни методи за лечение могат да се използват за предпазване от прееклампсия или като добавка към традиционното лечение. Уведомете лекаря си за терапиите, които прилагате.

Практически съвет

• Особено важни са грижите по време на бременността;редовно ходене на консултации, за да установите развитието на прееклампсията в ранните етапи.

• Намалете стреса до минимум .

  " Осигурете си достатъчно сън.

Билки

• Листата на глухарчето помагат за намаляване на отоците, причинени от задържането на вода: прибавяйте пресните листа към салатата. Може да приготвите отвара, като сипете 2.ч. л. от корена в чаша вода и варите на слаб огън 15 минути. Пийте 3 пъти на ден.

Хранене

Някои изследвания показват, че недостатъчността на белтъчини може да доведе до прееклампсия. По време на бременността яжте много месо без тлъстини и риба,яйца, зрял фасул, пълнозърнести храни и нискомаслени млечни продукти, леко задушени зеленчуци и плодове.

• Ако сте вегетарианка или крайна вегетарианка,осигурете си белтъчини, като съчетавате храни, които се допълват: бобови със зърнени, бобови със семена или ядки, или за некрайните вегетарианци - зърнени с млечни продукти.

• Избягвайте млечните продукти, подправките и алкохола.

• Яжте много пресни плодове и зеленчуци, най-вече лук,чесън и целина, които заздравяват стените на кръвоносните съдове и подобряват кръвообращението.

• Яжте много богати на калий храни - месо без тлъстина, картофи, авокадо, банани, кайсии, портокалов сок и други плодове.

Специализирана помощ

• Китайската медицина предлага билки, които свалят високото кръвно налягане. От полза при това състояние може да бъде и акупунктурата.

• Препоръчва се специализирано хомеопатично лечение.

Традиционна медицина

• При по-леките случаи лекарите препоръчват почивка в леглото и лекарства, които смъкват високото кръвно налягане и коригират съдържанието на сол и вода в организма. Ако сте в края на бременността, може да бъде предизвикано ускорено раждане, тъй като след това симптомите бързо изчезват.

  1. ГЛУХАРЧЕ ЛИСТ , СТРЪК