bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Полипи – лечение, специализирана помощ, традиционна медицина

Неканцерогенни образувания, които се появяват по меките лигавици - носа, шийката на матката или червата. Полипите в носа могат да се развият вледствие на алергии и причиняват трудности в дишането, кръвотечения и намаляване на обонянието. Полипите по шйката на матката могат да причинят разводнено кръвотечение след полов акт или между менструалните цикли. Полипите в червата обикновено са малки и безвредни, но по-големите могат да причинят запушване.

Полипи

Диагностициране на полипи

За идентифициране на цервикални полипи е необходимо да се проведе изследване в огледалата, при което полипът може да се види с просто око. Можете също така да намерите голям полип, който провисва от цервикалния канал.

Обикновено, ако има подозрение за полип в матката, се извършва трансвагинален ултразвук. С помощта на ултразвук е възможно да се открият полипи в матката и в цервикалния канал. Хистероскопията се използва и за диагностициране на полипи. По време на тази процедура те могат не само да видят полипа, но и веднага да го отстранят.

Ако основният симптом на полипа е кървене, тогава спешна необходимост от провеждане на диагностика и лечение кюретаж. Тази процедура ви позволява да премахнете кървящата тъкан и да получите биопсичен материал. Резултатите от хистологичното заключение показват причината за кървенето.

Тихи симптоми, които не се забелязват при полипи

Основното нещо, което трябва да знаете за коварните полипи - те могат тихо и неусетно да се появят по стените на всякакви органи с лигавица. Основното нещо, което трябва да знаете за коварните полипи - те могат тихо и неусетно да се появят по стените на всякакви органи с лигавица. Матката, стомаха, дебелото черво.В повечечето случаи се развиват безсимптомно и са необходими редица специализирани изследвания, за да се установи наличието им.

Лечение при полипи

Специализирана помощ при полипи

• Могат да се използват акупунктура и китайски билки. Хипнозата и автогенният тренинг също помагат.

• Някои хомеопатични лекарства са доказали своето благоприятно действие.

Традиционна медицина при полипи

• Малките полипи не се нуждаят непременно от лечение. Препоръчват се редовни прегледи за полипи по шийката на матката, много рядко те все пак могат да станат канцерогенни. Отстраняването е сравнително лесна хирургическа процедура, в случай че полипът е голям и причинява запушване.