Коя билка помага при подагра

Подагра – лечение, хранене, билки, хидротерапия

Натрупване на кристалчета пикочна киселина в ставите, особено на големия пръст, който се зачервява,възпалява се и става болезнен. Подаграта често се предава по наследство, макар понякога да е резултат от нарушената функция на бъбреците, смущения в кръвта, преяждане със силно подправена храна и алкохол или от лекарства.

Подагра

Лечение с билки на подагра

Семето и листата от керевиз ускорява изхвърлянето на пикочната киселина: 2 чаени лъжички смачкани семена се заливат с чаша вряща вода, запарват се 15 минути и се пие 3 пъти дневно. По долу сме дали линк за съответния чай.

Хомеопатия при подагра

Ставите са студени и се облекчават от студена баня: ледум (Ledum). Болезнени стави,особено нощем,пациентът е много чувствителен и раздразнителен: есенен минзухар (Соlchicum). Ставите са като натъртени,ужасяване при мисълта за докосване на палеца: арника (Агnica). Тинктура от гръцка или обикновена коприва,10-20 капки се разтварят в малко вода и се пие 2 пъти дневно, за да се отстрани пикочната киселина. Да се приема поне 40 дни. Може дасе приема месеци, няма противопоказания за времетраене на приема. По долу ви предлагаме тинктура от коприва за ваше удобство.

Хранене при подагра

Ограничете употребата на храни, които ускоряват отделянето на пикочна киселина:тлъста риба, аншоа, ракообразни, месо и месни произведения, кофеин (кафе, чай,кола, шоколад). Черешите облекчават симптомите. Яжте поне по 250 грама дневно. Вземайте по 1г. витамин С дневно. Пийте много вода. Избягвайте алкохола, който увеличава отделянето на пикочна киселина. Таблетки медицински въглен снижават нивото на пикочната киселина; взема се по 1 таблетка 4 пъти дневно.

Хидротерапия при подагра

Масажирането на областта, засегната от подагра, е много болезнено, следователно рефлексотерапевтите насочват лечението към „съответстващата зона", тоест зона от тялото, която отразява засегнатата част. В този случай чрез масаж с водна струя се масажират ръцете и пръстите от същата половина, на която принадлежи болният крак. Може да се прави внимателно и в домашни условия във вана или душ, като се насочва струята на душа към болното място. Струята се регулира така, че да не причинява болка, но същевременно да се усеща раздвижване на тъкънта.

Традиционна медицина при подагра

За облекчаване на болката и възпалението се изписват антивъзпалителни лекарства, несъдържащи стероиди. 

  1. ЦЕЛИНА , КЕРВИЗ ЛИСТ
  1. КОПРИВА, ТИНКТУРА, 50мл
  1. ЧАЙ при ПОДАГРА - БИЛКОВА СМЕС
  1. КОПРИВА КОРЕН