Лупус еритематодес – лечение, практически съвет

Вътрешно смущение в имунната система, при което белите кръвни телца, които обикновено атакуват вредителите в организма, сега се насочват към съединителната тъкан в тялото. Причиняват тежко възпаление, червен петнист обрив по бузите и основата на носа, гадене, умора, повишена температура, болки в ставите и загуба на тегло. Понякога лупус еритематодес може да доведе до проблеми с вътрешните органи - белите дробове, черния дроб и сърцето. Поради тази причина всеки вид лечение трябва да е съгласуван с лекар.

Лупус еритематодес – лечение, практически съвет

Лечение

Практически съвет

• Някои лекарства могат да предизвикат лупус еритематодес: ако приемате някакви лекарства, обсъдете това с лекар.

Хранене

• Промяната на количеството и вида приемани мазнини намалява възпалението, причинено от лупус еритематодес. Вместо месо и млечни продукти яжте повече риба, особено херинга, скумрия, сардина и сьомга. Жизненоважната съставка, съдържаща се в рибата, се нарича ейкоза-пентанова киселина и се продава в чист вид в магазините за здравословна храна.

• Изследванията показват, че витамин Е помага при това заболяване. Вземайте до 800 мг. дневно. Мажете с масло или крем, които съдържат витамин Е.

• Увеличеният прием на витамин В6 (пантотенова киселина) подобрява състоянието. В естествената си форми витаминът се намира в черния дроб, рибата, сиренето, пълнозърнестите храни, авокадото, карфиола, зрелия грах и зрелия фасул, ядките, фурмите и картофите.

• Хората, страдащи от лупус еритематодес, често са алергични към някои храни.

• Увеличете приема на селен, който се съдържа в пшеницата, кафявия ориз, овесените ядки, птичето месо и месото без тлъстина, дреболиите и рибата.

Традиционна медицина

• За облекчаване на ставните болки лекарят ще ви предпише нестероидни противовъзпалителни лекарства за обрива - антималарични лекарства и кортикостероиди за треската.

 1. Витамин Е течен, Биохерба, 50мл

  Витамин Е течен, Биохерба, 50мл

  Редовна цена: 19,99 лв.

  Промо цена 19,79 лв.

  1%

 1. SELENIUM 100 CAPSULES / СЕЛЕН 100 КАПСУЛИ

  SELENIUM 100 CAPSULES / СЕЛЕН 100 КАПСУЛИ

  Редовна цена: 11,99 лв.

  Промо цена 11,87 лв.

  1%

 1. ВИТАМИН B-6 ( ПИРИДОКСИН ) 10 МГ, 100 КАПСУЛИ, БИОХЕРБА Р

  ВИТАМИН B-6 ( ПИРИДОКСИН ) 10 МГ, 100 КАПСУЛИ, БИОХЕРБА Р

  Редовна цена: 10,00 лв.

  Промо цена 9,90 лв.

  1%