Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Лечение на атеросклероза - предотвратяване, хранене, упражнения

Атеросклероза е заболяване, което засяга основните (големи) съдове. В този случай има отлагане на холестерола в стената на съда, което води до атеросклеротична плака, стесняване на отвора на плавателния съд. Това води до значителен спад на притока на кръв през засегнатия съд, а степента на понижаване на притока на кръв обикновено е пропорционална на степента на стеноза (стесняване) на съда.

Постепенно стесняване на артериалните стени от мастни отлагания, които намаляват притока на кръв и водят до високо кръвно налягане и податливост на удари и сърдечни пристъпи. Това състояние е по-разпространено сред мъжете, отколкото сред жените, както и сред пушачите, хората с наднормено тегло или които водят заседнал начин на живот.

Атеросклероза причини

Несъмнено така наречените рискови фактори за атеросклероза са от голямо значение. Някои от тях  принадлежат към мъжкия пол, утежнени от атеросклероза и семейна наследственост. Други се дължат на храносмилателна затлъстяване, пушене. Други са частични (потенциално) елиминирани от диабет, различни видове метаболитни нарушения. Рисковите фактори включват също недостатъчна физическа активност, прекомерно емоционално натоварване и личностни черти на човек, ирационална диета (склонност към прекомерно хранене, предпочитание към храна, богати на животни мазнини и т. н.).

Симптоми на атеросклероза

Тези промени са по-често локализирани в аортата, сърцето, церебралните, бъбречните артерии и артериите на крайниците. Картината на заболяването и оплакването на пациента зависят от увреждането на някои артерии.
По този начин, атеросклероза на коронарните артерии (сърдечни съдове) много често се проявява под формата на ангина, сърдечен пристъп. В сърцето на патологичния процес, т. е. заболяване, е нарушение на кореспонденцията между нуждата на сърцето от кръвоснабдяване и реалното му прилагане. Това несъответствие може да възникне, когато доставката на миокарда се поддържа на определено ниво, но необходимостта от него (напрежението или покой) или с намалено кръвоснабдяване (миокарден инфаркт) се е увеличила.

Често тежките форми на атеросклероза на аортата могат да продължат асимптоматично. Пациентът може да има смачкване или парене болка зад гръдната кост, схващане на двете ръце, врата, гърба, горната част на корема. Но за разлика от ангината, тези болки траят дълго време, след това се укрепват, след това отслабват.

Лечение на атеросклероза - предотвратяване

Предотвратяване на атеросклероза

• Вижте хранителните препоръки по-долу.

• Правете упражнения, като бързо ходене, колоездене или плуване, поне 3 пъти седмично.

• Вземете мерки да ограничите стреса .

Лечение на атеросклероза

Хранене на атеросклероза

Атеросклерозата рядко се появява в страни, където се консумират малко мазнини и много целулоза.

Следователно първите стъпки при лечението на тази болест започват с храненето:

• Избягвайте мазнините, съдържащи се в червеното месо, пълномаслените млечни продукти, яйцата, тестените изделия, кокосовото и палмовото масло в закуските.

• Заместете червеното месо с птиче и с риба.

• Използувайте зехтин за готвене и за салати, заместете маслото с нискомаслен маргарин.

• Увеличете употребата на целулоза, особено на плодове и зеленчуци, готвен сушен боб и овесени ядки.

• Ограничете употребата на сол и захар.

• Обогатете менюто си със зърнени храни, пресни плодове и зеленчуци. Избягвайте обработени и готови храни.

• Увеличете употребата на цитрусови плодове, домати, картофи, ягоди и спанак, който е богат ни витамин С испоред изследванията предотвратява натрупването на вредния холестерол.

Упражнения при атеросклероза

• Упражненията предпазват организма от вредния холестерол.Най-добре е редовно да ходите, бягате, да плувате, да карате велосипед и да играете аеробика. Преди обаче да започнете нова програма, посъветвайте се ' с вашия лекар.,

Традиционна медицина  при атеросклероза

• Антикоагулантните лекарства като аспиринът се предписват, за да ограничат образуването на тромби в кръвта и са особено полезни за хора, които вече са получавали удар или сърдечен пристъп. Васидилаторните лекарства са замислени като средство за „отпушване“ на артериите, но не са много ефикасни и не решават въпроса с дегенерацията на артериалните стени. По хирургичен път може да се разширят артериите или да се смени наранената част с вена или чрез синтетично присаждане.

  1. ЧАЙ ЗА СЪРЦЕ С 14 БИЛКИ ПРИ ВИСОКО КРЪВНО
  1. ОБЛЕПИХА СУШЕН ПЛОД , МОРСКИ ЗЪРНАСТЕЦ
  1. ШИЗАНДРА ЧЕРНА , КИТАЙСКИ ЛИМОННИК ПЛОД