Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Лечение на анемия - хранене, китайска медицина

Недостиг на хемоглобин, червения пигмент в кръвните клетки, който пренася кислорода. Най-често се дължи на недостатъчното съдържание на желязо в храната, макар да е от значение и загубата на кръв по време на менструация или стомашната язва. Симптомите и признаците на анемията се изразяват в умора, виене на свят, задъхване, разсеяност, чести простуди и инфекции, бледност и кръгове около очите. При децата може да се стигне до умствено изоставане и неадекватно поведение.

Лечение на анемия

Лечение:

Хранене

• Увеличете употребата на храни, богати на лесноусвоимо желязо. То се съдържа в говеждото, свинското, агнешкото месо, дреболиите, птичето месо, рибата, сушения грах, зеленчуците с тъмнозелени листа, сушените плодове. Желязото в животинските продукти е по-лесносмилаемо, отколкото в зеленчуците.

• За да ускорите усвояването на желязото, включете в менюто си витамин С под формата на цитрусови плодове или сокове (портокал, грейпфрут или лимон). Не пийте чай непосредствено преди, по време на или веднага след хранене, тъй като затруднява усвояването на желязото.

• Желязо в големи дози може да причини стомашно растройство и запек и да се окаже смъртоносно за деца. Освен това може да съперничи на други минерали, което води до нарушаване на хранителния баланс. Ако трябва да го вземате на опаковки приемайте го с комбинирани витамини и минерали като мед, селен, витамин В2, Be, В12, фолиева киселина витамин С и витамин Е.

Китайска медицина

. Цели да възстанови способносттана организма даусвоява желязо, като стимулира,дейността на далака със специални таблетки (Return Spleen tablets), известни също и като – ги пи уан.

Тъканна солева обмяна

. Калиев фосфат (Cals Phos), 4 пъти дневно помага за образуването на червените кръвни клетки.

. Железен фосфат (Ferr Phos), улеснява усвояването на желязото в храните.

Специализирана помощ

. Акупунктурата лекува анемията

Традиционна медицина

. Вашия лекар ще търси скритата причина  за анемията и ще я лекува. Ако няма очевидна причина предписват се инжекции или таблетки желязо.

 1. Калиум сулфурикум, KALIUM SULFURICUM CH 9, Боарон

  Калиум сулфурикум, KALIUM SULFURICUM CH 9, Боарон

  Редовна цена: 4,20 лв.

  Промо цена 3,95 лв.

  6%

 1. Ферум фосфорикум,FERRUM PHOSPHORICUM CH 9, Боарон

  Ферум фосфорикум,FERRUM PHOSPHORICUM CH 9, Боарон

  Редовна цена: 4,20 лв.

  Промо цена 3,95 лв.

  6%