bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Круп – симптоми, практически съвети, хомеопатия

Възпаление и стеснение на дихателните пътища при децата в резултат на инфекция или задръстване. Симптомите се изразяват в силна, дрезгава кашлица и свирене на гърдите (хриптящ, сумтящ шум, когато детето вдишва въздух).
Круп – симптоми, практически съвети, хомеопатия

Круп причини

Най-често крупа се случва, когато има спазъм или подуване на лигавицата на трахеята и ларинкса в следствие на ОВИ или грип, рядко с дифтерия, алергии или липса на калций в кръвта.
Причината за крупа също може да бъде възпаление на епиглотиса (хрущял, който затваря входа на ларинкса по време на гълтане) поради вирусна или бактериална инфекция. При това състояние температурата се повишава до 39 градуса. Болно дете не само не може да яде, но и да погълне слюнката, отказва да си легне.
Вдишването на чуждо тяло през носа, като орех или морска раковина, причинява спазъм на ларинкса и трахеята, което означава, че ще се появят симптоми на крупа.

Има ли начин да се предотврати заразяването с вируса

Най-добрият начин да избегнете вируса е да си направите ваксина срещу грип всяка година. Грипните вируси постоянно се променят и има препоръки два пъти годишно да се актуализира състава на ваксините.

Круп симптоми

Детето обикновено се събужда в средата на нощта, кашляйки и издавайки свистещи звуци. Звукът на дишането му е като хъркане при вдишване и лай при издишването. Човек може да се зачерви от кашлица, но в същото време детето може да диша и обикновено няма повишаване на температурата. Въпреки това е необходимо да се обърне внимание, ако устните на детето станат сини. Бледността на кожата и сининината на устните означават, че детето не може да диша достатъчно добре и тялото му не е снабдено с кислород, което изисква незабавна хоспитализация.

Ако температурата на крупата се покачи над 39 градуса, детето също трябва да бъде хоспитализирано, тъй като това означава, че крупа е причинена от сериозна инфекция на дихателните пътища, като епиглотит или дифтерия.

 • Гръден чай – бронхиален, при кашлица, насипен

  Гръден чай – бронхиален, при кашлица, насипен

  Цена: 6,98 лв.

 • Подбел лист - за отхрачване при бронхиални заболявания, Tussilago farfara
 • Лечение при круп

  Практически съвети при круп

  • Осигурете колкото се може повече влажност в детската стая чрез овлажнител на въздуха или като поставите съдове с вода близо до радиаторите. При силна кашлица заведете детето в добре запарената баня: влагата ще успокои пристъпа. Останете с детето, за да го успокоите.

  Хомеопатия при круп

  • При нощна кашлица, ако на детето не му достига въздух и изпада в паника: дайте му една доза самакитка (Aconite), и още една 30 минути по-късно, ако е още будно.

  • При много суха и силна кашлица, която е като рязане на дърва: спонгия (Spongia), една доза и още една след 30 минути.

  Традиционна медицина при круп

  • В повечето случаи скарлатината минава леко и бързо. Ако инфекцията е упорита, предписват се антибиотици. Ако детето не може да диша или посинява, веднага потърсете лекарска помощ.


  Продукти свързани със статията

  1. Аконитум напелус, ACONITUM NAPELLUS CH 9, Боарон

   Аконитум напелус, ACONITUM NAPELLUS CH 9, Боарон

   Цена: 5,33 лв.

  2. Спонгиа тоста, SPONGIA TOSTA CH 9, Боарон

   Спонгиа тоста, SPONGIA TOSTA CH 9, Боарон

   Цена: 5,54 лв.

  3. Детски чай с Каркаде, Bioherba, 20 филтъра

   Детски чай с Каркаде, Bioherba, 20 филтъра

   Цена: 1,54 лв.

  4. Витамин D 3 течен, витамин Д, Bioherba, 400 IU / 10 mcg, 50 мл

   Витамин D 3 течен, витамин Д, Bioherba, 400 IU / 10 mcg, 50 мл

   Цена: 16,38 лв.

  5. Тибетски капки на живота® Тинктура - без алкохол, Bioherba, 100 мл
  6. Пчелица Тинктура Прополис 30% - имунитет и при грип, Bioherba, 50 мл
  7. Пчелен микс Пчелица - мед, пчелно млечице, пчелен прашец и прополис, Bioherba, 250 мл