Кръвна захар, ниска – симптоми, хранене

Известна също и като хипогликемия. Това е неестествено ниско съдържание на захар в кръвта. Това състояние е характерно за диабетици, когато вземат твърде много инсулин, пропускат някое хранене или неочакван преразход на енергия изчерпи запасите им от захар в организма. Може да се появи и у хора, които не са диабетици, като резултат от поглъщането на твърде много захарни изделия, което рязко повишава и понижава кръвната захар. Симптомите се изразяват в слабеене, треперене, потене, умора, главоболие, раздразнителност, обърканост, а в тежки случаи се стига и до кома при диабетиците.

Кръвна захар, ниска – симптоми, хранене

Лечение

Хранене

• За по-дълготрайно облекчение избягвайте захарта под каквато и да било форма (включително торти, десерти,  подсладени питиета и варива за закуска). Вместо това яжте много белтъчини (риба, птиче месо, сирене, яйца, мляко), пресни зеленчуци и плодове, боб, леща, грах, кафяв ориз, пълнозърнест хляб и хлебни изделия. Избягвайте алкохол, чай и кафе. Яжте често и по малко (четири или шест пъти на ден). Не изпускайте което и да е хранене, особено закуската.

Хромът спомага за нормализирането на кръвната захар. Съдържа се в пълнозърнестия хляб и варивата, свинското месо, бъбреците, меласата, крехките меса и сиренето. Един от най-богатите източници на хром е бирената мая: разтворете 1 десертна лъжичка дневно във вода или плодов сок и пийте.

Традиционна медицина

• Лекарите едва в последно време започнаха да разпознават симптомите на ниската кръвна захар. Лечението включва съобразена диета и изследване на пациента дали не страда от твърде рядко срещания тумор, отделящ инсулин.

 1. Годжи Бери , Лиций , Гоуци плод НАСИПНО
 1. BLOOD SUGAR ESSENTIALS 60 CAPSULES / ФОРМУЛА ЗА КРЪВНАТА ЗАХАР 60 КАПСУЛИ

  BLOOD SUGAR ESSENTIALS 60 CAPSULES / ФОРМУЛА ЗА КРЪВНАТА ЗАХАР 60 КАПСУЛИ

  Редовна цена: 19,99 лв.

  Промо цена 19,79 лв.

  1%

 1. ЧЕРВЕН КАНТАРИОН, ТИНКТУРА, 50мл

  ЧЕРВЕН КАНТАРИОН, ТИНКТУРА, 50мл

  Редовна цена: 7,99 лв.

  Промо цена 7,91 лв.

  1%