Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Кръвна захар, ниска – симптоми, хранене

Известна също и като хипогликемия. Това е неестествено ниско съдържание на захар в кръвта. Това състояние е характерно за диабетици, когато вземат твърде много инсулин, пропускат някое хранене или неочакван преразход на енергия изчерпи запасите им от захар в организма. Може да се появи и у хора, които не са диабетици, като резултат от поглъщането на твърде много захарни изделия, което рязко повишава и понижава кръвната захар. Симптомите се изразяват в слабеене, треперене, потене, умора, главоболие, раздразнителност, обърканост, а в тежки случаи се стига и до кома при диабетиците.

Кръвна захар, ниска  – симптоми, хранене

Лечение

Хранене

• За по-дълготрайно облекчение избягвайте захарта под каквато и да било форма (включително торти, десерти,  подсладени питиета и варива за закуска). Вместо това яжте много белтъчини (риба, птиче месо, сирене, яйца, мляко), пресни зеленчуци и плодове, боб, леща, грах, кафяв ориз, пълнозърнест хляб и хлебни изделия. Избягвайте алкохол, чай и кафе. Яжте често и по малко (четири или шест пъти на ден). Не изпускайте което и да е хранене, особено закуската.

Хромът спомага за нормализирането на кръвната захар. Съдържа се в пълнозърнестия хляб и варивата, свинското месо, бъбреците, меласата, крехките меса и сиренето. Един от най-богатите източници на хром е бирената мая: разтворете 1 десертна лъжичка дневно във вода или плодов сок и пийте.

Традиционна медицина

• Лекарите едва в последно време започнаха да разпознават симптомите на ниската кръвна захар. Лечението включва съобразена диета и изследване на пациента дали не страда от твърде рядко срещания тумор, отделящ инсулин.


За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах