Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Камъни в пикочния мехур - лечение, билки

Твърди образувания от соли, които се събират в долния край на мехура и от време на време причиняват силни коремни болки, честа нужда от уриниране, болки по време на уриниране, а понякога и кръв в урината. Тези случаи не са често срещани, но мъжете са по-податливи, особено онези от тях, които са живели известно време в страни с по-топъл климат.

Камъни в пикочния мехур

Камъни в пикочния мехур причини

Появата на камъни в пикочния мехур може да бъде свързана с интравезична обструкция (нарушаване на изтичането на урина от пикочния мехур поради препятствието, което се намира на изхода от нея). Поради недостатъчно изпразване може да се наблюдава поява на застояли процеси в пикочния мехур, което допринася за образуването на конкреции в кухината му.

Началото на интравезичната обструкция може да настъпи при такива условия като стесняване на уретрата, хиперплазия, рак и склероза на простатната жлеза, стесняване на шийката на пикочния мехур.

Понякога образуването на камъни в пикочния мехур е свързано с уролитиаза, пролапс на задната стена на пикочния мехур, издатина на стената на пикочния мехур.

В допълнение, появата на камъни може да се дължи на нарушение на инервацията на пикочния мехур и настъпва на фона на непълно изпразване на пикочния мехур, придружено от стагнация на урината. Понякога образуването на камъни се свързва с наличието на чужди тела в кухината на пикочния мехур, например, неабсорбиращи се конци след операция, постоянни интравезикални катетри за уриниране и стерилни уретери.

Камъни в пикочния мехур симптоми

Понякога заболяването може да бъде асимптоматично. Въпреки това, най-често при наличие на камъни в пикочния мехур, пациентите се оплакват от болка в долната част на корема, която може да се увеличи с уринирането. Също така, тези пациенти могат да получат често срещано болезнено уриниране. Понякога кръвта може да се появи в урината, най-често в края на уринирането. Възможно е също така да настъпи внезапно спиране на уринирането с непълно изпразване на пикочния мехур.

Лечение на камъни в пикочния мехур

Билки при камъни в пикочния мехур

• За предотвратяване и лечение на камъни в бъбреците се използува корен от потайниче. Прави се отвара от 1-3 чаени лъжички изсушен корен, залят с чаша вода. Вари се ни слаб огън 15 минути. Пие се 3 пъти дневно.

Китайска медицина при камъни в пикочния мехур

• Старфрут улеснява уринирането и облекчава неразположението, причинено от камъните в бъбреците: 3 пресни плода се сваряват с 1 лъжичка мед, яжте плодовете и пийте сока веднъж дневно.

Хидротерапия при камъни в пикочния мехур

• Пийте много течности, за да разградите натрупванията в урината. Ако ви болят бъбреците, направете топъл компрес на болното място.

Професионална помощ при камъни в пикочния мехур

• И такива случаи хомеопатичното лечение е от голяма полза.

Традиционно лечение при камъни в пикочния мехур

• Премахването или разтрошаването на камъните става по хирургичен път.

 1. Коча Билка , Котешка Трева , Коча Трева - безсъние и мигрена
 1. ОРТОСИФОН - БЪБРЕЧЕН ЧАЙ , ДЖАВА ЧАЙ РЯЗАН СТРЪК
 1. Глухарче корен, Биохерба, 100 капсули, 350мг

  Глухарче корен, Биохерба, 100 капсули, 350мг

  Редовна цена: 12,90 лв.

  Промо цена 12,77 лв.

  1%