Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Ишиас – лечение, практически съвет, хидротерапия

Болка на нервна основа, която обхваща седалището, често задната част на бедрата и прасците, а понякога стига и до стъпалата. Обикновено ишиасът се дължи на структурна промяна в долната част на гърба, където има прищипнат нерв, който излиза от гръбначния стълб и се спуска по задната част на крака. Болката се прудружава от схващане или изтръпване.

Ишиас

Ишиас причини

Причините за развитието на патология, която може да се наблюдава при неврологични нарушения, може да бъдат наблюдавани чрез следните патологични методи: остеохондроза, медиана, спондилолиза и др. За да се предизвика появата на заболяването може да бъде синдром на нарушения, метаболитни нарушения, инсулт, болка в носа, болезнена куцота.

Ишиас симптоми

Симптоматичните прояви на заболяването са много: пациентът усеща непоносима пареща болка в областта на мускулите на задната част на крака. Когато огъвате краката в коляното, болката намалява и когато се опитвате да я огънете се увеличава с нова сила, болката може да бъде в региона на седалището. Има изразена мускулна слабост в краката, намалява се чувствителността към външни дразнители на кожата в зоната от бедрото до петата, може да се случи изтръпване в тази област.

Лечение на ишиас

Практически съвет при ишиас

• Когато спите или си почивате, лягайте настрани, с възглавница между коленете, за да намалите до минимум напрежението на таза.

Хидротерапия при ишиас

• За да облекчите болката и неприятното усещане и да намалите възпалението, пригответе компрес от ледени кубчета, увити в амбалажна хартия; пригответе и грейка (бутилка с гореща вода), увита в хавлиена кърпа. Налагайте болното място с всеки от двата компреса в продължение на 10 минути; повторете. Тази процедура трябва да се прилага поне два пъти дневно.

Масаж при ишиас

• Сложете в чорап две топки за тенис. Легнете по гръб на пода със свити колене и поставете чорапа под таза; топките се разполагат симетрично от двете страни на гръбнака. Отпуснете се за няколко минути, като оставите тялото си да „потъне“ на пода.

• Махнете топките и се отпуснете на пода за две минути, после отново ги поставете под себе си и повторете процедурата.

Акупресура при ишиас

Упражненията по-долу активират точките за натиск при ишиас:

• Легнете по гръб на пода със свити колене; вдишайте и свийте коленете към гърдите така, че тазът да остане неподвижен на пода; прегънете коленете, придърпайте ги към гърдите си и издишайте; вдишайте и пуснете коленете; издишайте и ги прегънете отново; повтаряйте движенията няколко минути.

• Както лежите по гръб със свити колене, поставете ръцете под таза с дланите надолу. Като вдишвате дълбоко, наклонете коленете наляво-надясно за няколко минути. Сложете ръцете встрани, с тяхна помощ уравновесете коленете и после продължете да ги накланяте вляво и вдясно още няколко минути.

Професионална помощ при ишиас

• Остеопатите и практикуващите широ са се специализирали в лечението на ишиаса.

• Акупунктурата също помага.

Традициониа медицина при ишиас

• Обикновено се предписват противовъзпалителни таблетки и отпускащи мускулите лекарства. Хирургическа намеса се препоръчва, ако болката е в резултат на дископатия.


  

  1. ПРОТИВОРЕВМАТИЧЕН БИЛКОВ ЧАЙ
  1. ЖЪЛТ СМИЛ , БЕЗСМЪРТНИЧЕ ЦВЯТ
  1. СИНАП БЯЛ СЕМЕ