bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Хламидия – предпазни мерки, лечение, аромотерапия

Хламидията е една от най-разпространените болести, предавани по полов път. При мъжете тя предизвиква парене по време на уриниране, течение от уретрата и подуване на тестисите, което може да доведе до безплодие. При жените отначало се изразява във вагинално течение, болезнена чувствителност или кървене след полов акт, парене при уриниране. Ако не се лекува, хламидията може да доведе до възпаляване на таза и безплодие. Свързва се още с недоизносването на плода, ектопичната бременност, преждевременното раждане и очните инфекции при новородените.

 • Етерично масло от Чаено дърво (Tea Tree oil), Bioherba, 10 мл

  Етерично масло от Чаено дърво (Tea Tree oil), Bioherba, 10 мл

  Цена: 4,84 лв.

 • Цинк Цитрат, Bioherba, 90 мг, 60 капсули

  Цинк Цитрат, Bioherba, 90 мг, 60 капсули

  Цена: 7,69 лв.

 • Хламидия

  Изследвания при хламидия

  Най-евтиният, най-бързият (10-15 минути), но и ненадежден метод за откриване на инфекция (точност 20-25%)-така наречения бърз тест (метод на имунохроматография). Оценка на резултатите. Можете да го закупите в аптеката. Методът рядко се предписва от лекар, обикновено избран от самия пациент, който иска да разбере по собствена инициатива факта на инфекция. Цитоскопическите методи за откриване на хламидии, които са качествени, се предписват в острата фаза на заболяването, в случай на хронична форма на хламидии, те са неефективни. Анализът се състои в поставянето на ацетон или метанол биоматал (при мъжете се взима секрет от уретрата, тайната на простатата, при жените-от влагалището, шийката на матката, уретрата), Хламидията под влиянието на реагенти променя цвета си и лесно се открива под микроскоп. Точността на метода по отношение на откриването на инфекция с хламидия е много ниска-10-15%.

  Усложнения при хламидия

  При мъжете уретрата е предимно засегната, а след това и други органи (простата, семенната везикула, придатък на тестисите). Сред възможните и опасните усложнения на при мъжете е уретрит, хроничен хламидия простатит, кисти на простатата.
  Жените имат засегната цервикален канал, след което може да се появи възходяща инфекция на матката, маточните тръби, яйчниците и перитонеума. Инфекцията с хламидии често засяга шийката на матката и уретрата в същото време. Хламидиите от уретрата могат да проникнат в пикочния мехур, причинявайки циспиратит. Хламидията, локализирани в женските полови органи, предразполага до появата на патология на бременността.

  Профилактика при хламидия

  Основните мерки за превенция, всякакви полово предавани заболявания и хламидии, включително, е изключването на случаен полов акт, както и методи за бариерна контрацепция.

  Предпазни мерки при хламидия

  Употребата на презервативи предпазва от пренасяне на бактериите от единия партньор на другия.

  • Ако партньорът ви е получил симптомите, препоръчително е да се прегледате и Вие, понеже при жените може и да не се проявят.

  • Жените, които планират забременяване, е добре да си направят тест за хламидия.

  Лечение при хламидия

  Аромотерапия при хламидия

  • 1 капка масло от чаено дърво се разтваря във водата на дамски душ.

  Традиционна медицина при хламидия

  • Поради рискове от безплодие или недоизносване, причинено от тази болест, препоръчва се лечение с антибиотици. Обикновено се предписват метронидазол, хлорхексидни песари (маточни халки), тетрациклин или еритромицин (ако сте бременна). Дадените по-долу лечения могат да се приемат като съпровождащи. Те укрепват имунната система и помагат да се възстанови здравословното състояние след лечението.

  Хранене при хламидия

  • Като укрепвате имунитета, вие помагате на организма да се пребори със заразата. Яжте пълноценна храна с високо съдържание на нискомаслени белтъчини, плодове и зеленчуци.

  • Употребата на витамин Е (200 единици дневно) и цинк (15 мг. дневно), според изследванията, показва повишена устойчивост срещу хламидията.

   За да създадете здравословна флора в червата след антибиотиците, яжте много кисело мляко. Или разтворете в чаша изворна вода 1 чаена лъжичка Lactobacillus acidophilus, 1 чаена лъжичка прах от Bifidobacteria и 1/2 чаена лъжичка Lactobacillus bulgaricus (може да се намерят в магазините за здравословна храна). Пие се 3 пъти дневно.

  Специализирана помощ при хламидия

  • Могат да помогнат хомеопатията и китайската медицина.

   

  Продукти свързани със статията

  1. ДУШ ДАМСКИ ВИТАЛИС, ЗА ИНТИМНА ХИГИЕНА

   ДУШ ДАМСКИ ВИТАЛИС, ЗА ИНТИМНА ХИГИЕНА

   Цена: 6,91 лв.

  2. Цинк Цитрат, Bioherba, 90 мг, 60 капсули

   Цинк Цитрат, Bioherba, 90 мг, 60 капсули

   Цена: 7,69 лв.

  3. Етерично масло от Чаено дърво (Tea Tree oil), Bioherba, 10 мл

   Етерично масло от Чаено дърво (Tea Tree oil), Bioherba, 10 мл

   Цена: 4,84 лв.