Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Хламидия – предпазни мерки, лечение, аромотерапия

Хламидията е една от най-разпространените болести, предавани по полов път. При мъжете тя предизвиква парене по време на уриниране, течение от уретрата и подуване на тестисите, което може да доведе до безплодие. При жените отначало се изразява във вагинално течение, болезнена чувствителност или кървене след полов акт, парене при уриниране. Ако не се лекува, хламидията може да доведе до възпаляване на таза и безплодие. Свързва се още с недоизносването на плода, ектопичната бременност, преждевременното раждане и очните инфекции при новородените.

Хламидия

Предпазни мерки

Употребата на презервативи предпазва от пренасяне на бактериите от единия партньор на другия.

• Ако партньорът ви е получил симптомите, препоръчително е да се прегледате и Вие, понеже при жените може и да не се проявят.

• Жените, които планират забременяване, е добре да си направят тест за хламидия.

Лечение

Аромотерапия

• 1 капка масло от чаено дърво се разтваря във водата на дамски душ.

Традиционна медицина

• Поради рискове от безплодие или недоизносване, причинено от тази болест, препоръчва се лечение с антибиотици. Обикновено се предписват метронидазол, хлорхексидни песари (маточни халки), тетрациклин или еритромицин (ако сте бременна). Дадените по-долу лечения могат да се приемат като съпровождащи. Те укрепват имунната система и помагат да се възстанови здравословното състояние след лечението.

Хранене

• Като укрепвате имунитета, вие помагате на организма да се пребори със заразата. Яжте пълноценна храна с високо съдържание на нискомаслени белтъчини, плодове и зеленчуци.

• Употребата на витамин Е (200 единици дневно) и цинк (15 мг. дневно), според изследванията, показва повишена устойчивост срещу хламидията.

 За да създадете здравословна флора в червата след антибиотиците, яжте много кисело мляко. Или разтворете в чаша изворна вода 1 чаена лъжичка Lactobacillus acidophilus, 1 чаена лъжичка прах от Bifidobacteria и 1/2 чаена лъжичка Lactobacillus bulgaricus (може да се намерят в магазините за здравословна храна). Пие се 3 пъти дневно.

Специализирана помощ

• Могат да помогнат хомеопатията и китайската медицина.

 

 1. ДУШ ДАМСКИ ВИТАЛИС, ЗА ИНТИМНА ХИГИЕНА
 1. ЦИНК ЦИТРАТ 30 МГ, 60 КАПСУЛИ

  ЦИНК ЦИТРАТ 30 МГ, 60 КАПСУЛИ

  Редовна цена: 7,00 лв.

  Промо цена 6,92 лв.

  1%

 1. МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО, Tea Tree Oil, БИОХЕРБА, 10мл

  МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО, Tea Tree Oil, БИОХЕРБА, 10мл

  Редовна цена: 4,39 лв.

  Промо цена 4,34 лв.

  1%