bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Гонорея и неспецифичен уретрит - лечение, предпазни мерки

Гонорея и неспецифичен уретритТази бактериална инфекция може да се предава при нормален полов акт и орален или анален секс. Освен това може да се предаде от майката на детето при раждане. Симптомите при мъжете и жените се изразяват в гъсто зеленикаво течение от пикочния канал, болка при ходене по нужда, понякога болки в коремната област и висока температура. При мъжете може да се очаква подуване и болка в тестисите. Ако не се подложи на лечение, гонореята може да доведе до безплодие и смърт.

Гонорея и неспецифичен уретрит причини

По правило той се развива в резултат на сексуален контакт със заразен партньор, по-рядко чрез непряк контакт чрез кърпи, гъби, спално бельо и нощни гърнета. Причината за развитието на инфекцията при деца може да бъде съвместен престой при възрастен пациент, използване на обща тоалетна.

Гонорея и неспецифичен уретрит симптоми

Първите симптоми на заболяването се появяват след 3-7 дни от момента на заразяване. В някои случаи е възможно да се увеличи инкубационният период до 2-3 седмици. В зависимост от продължителността на инфекцията, остра (продължителност на заболяването по-малка от 2 месеца) и хронична (продължителност на заболяването повече от 2 месеца) са изолирани гонореи.

Острият гонореен уретрит обикновено започва внезапно. Има изобилие от жълтеникаво сиво, гнойно кремообразно отделяне от уретрата, спазми, парене и болка при уриниране. При локализацията на възпалителния процес в предната част на уретрата състоянието на пациента е задоволително. Разпространението на възпалението в задната уретра е придружено от хипертермия до 38-39 ° С и общи признаци на интоксикация. Болка при уриниране става по-изразена.

 • Туя, THUYA OCCIDENTALIS CH 15, Боарон

  Туя, THUYA OCCIDENTALIS CH 15, Боарон

  Цена: 5,54 лв.

 • Медоринум, MEDORRHINUM CH 9, Боарон

  Медоринум, MEDORRHINUM CH 9, Боарон

  Цена: 5,54 лв.

 • Видове гонорея и диагноза

  Свежа форма на гонорея

  При тази форма на гонорея минават не повече от два месеца от началото на инфекцията до появата на клинични признаци. Курсът на тази форма може да бъде остър, подостър или летаргичен, което обикновено се нарича торпидно. Колкото по-дълъг е инкубационният период, толкова по-бавно и неусетно ще протича болестта. Въпреки това, липсата на симптоми, гениталният епител в този момент е унищожен. Има интензивно възпроизвеждане на микроби.

  Хронична гонорея при мъже и жени

  Напредналата гонорея при мъжете и жените може да продължи повече от два месеца. По време на периоди на обостряне на тази форма са възможни прояви на някои особености на заболяването (инкубационен период на гонорея). Болката в тестисите и ингвиналната област, както и нарушената репродуктивна функция и безплодие.

  При дълъг ход на хронична форма във огнищата на най-голямото натрупване на патогена, инфилтратите са склонни да се образуват, замествайки епителната тъкан. Вероятни са и белези, които могат да стесняват лумена на уретрата. В женските фалопиеви тръби могат да се образуват сраствания. За мъжете може да е възможно да се образува сраствания в сперматозоида. Всичко това може да провокира безплодие както при жените, така и при мъжете.

  Усложнения при гонорея, какво трябва да се направи при неефективно лечение

  Нелекуваната гонорея може да причини сериозни или необратими здравословни проблеми както при мъжете, така и при жените.
  При жените нелекуваната гонорея може да причини тазово-възпалително заболяване.
  Някои усложнения са:
  образуването на плътна тъкан, която блокира фалопиевите тръби;
  извънматочна бременност (извънматочна бременност);
  безплодие (невъзможност за забременяване);
  продължителна болка в таза / корема.
  При мъжете гонореята може да причини болезнено състояние в каналите, свързани с тестисите. В редки случаи това може да причини стерилност при мъжете, тоест да доведе до невъзможност за зачеване на дете.
  Понякога нелекуваната гонорея може да навлезе и в кръвообращението или ставите. Това състояние може да бъде животозастрашаващо.

  Нелекуваната гонорея може също да увеличи шансовете ви да се разболеете или да предадете HIV, вируса, който причинява СПИН.

  Лечение при гонорея и неспецифичен уретрит

  • От особена важност е приемането на антибиотици, както и контролните медицински прегледи, които да установят евентуално повторение на болестта. Партньорите също трябва да се прегледат и подложат на лечение.

  Неспецифичен уретрит при гонорея и неспецифичен уретрит

  Това е една много често срещана болест, която се предава по полов път. Инфекцията причинява възпаление на пикочния канал, течение и много често болка при ходене по нужда. По-често се среща при мъжете, но при жените може да доведе до безплодие. Ако вие или партньорът ви се съмнявате за неспецифичен уретрит, незабавно се консултирайте с лекар.

  Предпазни мерки при гонорея и неспецифичен уретрит

  • Противозачатъчните средства помагат за предотвратяване предаването на неспецифичен уретрит. Използвайте презерватив и противозачатъчни кремове; диафрагмата също осигурява защита до известна степен.

  • Двамата партньори трябва да се измият преди акта.

  • И двамата трябва да отидат до тоалетна и да се измият след акта.

  Лечение при гонорея и неспецифичен уретрит

  • Лекарят ще направи изследвания, за да установи микроорганизма, причинил инфекцията, и ще ви предпише антибиотици. Партньорите също трябва да се прегледат и подложат на лечение. Въздържайте се от сексуални контакти, докато инфекцията изчезне.

  Продукти свързани със статията

  1. Мечо грозде при цистит, Bioherba, 250 мг, 100 капсули

   Мечо грозде при цистит, Bioherba, 250 мг, 100 капсули

   Цена: 10,99 лв.

  2. Мечо грозде лист - при цистит и уринарни инфекции, Uvae Ursi
  3. Див Ямс – Див картоф корен на прах, при менопауза, Dioscorea communis