Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Гонорея и неспецифичен уретрит - лечение, предпазни мерки

Гонорея и неспецифичен уретритТази бактериална инфекция може да се предава при нормален полов акт и орален или анален секс. Освен това може да се предаде от майката на детето при раждане. Симптомите при мъжете и жените се изразяват в гъсто зеленикаво течение от пикочния канал, болка при ходене по нужда, понякога болки в коремната област и висока температура. При мъжете може да се очаква подуване и болка в тестисите. Ако не се подложи на лечение, гонореята може да доведе до безплодие и смърт.

Гонорея и неспецифичен уретрит причини

По правило той се развива в резултат на сексуален контакт със заразен партньор, по-рядко чрез непряк контакт чрез кърпи, гъби, спално бельо и нощни гърнета. Причината за развитието на инфекцията при деца може да бъде съвместен престой при възрастен пациент, използване на обща тоалетна.

Гонорея и неспецифичен уретрит симптоми

Първите симптоми на заболяването се появяват след 3-7 дни от момента на заразяване. В някои случаи е възможно да се увеличи инкубационният период до 2-3 седмици. В зависимост от продължителността на инфекцията, остра (продължителност на заболяването по-малка от 2 месеца) и хронична (продължителност на заболяването повече от 2 месеца) са изолирани гонореи.

Острият гонореен уретрит обикновено започва внезапно. Има изобилие от жълтеникаво сиво, гнойно кремообразно отделяне от уретрата, спазми, парене и болка при уриниране. При локализацията на възпалителния процес в предната част на уретрата състоянието на пациента е задоволително. Разпространението на възпалението в задната уретра е придружено от хипертермия до 38-39 ° С и общи признаци на интоксикация. Болка при уриниране става по-изразена.

Лечение при гонорея и неспецифичен уретрит

• От особена важност е приемането на антибиотици, както и контролните медицински прегледи, които да установят евентуално повторение на болестта. Партньорите също трябва да се прегледат и подложат на лечение.

Неспецифичен уретрит при гонорея и неспецифичен уретрит

Това е една много често срещана болест, която се предава по полов път. Инфекцията причинява възпаление на пикочния канал, течение и много често болка при ходене по нужда. По-често се среща при мъжете, но при жените може да доведе до безплодие. Ако вие или партньорът ви се съмнявате за неспецифичен уретрит, незабавно се консултирайте с лекар.

Предпазни мерки при гонорея и неспецифичен уретрит

• Противозачатъчните средства помагат за предотвратяване предаването на неспецифичен уретрит. Използвайте презерватив и противозачатъчни кремове; диафрагмата също осигурява защита до известна степен.

• Двамата партньори трябва да се измият преди акта.

• И двамата трябва да отидат до тоалетна и да се измият след акта.

Лечение при гонорея и неспецифичен уретрит

• Лекарят ще направи изследвания, за да установи микроорганизма, причинил инфекцията, и ще ви предпише антибиотици. Партньорите също трябва да се прегледат и подложат на лечение. Въздържайте се от сексуални контакти, докато инфекцията изчезне.

 1. Мечо Грозде, 100 капсули, 250 мг, Биохерба

  Мечо Грозде, 100 капсули, 250 мг, Биохерба

  Редовна цена: 10,00 лв.

  Промо цена 9,90 лв.

  1%

 1. МЕЧО ГРОЗДЕ ЛИСТ
 1. ДИВ ЯМС , ДИОСКОРЕА , АДАМОВ КОРЕН НА ПРАХ КИТАЙ