Глаукома – лечение, хранене, хидротерапия, рефлексотерапия

Състояние, при което в окото се събира течност, оказваща натиск, който може да увреди нежната тъкан и да доведе до постепенна загуба на зрението. Симптомите се изразяват в болки, понякога пулсиращи, в окото и над него, постепенна загуба на периферното зрение и възприемане на кръгове с цветовете на дъгата около източници на светлина.

Глаукома – лечение, хранене, хидротерапия, рефлексотерапия

Лечение

Да се извършва под лекарско наблюдение

Хранене

• Най-доброто естествено средство за лечение на глаукома, описано досега, е витамин С. Необходимите количества са по-големи от тези, които се съдържат в повечето лекарствени препарати, така че най-добре е да го извършвате под наблюдението на природолечител.

• Увеличете употребата на биофлавоноиди, които подобряват здравината на очните капиляри и укрепват тъканите на окото. Биофлавоноидите се намират в кората, подкорната част и във външния слой на плодовете и зеленчуците като цитрусовите плодове (купувайте естествено узрели плодове, ако смятате да консумирате кората им), листните зеленчуци, червения лук, цвеклото и синия или червения пигмент на боровинките.

• Ограничете употребата на алкохола и кофеина, които може зле да повлияят на кръвообращението в очите.

• Увеличете употребата на богатите на витамин А храни като черния дроб, бъбреците, яйчения жълтък, маслото, сиренето, млечните продукти, рибеното масло.

• Не пушете.

Хидротерапия

• Пригответе една купа с гореща вода и една със студена. Потопете чисто парцалче в горещата вода и го  изцедете, сложете го върху очите за 2-3 минути, отстранете го и направете същото със студената вода; редувайте топло и студено 3 пъти, за да подобрите кръвообращението в очите.

Рефлексотерапия

• Масажирайте точката на очите, която се намира в основата на втория и третия пръст на крака, точно под мястото, където се отделят от стъпалото на левия крак.

Специализирана помощ

• Методът на Пейте подобрява състоянието.

• Черепната остеопатия раздвижва кръвта около очите и може да се окаже полезна.

Традиционна медицина

• Обикновено се препоръчват капки за очи или лекарства, които намаляват образуването на течности в окото или увеличават отделянето им. Може да се използува лазерна техника, за да се отворят каналите, по които да се извлече излишната течност.

 

 1. SUPER STRESS VITAMIN B-COMPLEX WITH VITAMIN C 100 CAPSULES / СУПЕР СТРЕС - В КОМЛЕКС С ВИТАМИН C 100 КАПСУЛИ
 1. LUTEIN AND BILBERRY 100 CAPSULES / ЛУТЕИН И БОРОВИНКА 100 КАПСУЛИ

  LUTEIN AND BILBERRY 100 CAPSULES / ЛУТЕИН И БОРОВИНКА 100 КАПСУЛИ

  Редовна цена: 19,99 лв.

  Промо цена 19,79 лв.

  1%

 1. ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА, ТИНКТУРА, 50мл

  ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА, ТИНКТУРА, 50мл

  Редовна цена: 10,00 лв.

  Промо цена 9,90 лв.

  1%