Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Ганглион – лечение, хомеопатия, масаж, традиционна медицина

Киста, която се образува в ставите или в ципата на сухожилията. Най-често се появява на външната част на ставата на китката, коляното или около глезените. Може да бъде меко или твърдо образувание, обикновено безболезнено, освен ако от време на време не е притиснато от сухожилията.

Ганглион – лечение, хомеопатия, масаж, традиционна медицина

Лечение

Всяка новообразувана бучка трябва да се прегледа от лекар.

Хомеопатия

• Седефче (Ruta graveolens) 50 М, взема се 1 доза.

Масаж

• С възглавничките на пръстите и с палеца масажирайте около ганглиона, като започнете отгоре, с лек натиск. Ако се извършва всяка сутрин и вечер, скоро той ще изчезне с времето.

Традиционна медицина

• По-рано лечението на ганглиона се изразяваше в стоварването отгоре му на обемистата семейна библия, а после и на някоя тежка медицинска книга! То често означаваше временно премахване на ганглиона. Но скоро след това отново се появяваше, тъй като „обвивката“ на кистата оставаше и се затваряше след изтичането на течността. Днес лекарите препоръчват да не се пипат ганглионите, тъй като те изчезват с времето. Понякога се премахват по хирургически път, особено ако са неестетични или затрудняват функциите на сухожилията. Пример за това е „пръст на спусъка“, където пръстът не може да се изправи, понеже ганглионът му пречи.


За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах