Дискова херния – лечение, практически съвет

Този термин често се използва неправилно за означаване на общи болки в кръста. Прешлените не пропадат, а се разкъсват и част от меката им сърцевина излиза извън обвивката и оказва натиск върху заобикалящите нерви и тъкани. Това може да се дължи на естественото износване на прешлените или на внезапно напрягане или падане. Резултат е изключително мъчителна болка в гърба, която понякога се чувства и в краката.

Дискова херния – лечение, практически съвет

Лечение

Дисковата херния причинява много силна и обездвижваща болка. Само 15 процента от силните болки в гърба се причиняват от дисковата херния. Ако подозирате това заболяване, потърсете професионална помощ. Рентгеновата снимка ще потвърди диагнозата.

Практически съвет

• Ако подозирате, че страдате от дискова херния, легнете, за да отнемете натиска от прешлена. Може да поставите възглавница между коленете си. Ако изпитвате слабост или схващане на крайниците и незадържане, незабавно потърсете спешно медицинска помощ.

Хомеопатия

Арника: да се вземат през 30 минути до 6 дози, след това на 4 часа в продължение на 5 дни.

Цветолечение на Бах

• „Спасителното лекарство“ помага при шока от  силната  болка.

 Хидротерапия

• Помолете приятел или роднина да ви поставя последователно топли и студени компреси. Пригответе си студен компрес, като увиете пакетче ледени кубчета в кухненска кърпа, поставете там, където най-много ви боли, и оставете 10 минути. След това поставете грейка - 1 бутилка гореща вода, увита в хавлиена кърпа. Продължете смяната на горещо и студено в продължение на 40 минути.

Специализирана помощ

• Остеопатията и широпрактиката успешно лекуват чрез манипулиране тежки случаи на дискова херния.

• Акупунктурата спомага за облекчаване на острите болки.

Традиционна медицина

• Препоръчват се обезболяващи, противовъзпалителни и отпускащи мускулите средства. Прилага се и физиотерапия, включително екстензия, за да се разделят прешлените и да може изместената част да се върне на своето място. При тежките случаи се пристъпва към операция, чрез която се отваря прешленът и се премахва натискът върху нервите.

  1. Арника Мексиканска Цвят
  1. АРНИКА , АРНИКА МОНТАНА , БИЛКА ЦВЯТ
  1. МАСЛО ОТ АРНИКА , Arnica Montana Oil , 50мл