Анорексия Нервоза (Anorexia Nervosa) - практически съвети

Отклонение на психическа основа, среща се сред младите жени, където е налице натрапчива боязън от напълняване. Симптомите се изразяват в рязко смъкване на теглото, свръхенергичност, понякога активно спортуване, обилно хранене, последвано от преднамерено повръщане в някои случаи, умора, прескачане на менструационния цикъл, депресия, отчуждаване и отказ да се признае болестта. Професионалното лечение е жизненоважно, тъй като е възможен смъртен изход вследствие на недохранване или обезводняване.

Анорексия

От полза са следните лечения, съчетани с традиционните методи, които целят да помогнат на болната и на цялото семейство.

Лечение:

Практически съвети

• Опитайте се да поговорите с някой външен човек, който не е сред най-близките ви приятели. Някои помощни групи и женски центрове разполагат с телефони на доверието, които предлагат незабавна помощ и съвети.

• При лечението на тази болест емоционалната подкрепа има голямо значение. Опитайте се да намерите човек, с когото да се посъветвате, терапевт, приятел или роднина, на когото можете да се доверите и да споделите чувствата си.

• Творческите занимания помагат за изразяването на съкровените чувства, като дават възможност за изява на вътрешните импулси. Рисуването, слушането на музика, танцуването, ходенето на кино и на театър, градинарството, грънчарството, фотографията и кулинарството са много полезни занимания.

• Воденето на дневник с вашите мисли и чувства ви позволява да имате едно лично кътче, където искрено да изразите какво става във вътрешен план.

Китайска медицина

• Професионалната помощ е необходима, за да укрепи храносмилателната система и далака и да подобри способността за усвояване на храната, която понякога се загубва след продължително гладуване. Предписват се хранителни вещества за възбуждане на апетита, като ориз и пшенични стръкове, репички и плодовете от кръстоска на малина и къпина.

Macaж

• Редовното масажиране от специалист или практикуването му от вас или на вас от членовете на семейството или от приятели отпуска и успокоява. Освен това ще ви помогне да се почувствате по-удобно в собствената си кожа. Масажът може да се окаже много лековит, като ви напомни за чувства от миналото, което може да разреши психологическите ви проблеми.

Традиционна медицина

• Прави се внимателна преценка на пациентката и нейното семейство, тъй като то може да изиграе голяма роля за причиняването и лекуването на това отклонение. Извършва се специализирано лечение в болници и клиники, където се стимулира храненето на пациентката и тя получава съвети и терапевтична помощ.

 1. Капки на Бах, Bach flower, Pine / Бял Бор / Pinus sylvestris, 20 мл.
 1. Капки на Бах, Bach flower, Olive / Маслина / Olea europoea, 20 мл.
 1. МАСЛО ОТ КОРИАНДЪР, Coriandrum Sativum Oil, 10мл

  МАСЛО ОТ КОРИАНДЪР, Coriandrum Sativum Oil, 10мл

  Редовна цена: 7,00 лв.

  Промо цена 6,92 лв.

  1%