- Начало /
- Зелен овес стрък рязан - при тревожност и депресия, Avena sativa
Зелен овес рязан стрък
Avena sativa
Предлаганата от нас билка Зелен овес представлява зелената част на растението Avena sativa, окосено в конкретен етап от неговото развитие, когато концентрацията на биологично-активни вещества е максимална, след което е изсушено и раздробено. Действа благоприятно на нервната система, както и за бързо възстановяване след тежки заболявания. Прочиства много добре организма от токсините.
Качествено съдържание на Зелен овес
Стръковете на зеления овес съдържат голямо количество фибри, витамини, флавоноиди, антиоксиданти, глюкани, въглехидрати и минерални соли, богати на силициев диоксид, включително от водоразтворим тип нишесте, белтъчини, витамини от групата В, мазнини, захари, свободни аминокиселини, флавоноиди, фитин, ферменти и други.
Приложение на Зелен овес
- при възпаление на стомашно-чревната лигавица;
- при стомашно-чревни разстройства,
- диария;
- запек;
- при сърдечно-съдови болести;
- при бъбречни и пикочно-полови заболявания.
- при задържане на течности (оток) в резултат на сърдечно-съдови и бъбречни заболявания;
- действа като антидепресант,
- повишава нивата на енергия, помага при пренатоварване на нервната система (стрес, безсъние), облекчава тревожността, страховете и преумората;
- при артритни болки, възпаления на ставите и при повишено ниво на пикочна киселина (подагра);
- присъствието на силициев диоксид допринася за нормализирането на физиологичното състояние на костно-ставната система;
- присъствието на ß-глюкани от овес, допринася за намалените нива на глюкоза в кръвта след хранене, като по този начин оказва благоприятен ефект за
- понижаване на риска от диабет тип ІІ;
- при сърдечна недостатъчност, подпомага имунната система в борбата й с инфекциите.
Начин на употреба на Зелен овес стрък
2 супени лъжици се варят в 800 мл вода, около 10 минути. Оставя се похлупено за 5 минути и се прецежда. Полученият чай се разделя на три части и се пие 15-20 минути преди хранене.
Състав
Зелен овес стрък рязан (Avena sativa).
Напишете своето собствено мнение
Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте