Супер съставка екстракт от борова кора

пикногенол, приморски бор, екстракт, пикногенол мнения, пикногенол цена, приморски бор свойстваЕкстрактът от приморски бор /Пикногенол/ като тинктура или на капсули е способен да повлияе добре на човешкия организъм при много различни проблеми: това лечебно растение е мощен антиоксидант, може да подпомогне справянето с някои автоимунни заболявания, контролира равнището на кръвната захар, а според различн изследвания подобрява и мъжката полова мощ.

Пикногенолът е патентована формулировка на екстракт от Приморски бор, която е стандартизирана до 65-75% тегловни съединения на Процианидин. Той има дълга историческа употреба за лечение на възпаления и подобряване на здравето. Расте по крайбрежния югозапад на Франция. Пикногенолът е подобен на екстракта от гроздови семки и какаовите полифеноли, тъй като те са трите най-често срещани източника на процианидини. Състои се от фенолни съединения, разделени между мономери (катехин, епикатехин и таксифолин), кондензирани флавоноиди (класифицирани като процианидини / проантоцианидини) и фенолни киселини (канелни киселини и други гликозиди).

Полезни свойства на Пикногенол:

Екстрактът от борова кора е изследван за неговите общи здравни и антидиабетни свойства, както и за способността му да подобрява азотния оксид, което може да има значителна полза за мъжете с еректилна дисфункция. Скорошни проучвания също показват, че добавките могат да помогнат за ограничаване на симптомите, свързани с хронично възпаление при автоимунно заболяване.

Пикногенол може да помогне още за:

-        регулиране на равнището на кръвната глюкоза;

-        намаляване на тежестта в краката,  периваскуларното възпаление и подкожния оток.

-        облекчаване на симптомите на сухота в очите и устата, свързани със синдрома на Йоргрен, често срещано автоимунно състояние при жените.

Пикногенол може да се приема още като допълваща терапия при астма у децата.

 • Пикногенол Тинктура - екстракт от Приморски бор, Bioherba, 50 мл
 • Приморски бор екстракт, Bioherba, 50 мг, 60 капсули

  Приморски бор екстракт, Bioherba, 50 мг, 60 капсули

  Цена: 27,49 лв.

 • Антиоксидативна активност на пикногенола

  Оксидатисвен стресБлагодарение на своите антиоксидантни и различни биомодулиращи ефекти, Пикногенол има потенциални ползи за подобряване на когнитивната функция, тъй като действа като регулатор и предпазва клетките от оксидативен стрес. Приморският бор блокира вредните радикали и отвежда отровите от организма, като така защитава ДНК от увреждане. Способен е да предпазва и други ендогенни антиоксиданти (витамин С, витамин Е и глутатион) от окислително увреждане. Демонстрирайки своите антиоксидантни действия, Пикногенол е показал, че намалява окислителното увреждане на ДНК при деца с разстройство с хиперактивност с дефицит на вниманието. Изследванията на Пикногенол за подобряване на когнитивните функции нарастват с предварителни клинични проучвания, показващи ползи за няколко когнитивни области, включително внимание, памет и изпълнително функциониране.

  Странични ефекти

  Пикногенолът има имуностимулиращо действие и е разпознат като напълно безопасен за употреба и няма сериозни противопоказания.