Натуропатия и рак

В съвременният динамичен и напрегнат свят, ракът се счита за вторият бич за човечеството след исхемичната болест на сърцето. Според Световната здравна организация през 2015 г. 8,8 милиона смъртни случая се дължат на онкологични заболявания. Приблизително 70% от смъртните случаи от рак се срещат в страните с нисък и среден доход.

 • GE132 Органичен германий - мощен антиоксидант, 60+30 капс.

  GE132 Органичен германий - мощен антиоксидант, 60+30 капс.

  Цена:

  Редовна цена: 118,88 лв.

  Промо цена 94,99 лв.

  -20%

 • Шийтаке цяла сушена - дивоотглеждана гъба, Lentinula edodes
 • Около една трета от смъртните случаи от рак се дължат на водещи поведенчески и диетични рискове: висок индекс на телесна маса, нисък прием на плодове и зеленчуци, липса на физическа активност, употреба на тютюн и употреба на алкохол. Използването на тютюн е най-важният рисков фактор за рака и е причина за приблизително 22% от смъртните случаи от рак. Инфекциите, причиняващи рак, като хепатит и човешки папиломен вирус (HPV), причиняват до 25% от случаите на рак в страните с ниски и средни доходи.

  Най-често засегнатите от ракови заболявания органи са: Белите дробове; Млечните жлези (при жените); Стомаха; Дебелото черво; Черният дроб; Хранопровода. Съответно статистиката на СЗО за 2015 година за смъртността от рак е следната:

  Белодробен рак (1,69 милиона смъртни случая)
  Черен дроб (788 000 смъртни случая)
  Колоректален (774 000 смъртни случая)
  Стомах (754 000 смъртни случая)
  Гърди (571 000 смъртни случая)

   

  натуропатия, рак, глад, газРакът и засегнати органи

  Ракът може да засегне някои от органите на човешкото тяло, преобразувайки здравите клетки в тялото в злокачествени тумори или новообразувания, които имат способността да излизат извън границите си и да проникват в други органи, в които да станат по-големи. Този процес се нарича метастази и е основната причина за смърт при заболяване от рак.

  Предразположение към ракови заболявания имат определени групи хора:

  Водещи заседнал начин на живот;

  Употребяващи алкохол, никотин или наркотици;

  Страдащи от наднормено тегло;

  Подложени на излагане на ултравиолетова или йонизираща радиация;

  Жителите на мегаполисите, принудени да вдишват замърсения въздух, промишлените емисии и смог;

  Имащи инфекция тип HIV;

  Откриването на онкологично заболяване в ранните етапи ще позволи то да бъде излекувано по-бързо или в случай, че заболяването е изпуснато може да се поддържа палиативна грижа, насочена не към лечение на болестта, а за облекчаване на симптомите на рак, за намаляване на психо-емоционалния и социалния стрес на пациента.

   

  Метода на гладуване в лечението при онкологични заболявания

  Лечение на рак чрез газПонякога пациентите не се доверяват на методите на лечение на официалната медицина и поради тази причина използват народни средства или натуропатия. Все по-популярно е лечението на онкологични заболявания с помощта на гладуване.

  Този метод е много разпространен в страните от Изтока, където се вярва във вътрешните сили на човешкото тяло, които могат да лекуват всякакви болести, включително и рак. Чрез спиране на храненето, тялото изгаря хранилището на глюкоза, мазнини и мускули, опитвайки се да поддържа дееспособността на цялото тяло, "изяждайки" всички ненужни, включително и болни клетки. За сериозно лечение на рак е необходима дълга подготовка, тъй като гладуването трябва да продължи от 40 до 55 дни, в зависимост от избрания метод.

  Тези методи на терапия се разглеждат в различни книги, например книгата на Димитър Станев за гладолечението, книгите на Лидия Ковачева за плодолечението и гладолечението. Разбира, че гладът е голяма сила. Гладуването е форма на естествена терапия – най-сигурната и най-безвредната, но само ако се прилага правилно.  Известна е и книгата на д-р Галина Шаталова, метода на д-р Герзон.

  Според тези автори не само гладуването, но и силното желание за оздравяване и начина на провеждане на процеса правилно, дават силни резултати. Освен с гладуване някои от тях препоръчват и пиене на  дестилирана газ в много малки дози. Това е метод, който принадлежи на Паула Кернер от Австрия, известен е в Русия и България. Авторката най-напред е излекувала себе си от рак с метастази. След което популяризира метода си и този метод сега е известен в Австрия и Германия.

  Пиенето на дестилирана газ според нея възбужда много силно лимфните съдове и по този начин те бързо прочистват кръвта. Тя е започнала да си купува бутилки медицинска дестилирана газ и да пие малка доза, на гладно върху бучка захар... Сега твърди, че е  напълно здрава и метастазите вече ги няма. /Искаме да обърнем внимание, че при предозиране на газ черния дроб може да се увреди необратимо/

  Да се надделее над рака без лекарства, е нещо, което се случва рядко, но разбира се има прецеденти на хора, които са се лекували с билколечение, гладолечение, позитивно мислене и други методи на натуропатията.


  Най-известните лечители, които популяризират метода на гладуване за лечение на рака са Хърбърт Шелтън, Пол Брег, Георги Войтович, Рудолф Броус и Л. Строгат, Лидия Ковачева.

  Според Строгат, към гладуване се минава постепенно, след което гладуването трябва да е абсолютно, цялата храна трябва да бъде извадена от къщата, курсът на лечение може да бъде завършен само под наблюдението на лекар и да трае 45-55 дни, в зависимост от състоянието на пациента. В допълнение към липсата на храна, Строгат предлага да се пречиства  тялото с клизми, които се правят сутрин и вечер. Единственото нещо, което може  да се яде, по време на гладуването е мед, и пиене на топла вода. След като се премине курса, Строгат съветва да се ограничи консумацията на храна от животински произход и препоръчва на хората да станат вегетарианци и най-важното – да имат положително отношение и да вярват в успеха на започнатото и постигнатото.