концентрат, череша, подагра

Подагра лечение и диета

Само който не се е сблъсквал с подаграта, не знае колко коварни могат да бъдат нейните атаки. Подуване, мъчителна болка и „изгарящо” затопляне в областта на ставите на крайниците – 86% от хората с подагра определят тези симптоми като непоносими.

Малко факти

Подаграта се развива в резултат от високата концентрация на пикочна киселина в кръвта и нейното отлагане в ставите. Произходът на думата идва от латински, видоизменено от гръцки, а буквалният й превод е „капан за крака” (pod- „крак“ и agra„улавям“). Асоциацията тук е свързана с метатарзално-фалангеалната става на големия пръст на крака, която бива засегната в над половин процент от случаите.

 • Череша Супер концентрат, Bioherba, 270 мг, 100 капсули

  Череша Супер концентрат, Bioherba, 270 мг, 100 капсули

  Цена: 22,00 лв.

 • Череша Супер концентрат, Natural Factors, 500 mg, 90 капс.

  Череша Супер концентрат, Natural Factors, 500 mg, 90 капс.

  Цена: 41,47 лв.

 • Черешовите плодове от сорт Бинг – полезни при подагра!

  Черешите от сорт Бинг имат наситен тъмночервен цвят, дължащ се на водоразтворимите фенолни съединения от групата на антоцианините. Много проучвания показват, че антоцианините в състава на черешовите плодове от сорт Бинг имат висока биологична активност и мощни антиоксидантни, диуретични, хипоурикемични и противовъзпалителни свойства.

  Основен механизъм на действие на антоцианините в черешовия сорт Бинг

  Чрез инхибирането на ензима ксантин-оксидаза, антоцианините  противодействат на окислението на ксантина до пикочна киселина. Заедно с това насърчават и експресията на пикочната киселина през бъбреците – процес, при който от тялото се изхвърлят и излишните течности (диуретичен ефект). Антоцианините насърчават плавното извеждане на пикочната киселина от тялото, без риск от увреждане на бъбречния епител – често срещан страничен ефект при употребата на някои от традиционните средства срещу подагра. 

   

  Череша супер концентрат продукт, събрал терапевтичната сила на черешите от сорт Бинг!

  Череша супер концентрат е естествен продукт, източник на високо концентриран екстракт (36:1) от генетично немодифицирания черешов сорт Бинг, определян от Министерството на земеделието на САЩ като ефикасно профилактично средство при подагра и нарушения в уратната обмяна. Всяка софтгел капсула от Череша супер концентрат съдържа 500 mgпатентованекстракт от череша - CherryRich®, комбиниран със 100 mg витамин С (като калциев аскорбат), с цел оптимално усвояване на черешовия екстракт и оптимална антиоксидантна защита.

  Череша супер концентрат е благоприятен за:

  -засилване екскрецията на пикочна киселина и извеждане на излишната вода от организма;

  -нормализиране нивата на пикочна киселина в кръвта до допустими стойности;

  -облекчаване на болката и възпалението при артритни състояния, свързани с хиперурикемия;

  -редуциране на подагрозните пристъпи и насърчаване на мобилността и комфорта.

  Можете да използвате Череша супер концентрат в комбинация със синтетични медикаменти срещу подагра!

  Дозировка и приложение:

  По 1 капсула , 2-3 пъти дневно, с храна.

  Внимание

  Концентратът не се препоръчва за лица под 18 години. Приема се според указанията на лекаря. Засега не са установени нежелани реакции.