Смъртност при коронавирус COVID-19Разпространение на Корона вирус COVID-19 и сравнение с обикновен коронавирус

Скъпи приятели, намираме се пред нов коронавирус COVID-19, открит първоначално в Китай, който постепенно навлиза в други държави. За разлика от преди съществуващите разновидности на коронавирус, които са имали смъртност средно 0,1% до 0,5%, този COVID-19 коронавирус, според поднесената от китайското правителства статистика, достига 4,9% смъртност в район Ухан Китай /към дата 26-02-2020/. Това превишава силата на въздействието с над 20 до 50 пъти, в сравнение с познатите досега вируси. Степента на заразяемост е около 2 пъти по-висока, в сравнение с предишните разновидности.

Обмислете вариантите за действие

Най-важното е да останем спокойни и да обмислим трезво ситуацията. Към момента няма предложено лечение и времето за създаването на лечение ще отнеме над 10 месеца, според официални данни.

Какво можем да направим?

Не трябва да забравяме, че вирусите са част от природата, и че изначално природата е създала и естествени механизми за превенция, защита и лечение на растенията и на живите същества. Много вещества, които растенията отделят са създадени от природата, за да може растенията да се защитават от вируси, бактерии, които нападат както хората, така и растенията.

Силата на билковите превантивни механизми

Кои са защитните механизми на растенията, които ние използваме. За защита на хората от бактерии и вируси ние използваме минералите и маслата, които растенията синтезират от елементите на почвата. Много от тези минерали и масла имат и стимулиращо имунитета на хората действие.

Етеричните масла при коронавирусЕтеричните масла при коронавирус

От маслата особено силно защитно действие имат етеричните масла на много растения: например всички иглолистни дървета имат отлична защита срещу вирусите: бор, ела, кедър и други. От стръковете и храстите известни с противовирусното си действие са: риган, мащерка, босилек, лавандула. От корените на билките при вируси се използват чесън, джинджифил, куркума, а от семената на билките: зърна пипер, зърна синап. Маслиновия лист също е показал отлична ефективност при борбата с вируси.
Изброените билки са много ефективни и могат да се ползват както за чай, така и като етерични масла за вдишване чрез аромалампа или чрез дифузер.

Билков чай при коронавирус

Пропорции за приготвяне на чай

Чай се приготвя, като чаена лъжичка билка се запарва или вари за 5 минути със 300 мл, вода. количеството се изпива на глътки. За белия пипер и пикантните билки като риган, количеството билка се намалява, тъй такато в противен случай ще раздразнят стомаха.

Етерични масла за очистване на въздуха при коронавирус

Пропорции за пречистване на въздуха у дома и в офиса

Етеричните масла се използват, като в аромалампа се поставя малко вода и 2-3 капки етерично масло и водата се нагрява с чаена свещ. Отделените флавоноиди пречистват въздуха и убиват много бактерии и вируси. Ако не разполагате с аромалампа, кипнете вода в малка съдинка и накапете 2-3 капки етерично масло. Гледайте водата да не изври докрай, доливайте. Това можете да правите два пъти дневно, за да поддържате стабилна и чиста среда.

Други алтернативни методи на превенция срещу коронавирус - билков чай или билкова превръзка

Билков чай всеки ден от една от изброените билки

Доктор Торсунов и известен Аюрведичен лекар, който препоръчва като особено ефективни срещу вирусни инфекции следните мерки: Ежедневно пийте чай от 1 игличка от бор, сварена в чаша вода, за всеки член от семейството. Например 4 човека, 4 иглички - ползва се хомеопатично въздействие, затова количеството е минимално. Друг вариант за превенция е чай от синап или чай от бял пипер. Още един вариант е ежедневно дъвчене на мъничко резенче суров джинджифил. Използвайте една от изброените билки, която ви е позната и ви допада като вкус и не дразни стомаха ви.

Билкова превръзка за китка или глезен при грип и вируси

Билкова превръзка за китка или глезен

Ако почуствате първи симптоми на неразположение: сърби, смъди ви носа, имате дразнене в очите, отпадналост, то това може да не е просто проумора, а вирусът да е започнал да отслабва организма ви. Не чакайте, зъадължително започнете превенция. Превръзките с билки са още по-ефективна алтернатива в сравнение с пиенето на чай, според Доктор Торсунов.

Как се прави превръзка?

От памучен плат направете памучна превръзка или гривна, в която се поставя малко количество билка и се носи 5 до 7 дни. Билките се сменят на всеки 24 часа с пресни. При съмнения за коронавирусна инфекция Доктор Торсунов препоръчва да ползвате една от следните билки: борово клонче, семена от бял пипер, семена от бял, жълт синап или суров джинджифил. Не слагайте повече от една билка. Ако първия ден почуствате претоварване, то сменете вида билка. Ако почуствате облекчение, свежест, то значи това е вашата билка.

По колко билка се поставя във превръзката?

За възрастен се поставят десетина семенца или 10см клонка от бор, за дете наполовина - 5 семенца или 5см клонка от бор. Те можа да са обвити в тиксо и поставени в памучната превръзка. Вижте снимката.

Къде се поставя превръзката?

Превръзката се поставя на лявата китка, така че билките да се намират от външната страна на китката. Друг вариант е да поставите билките с превръзката на левия глезен, така че билките да се намират от външната страна на глезена. Вижте снимката.

Какви други мерки са добра защита от заразяване

Имайте предвид, че заразяването със всеки вид грип става през очите /очната лигавица/, носа и устата. Така че носенето само на превръзка за нос не е достатъчно. Реално само специализирани маски с въгленов филтър, в комбинация с плътно прилягащи специализирани очила са сигурна защита от заразяване с грипна инфекция. Ако не можете да се разхождате като космонавт, а често това е невъзможно в офиси и на обществено място, то просто спазвайте следните правила: никога не докосвайте лицето си преди да сте измили ръцете си. Използвайте антисептични сапуни и кърпички за ръце. Периодично измивайте лицето си с чисти ръце и подсушавайте с чиста кърпа или салфетки. 

Какви мерки да вземем за защита от вируси на работното място

Както и у дома, можете да използвате аромалампа с гореизброените масла или дифузер за масла. Можете да накарете една капка масло върху чиста салфетка и да вдишвате с измити, чисти ръце. Така ще вдишате ентисептични флавоноиди от етеричното масло в дробовете си.

Подкрепете имунитета си максимално

Използвайте качествени храни, повече зеленчуци и плодове, суперхрани. Не се преуморявайте и гледайте да се излагате на слънчева светлина поне 15 минути дневно. Разходките на природа са важни за имунитета ви.

И накрая бабините лекове при Коронавирус

Доказаните във времето методи са: чесън, синап, хрян. Тези три подправки убиват почти всички познати вируси и бактерии. Можете да държите обелена скилидка чесън в устата си, докато сте на обществено място. По този начин в устната ви кухина и дробовете ще има постоянно чеснови флавоноиди. Синапа и хряна се ползат във храната, тъй като са много лютиви, но от тях става чудесен пикантен чай с мед. Лютиво сладко предизвикателство.

Като цяло превенцията и подкрепата срещу вируси изисква доста усилия и някои неудобства, като миризма на чесън например, но вярвам, че положените усилия ще имат адекватен резултат за вашето здраве. Желаем ви от сърце здраве и успех!

Начини на поставяне на билкова превръзка, китка, глезен