ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ ВСЕКИ ДЕН

Oт векове, ябълковият оцет се използва за различни цели: с него се правят кисели краставички, унищожават се плевели, почистват се кафемашини, полират се броните на колите и като дресинг за салати.

Това древно лекарство може да облекчи почти всяко заболяване, за което можете да се досетите.

Ябълковият оцетЯбълковият оцет е НОВИЯТ СТАР ХИТ за много хора. Той е полезен за почти всичко - кожата, косата, тялото,  дома,  дори и за вашите домашни любимци, които също могат да се възползват от неговите качества. Суровият, биологичен, нефилтриран и непастьоризиран, ябълков оцет, е много повече от дресинг за салата!

1. Ябълковият оцет е напълно натурален продукт, направен от ябълков сок, който ферментира. Използвайки природен ябълков оцет, ние незабавно намаляваме ежедневното използване на химикали в  домовете си.

ябълков оцет за отслабванеЯбълковият оцет може да помогне за намаляване на теглото

2. Ябълковият оцет може да помогне за намаляване на теглото. Всъщност голям опит в ползването му имали в английския кралски двор. За да запазят добия си външен вид, след хранене, благородниците пиели по лъжичка ябълков оцет. Оттогава тази лесна рецепта е известна по цял свят. За ежедневното регулиране на теглото, добавете 2 супени лъжици ябълков оцет в 500 мл вода.
Тази смес може да се отпива през целия ден. Но за да избегнете недотам приятния вкус и аромат на ябълковия оцет.

В тях всички полезни качества на натуралния ябълков оцет са събрани в една капсула.  Това ще ви спести целодневното поглъщане на ябълков оцет в сравнение с една доза на ден.

 • Ябълков оцет Тинктура, Bioherba, 50 мл

  Ябълков оцет Тинктура, Bioherba, 50 мл

  Цена: 6,89 лв.

 • Ябълков оцет екстракт, Bioherba, 200 мг, 100 капс.

  Ябълков оцет екстракт, Bioherba, 200 мг, 100 капс.

  Цена: 6,92 лв.

 • В  проучване от 2009 г. публикувана в Bioscience Biotechnology & Biochemistry (JournalSeek) е установено, че пациенти, които консумират оцетна киселина за 12 седмици имат значителен спад в телесното си тегло, мастната тъкан, обиколката на талията и триглицеридите.  Триглицеридите допринасят за лошия холестерол, който искаме да избегнем.

  Ябълков оцет за изплакване на косатаЯбълков оцет може да се използва за изплакване на косата

  3. Ябълковият оцет може да се използва за изплакване на косата, след като е измита с шампоан, което ще помогне за по-лесното й разресване и тя ще придобие естествен блясък. Ако я изплаквате всеки ден в продължение на няколко седмици ще постигнете уникални резултати.

  ЯбълкaПриродният ябълков оцет регулира рН на кожата

  4. Използвана стара рерцепта е разреждането на ябълков оцет с две части вода. С тази смес и с помощта на памучен тампон, можете да мажете лицето си всяка вечер или сутрин. Aко нанасяте ябълков оцет вечерно време върху кожата, постепенно ще забележите как избледняват старчески петна и белези от акне.

  Препоръчва се и като средство срещу брадавици. За брадавиците, поставете напоен памучен тампопн в ябълков оцет, върху брадавицата с лейкопласт за една нощ.

  Внимание: Кожата може да се възпали!

  Въпреки това, брадавицата ще падне. Лечението трябва да продължи още няколко дена, за да се уверите, че брадавицата няма да се появи отново.

  5. Ябълковия оцет може да помогне за премахването на петна от зъбите. Разтрийте зъбите директно с ябълков оцет и изплакнете с вода.

  6. За да премахнете дискомфорта от слънчево изгаряне, след като се изкъпете се намажете с една чаша ябълков оцет за около 10- тина минути.

  7. Ябълковият оцет може да се използва и като естествен афтършейв. Напълнете бутилката с равни части ябълков оцет и вода и нанесете върху лицето. Преди употреба винаги разклащайте.

  8. Втриването на ябълков оцет в ръцете и краката с лек масаж, ще облекчи уморените ръце и крака.

  ябълков сокЯбълковият оцет ще балансира цялата вътрешна система на тялото ви

  9. Човешкото тяло непрекъснато се стреми да постигне състояние на равновесие. Ябълковият оцет ще балансира цялата вътрешна система на тялото ви. Той помага на тялото да поддържа здравословно ниво на рН. Изследванията показват, че високите нива на киселини (по-ниска стойност на рН) води до липса на енергия и разпространение на инфекции.


  10. 
  Като част от балансирането на рН на тялото, ябълковият оцет създава цялостна детоксикация на организма, тъй като стимулира сърдечно-съдовата система и  помага за детоксикацията на черния дроб.

  11. Според редица проучвания, ябълковият оцет може да помогне при алергии,  тъй като има пособността да намалява лигавицата на синусите и да прочиства лимфните възли.  Помага за отклоняване на инфекции на синусите и свързаните с тях симптоми (болки в гърлото и главоболие).

  12. Ябълковият  оцет е богат на естествени ензими, които могат да помогнат на тялото се отърве от Candida Albicans, на която се дължи млечницата при някои хора. Candida Albicans причинява и симптоми като умора, лоша памет, хипогликемия и  инфекции.

  13. С ябълков оцет се лекуват и стомашни киселини. Въпреки, че това изглежда като оксиморон, ябълковият оцет се изпозлва и  за лечение на стомашни киселини. Според редица изследвания ябълковият оцет действа, като коригира ниската киселиност, а оттам и за намаляване на киселините в стомаха.  Експерти твърдят, че трябва да започнете да чувствате облекчение скоро след като сте взели една чаена лъжичка ябълков оцет, последван от чаша вода. Имайте предвид, че ябълковия оцет няма да ви облекчи, ако имате язва.

  куче
  14. 
  Ябълковият оцет е много ефективен за отстраняването на бълхи по домашните любимци. С равни части оцет и вода можете да  напръскате Вашия домашен любимец и със сигурност бълхите ще бъдат унищожени.

  15.  Ябълковият оцет ще Ви помогне да почистите  тоалетната и банята, които след изпозлването му ще миришат на ябълки! Просто излейте ябълковия оцет в тоалетната и го оставете да престои една нощ. Може да го използвате в миялни машини като заместител на детергент. Смесете 1/2 чаша ябълков оцет с 1 чаша вода и можете да  използвате този разтвор за почистване на микровълнови печки, кухненски повърхности, прозорци, стъкла и огледала.

  Както можете да видите, ябълковият оцет е продукт чудо, който може да се използва по много начини.

  Неговата употреба води до най-различни ползи не само за здравето, но и за целият ни начин на живот.