ползите от йога, йога и медиация, йога, медиацияПолзите от йога и медиация

Ползите от йога и медиация са безброй. Йога помага за общо укрепване на тялото, допринася за дълголетие, увеличава гъвкавостта на тялото, помага за укрепване на имунната система, повишава мозъчния капацитет за възприятие, осъзнатост и ефикасност.

Какво представлява йога

Йога е наука. Ако погледнем днешния начин на живот с нарастващ брой здравословни проблеми като запек, проблемно храносмилане, диабет, хипертония, затлъстяване, кожни проблеми и психични проблеми - стрес, депресия, психоза, тревожно разстройство, то практикуването на йога е много важна за поддържане на желаното добро здраве. Различни авторитетни изследвания са доказали ефикасността от практикуването на асани върху нашето тяло.

Казано е, че трябва да "контролираш ума си, иначе умът ще те контролира". Проблемите, свързани със стреса, липсата на време, претоварването, невъзможността да се справим с многото ангажименти и отговорности, стават все по-често срещани в наше време и причина да рушим собственото си здраве.

 • Златно мляко на прах - за здрави стави и чист черен дроб, Bioherba, 150 гр.
 • Медитацията и Пранаяма

  Медитацията и Пранаяма правят чудеса. Те помагат за укрепване на нашето психично здраве, с което много по-лесно постигаме целите в живота си.

  Практикуването на йога, помага при много здравословни проблеми и също така спомага за предотвратяването на такива.

  Не си мислете, че се изискват часове в тренировъчна зала, специална екипировка, или някакви специални физически умения.

  Достатъчни са ви само 20-30 минути ежедневно и постоянно практикуване, за да усетите удоволствието от йога заниманията. След като веднъж усетите тялото си и се свържете с него, времето за практикуване на йога ще се превърне в удоволтвие и желано от вас занимание.

  Изключително важно е в началото йога да бъде практикувана под ръководството на сертифициран йога учител. Когато се научите да изпълнявате правилно асаните, може да се занимавате и сами.