гръмотрън

Гръмотрън за отслабване

За съжаление наднорменото тегло, сърдечните и бъбречни заболявания покосяват все повече хора, поради нездравословен начин на живот, лошо храносмилане и др. Съвременната медицина успешно третира тези проблеми, но страничните ефекти са често стрещани и дори фатални за здравето.  Природата от своя страна, предлага билка за тези проблеми, която не дава странични ефекти. Гръмотрън е природното решение за наднормено тегло, като засилва метаболитната ни система и разбива мастните депа в тялото ни.

Гръмотрънът има силно дуаретично действие, помагайки по този начин на лимфната система да функционира нормално. Повишава имунитета и общото здравословно състояние на организма. В случите, когато лимфната система не функционира правилно, всички ередни и отпадъчни вещества, като токсини и натрупани течности се задържат в тялото на и започват да се натрупват. При приема му се засилват метаболитните процеси и се ускорява процеса на отслабване.

 • Гръмотрън корен - камъни в бъбреците, Ononis spinosa L.

  Гръмотрън корен - камъни в бъбреците, Ononis spinosa L.

  Цена: 2,65 лв.

 • Какво е Гръмотрън?

  действие на гръмотрън

  Билката е полухраст, която расте из цяла Европа на сухи, песечливи места до 1400м надморска височина. Има 75 вида гръмотрън като в България се срещат 7 с различни имена - наведен гръмотрън, кози гръмотрън, измамлив гръмотрън и др. За лечебни цели се използват корените на растението, като се събират през пролетта (април и май) или след цъфтежа през август - октомври. Събраните корени се сушат на слънце или в специална сушилня при температура до 60°С. Коренището на гръмотрън има изключително специфичен сладко-пиперлив вкус, като е богато на етерично масло с неустановен състав, флавоновите гликозиди ононин, псевдоононин, онон и ононид, дъбилни вещества, захароза, лимонена киселина, самонини, смолисти вещества и др.

  Гръмотрън при забременяване

  Баба Ванга препоръчва гръмотрън при жени с проблемно забременяване. Тя препоръчва да се свари литър вода и към нея да се добавят 20 гр. от гръмотрън в момента, в който течността заври. Оставете съда с отварата на котлона, докато течността не намалее наполовина. Оставете отварата да престои една нощ, след което я прецедете. Пийте по 150 мл преди хранене, три пъти дневно. Нела процеса на прием да е 30, най-много 40 дни.

  Действие и приложение:

  Основната причина, билката да има такъв огромен успех върху метаболизма е диуретичното си (изчистващо) действие, дължащо се на етеричното масло в състава й. Отвара от корен на гръмотрън спомага за намаляване на излишното тегло, при възпаления от бъбречен характер, отоци и ревматизъм, сърдечни проблеми, задържане на вода в организма. Идеално средство при камъни в бъбреците и жлъчката, разширени вени и капиляри, хемороиди, подагра и др.

  корен кръмотрън

  Избора е ваш как ще пиемате гръмотрън корен, като чай или домашно приготвена тинктура. Не забравяйте, че при употребата на билки и билкови тинктури се изисква постоянство и търпение. Ефектът им идва след натрупване, което означава че не е мигновен. Ако желаете да приемате гръмотрън за намаляване на излишно тегло, имайте предвид че билката е диуретик намаляващ апетита. Поради специфичният си вкус, при направа на чай от корените на билката можете да го подсладите с мед и малко мляко - така горчиво-сладкия блудкав вкус на билката ще бъде смекчен.

  Начин на употреба

  Пийте гръмотрън като запарите 3 с. л. за около половин час в половин литър вряла вода. Прецедете получената отвара си я разделете на три приблизително равни части. Пийте три пъти дневно в продължение на десет дни преди ядене. След като минат се почива една седмица.

  ВНИМАНИЕ: АКО УСЕТИТЕ ДИСКОМФОРТ ИЛИ ИМАТЕ НИСКО КРЪВНО И НЕ МОЖЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ ДИУРЕТИЦИ, ТО БИЛКАТА НЕ Е ПОДХОДЯЩА ЗА ВАС!