Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

АКАЙ БЕРИ - СУПЕР ХРАНА ОТ БРАЗИЛСКИТЕ ДЖУНГЛИ

Произход и история на Акай бери

Продуктът - Акай бери (Euterpe Oleracea) е открит от учени едва през 2004 г. Дотогава местните жители на бразилската джунгла само са го използвали.
След като учените проучили свойствата на този плод, той влизс в списъка на суперхраните. За жените добрата новина е, че зърната имат отлични качества за козметични цели.

Провеждайки изследвания в амазонската тропическа гора, лекарите остават изненадани от факта, че местните жители, които прекарват много време на слънце без дрехи, нямат кожни заболявания и рак, изглеждат много млади и са запазили своята жизненост и енергия до старостта си. След анализите учените откриват, че в допълнение към широко разпространени продукти, местните жители използват малко известният плод Акай бери.

След като научават за плодовете на Дървото на живота (името на плодоносното палмово дърво Acai), учените решили да го изследват с модерни лабораторни методи. Оказва се, че Acai съдържа повече антиоксиданти от всеки друг ядлив плод на Земята.

Хранителни свойства и съдържание на полезни вещества, ORAC капацитет в Акай бери - абсорбционен капацитет

Антиоксидантите са голяма група биологично активни съединения, които са широко разпространени в природата. Спектърът на биологичните ефекти на антиоксидантите е много разнообразен и се дължи главно на техните защитни функции, изразени в способността им да неутрализират отрицателните ефекти на свободните радикали. Най-известните антиоксиданти включват токофероли (витамин Е), каротеноиди (витамин А), аскорбинова киселина (витамин С). Естествените съединения от растителен произход, обединени под общото име - флавоноиди, също имат мощен антиоксидант.

Бюрото за земеделски изследвания (ARS) на Агенцията по храните и лекарствата (FDA) е доказало, че природните продукти с високо съдържание на антиоксиданти могат да предотвратят много заболявания и да забавят процеса на стареене. Учените са разработили специална скала ORAC - капацитет на кислородната радикална абсорбция, която се определя от количеството антиоксиданти в някои продукти.

И наскоро американското министерство на здравеопазването препоръчва на всеки да взема около 5000 единици антиоксиданти по ORAC скала всеки ден.
Известно е, че плодовете като нар, червена боровинка и някои други са оценени доста високо на скалата ORAC.

Ако използвате Акай Бери като ежедневна добавка към вашата диета, скоро ще забележите огромни резултати като отслабване. Но това зрънце има и други ползи и учените са доказали, че е нещо повече от средство за борба със затлъстяването. Акай Бери е в състояние да пречисти организма от токсините и да забави процеса на стареене. А последните изследвания показват, че това прекрасно зрънце може дори да убие раковите клетки.

Акай Бери - супер храна от Бразилските джунгли

Всички сме чували за Опра Уинфри. Тя е водеща на най-гледаното американско ток шоу. Благодарение на американската телевизионна звезда Опра Уинфри билката Акай Бери ( Acai Berry ) буквално върти света.

акай бери отслабване     акай бери - отслабване с капсули

Какво е това растение - Акай Бери ( Acai Berry )?

Това екзотично и симпатично плодче с неголеми размери расте на палмови дървета в тропическите гори на Амазонка. То има тъмен пурпурен цвят, лъскава повърхност и кръгла форма. Събрани в тропическите гори на Бразилия, Акай бери плодчетата имат трудно описуем вкус, смесица от плодов и шоколадов аромат.

Изследванията показват, че плодчетата на Акай са един от най-полезните и мощни енергийни продукти на планетата. Поради тази причина Акай бери отдавна е част от списъка популярни и търсени супер храни.

акай бери - супер хранаАкай бери

Акай бери са подобни на малки плодчета-капсули, пълни с антиоксиданти, аминокиселини, мастни киселини и други жизненоважни вещества. Acai съдържа 30 пъти повече антиоксиданти от червеното вино, и 10 пъти повече, отколкото съдържа червеното грозде. затова те се продават в Бразилия и като пресни плодове, подходящи за енергиен шейк. За да се запазят ценните им качества, плодовете се изсушават, стриват и поставят в капсули. По този начин те са лесна за приемане и усвояване хранителна добавка. Някои елитни компании използват и капсулират екстракт от Акай бери, като по този начин доставят в една капсула много повече от ценните вещества и енергия на плодчето-суперзвезда Акай


Благодарение на своите супер антиоксидантни свойства, Акай бери може да попречи на много заболявания и забавя процеса на стареене чрез въздействие на клетъчно ниво. Акай е благоприятен за подобряване на различни аспекти на здравето и се препоръчва във всяка възраст. Като силен антиоксидант плодчето Акай допринася за загубата на тегло и последващия контрол на телесната маса. Благодарение на научния подход много известни американски компании от много години предлагат качествени продукти и различни форми на плодчетата Акай бери.

Ние горещо ви съветваме също като известната водеща Опра Уинфри да се оставите в ръцете на природата чрез натуралното и дълготрайно действие на Acai Berry.

 

 

Продукти свързани с билката

  1. АКАЙ БЕРИ ЕКСТРАКТ  75 МГ, 60 КАПСУЛИ