Внимание! Поради грипната епидемия имаме забавяне в изпълнението на поръчките! Извинете ни

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

ХИМАЛАЙСКО МУМИО ШИЛАЖИТ

хималайско мумио, шилажит, мумио, мумйоМумио, шилажит от Хималаите

Мумио или шилажит представлява смола, натурален екстракт от древни растителни отлагания, която се получава при специфични климатични условия в Хималаите (Индия , Непал, Тибет). В превод от санскрит „шилажит“ означава “победител от планината”. Като добавка към храната подкрепя бързото възстановяване на организма при заболявания и след физически усилия и умора.

Поддържа младостта, тонизира организма и подкрепя функциите на дихателната, сърдечно-съдовата, стомашно-чревната и урогениталната системи. Особено ефективен при анемия, възпалителни процеси и обща слабост. Приемането на Хималайско мумио (шилажит) е изключително благотворно за оздравителния процес при счупвания на кости. Хималайското мумио (шилажит) съдържа богат комплекс биологично активни природни вещества, които определят неговото благоприятно действие върху организма  - 30 макро - и микроелемента, аминокиселини, ред витамини - А, В1, В6, В12, Р, етерични масла, органични киселини, смолисти вещества, общо над 50 компонента.

хималайско мумио, шилажит, мумио, мумйоД-р Атанас Михайлов, на базата на своя опит, заключава: “Клиничните наблюдения показват, че при хората получавали мумио (шилажит), се подобрява обмяната на веществата в костната тъкан, което спомага за ускоряване формирането на костния регенерат, като неговото качество е далеч по-високо, отколкото на неполучавалитемумио. Общото състояние на всички хора, приемали мумио значително се подобрява, нормализира се сънят, увеличава се апетита и се увеличава жизнения им тонус. Функциите на крайниците и трудоспособността им се възстановяват по-рано. При това не са забелязани никакви странични явления и усложнения.” 

Международен екип от учени, твърди че лечението с шилажит в продължение на 90 дни значително повишава нивата на тестостерона, на свободния тестостерон и ДЕХИДРОЕПИАНДРОСТЕРОН (DHEA). DHEA е предшественикът на много хормони в тялото, включително на тестостерона и естрогена. Поради тази си роля понякога е наричан „хормон-майка”. (Авторски колектив  в състав: Pandit S, Biswas S, Jana U, De RK, Mukhopadhyay SC, Biswas TK в статията си Clinical evaluation of purified Shilajit on testosterone levels in healthy volunteers.)

 

хималайско мумио, шилажит, мумио, мумйоНаучни изследвания от Русия

В Русия А. Шакиров поставя научните основи за лечението с (шилажит) мумио. Той провежда изследвания с над 2500 души с различни видове счупвания на костите, като прилага комплексно лечение с други лекарства и терапии. Авторът на изследванията прави извод, че при приемащите (шилажит) мумио значително се подобрява общото състояние, нормализира се съня, намаляват се болките от счупването, съкращава се срока на зарастване, много по-бързо изчезват отоците и хематомите.

Отново в Русия, през 1972 г. Л. Селезнева използва мумио за лечение на 65 болни с дълбоки изгаряния. Прилаганото лечение е както външно (1 до 3 процентен разтвор и маз с добавяне на новокаин), така и вътрешно с доза от 0,5 гр. мумио. Приложението е един път в денонощието, с курс от десет дена прием и 5 дена почивка. При всички пациенти мумиото в съчетание с новокаин способствало за намаляване на болката, изчезване на възпалението, съкращаване на сроковете за зарастване на раните.

 

 Начин на приемане

* вътрешно – разтваря се във вода, сок, мед, мляко, чай

* външно – натурално или смесено с мед, спирт, вода (компреси)

Дозировка за вътрешно приемане

Количеството мумио за дневен прием се определя в зависимост от телесното тегло по следната схема:

телесно тегло              количество мумио в грамове

до 50 кг                                   0.1 г

51-70 кг                                   0.2 г

71-80 кг                                   0.3 г

81-90 кг                                   0.4 г

над 90                                      0.5 г

Можете да разтворите 10 г хималайско мумио (шилажит) в 1 л минерална вода.  По този начин ще получите разтвор от 0.1 г в 10 мл или 0.5 г в 50мл  хималайско мумио, (шилажит).

В зависимост от вашите килограми пресметнете необходимата ви дневна доза. За външно приложение можете да направите компрес, като намокрите стерилна марля с разтвор на мумио, в съотношение 10г. на 50мл вода. Мумиото може да се нанася и директно върху проблемните зони, след което покрийте зоната с бинт или по друг начин, тъй като мумиото може да оцвети вашите дрехи. Един път дневно можете да отмиете мумиото.
  1. ХИМАЛАЙСКО МУМИО - ШИЛАЖИТ , НАТУРАЛНО , 10гр Биохерба

    ХИМАЛАЙСКО МУМИО - ШИЛАЖИТ , НАТУРАЛНО , 10гр Биохерба

    Редовна цена: 8,90 лв.

    Промо цена 8,82 лв.

    1%