КАПКИТЕ НА Д-Р БАХ

 • Спешни капки на Д-р Бах - при страх, шок и панически атаки, Bioherba, 50 мл
 • Капки на Д-р Бах, Anti-stress / Анти-стрес, Bioherba, 50 мл

  Капки на Д-р Бах, Anti-stress / Анти-стрес, Bioherba, 50 мл

  Цена: 13,19 лв.

 • д-р БахЗа капките на Д-р Бах казват, че това е уникален лек срещу болестта, впрегнал като мощен съюзник човешкия ум. Капките въздействат на ума, и чрез него на тялото. Този лек е абсолютно безвреден, може да се пие от хора във всички възрасти, дори и от кърмачета. Цветните есенции, открити от д-р Едуард Бах в Англия преди повече от 70 години продължават да се считат за натурален метод, който отключва по един неповторим начин енергията на естествените човешки сили чрез силата на растенията, влияе благотворно върху човешката психика и имунната сила на организма.

  Всъщност още древните келти, познали лечебните свойства на билките, вярвали, че дърветата и цветята са свързани с определени качества на човешката душа. Смятали, че ако човек по-често контактува с тях, той-по-бързо и в по-пълна степен ще развие тези качества. Така, например, келтите свързвали дъба с човешката издръжливост.

  В съвременния му вид този метод преоткрива д-р Едуард Бах, след дългогодишни научни изследвания и опити в Англия през 30-те години на миналия век. Изтъкнат хирург и бактериолог, допринесъл много за традиционната медицина и хомеопатията, д-р Бах се посвещава изцяло на изследванията на лечебната сила на цветовете на различни диви растения и билки. Идеите на Бах се базират на вярването, че личността на пациента е много по-важна от тялото при лекуване, както и това, че прилагането и действието на истинското лекарство трябва да е нежно, безболезнено и милостиво към пациента, тъй като болестта вече е причинила достатъчно мъка и болка. До тези изводи днес достигат все повече лечебни учения и разклонения в медицината. За разлика от тях, в повечето случаи ортодоксалната медицина само облекчава симптомите, но това не е истинско лечение, според Бах.

 • Капки на Д-р Бах, Energy / Енергия, Bioherba, 50 мл

  Капки на Д-р Бах, Energy / Енергия, Bioherba, 50 мл

  Цена: 12,10 лв.

 • Капки на Д-р Бах, Depression / Депресия, Bioherba, 50 мл

  Капки на Д-р Бах, Depression / Депресия, Bioherba, 50 мл

  Цена: 12,10 лв.

 • Проучванията на Едуард Бах

  Между 1915 и 1919 Едуард Бах прави проучвания, над известни чревни бацили, на които до тогава не са обръщали голямо внимание, но същите се оказали причина за появяването на някои хронични заболявания. Той създава ваксини с тези продукти от болестта и получените резултати надминали очакванията му при лечение на много заболявания.
  Бах определя типовете индивидуалности на пациентите, с които свързва седемте основни бактерийни групи над които работил. Създадените от него седем орални ваксини, познати като Бахови нозоди.са посрещнати с голям възторг от хомеопати и традиционно практикуващи медици в цял свят и спечелват на Бах прякора “вторият Ханеман”.

  В годините на търсене, Бах откривал недостатъци на нозодите и все нещо му убягвало. Докторът вярвал, че истински лекуващите растения, трябва да съдържат много по-голяма сила от откритата в билките до момента. Надарен с изключителна интуиция, той вярвал, че ще намери подходящите лекове сред простите диви цветя на полето, както и това, че животът на растението е съсредоточен, там където е и неговото потенциално семе - в цвета. През 1931 г. д-р Едуард Бах открива дванадесет лека, предназначени да излекуват 12 състояния у човека като страх, ужас, нерешителност, безразличие и апатия, съмнения в себе си, нетърпение, прекален ентусиазъм, самота, умствено самоизмъчване и нахалство. Наблюдавайки капка роса, Бах усетил, че тя е силно активна и съдържа свойствата на растението, изтеглени чрез топлината на слънцето. Така открил слънчевия метод за приготвяне на цветни есенции. Терапията му, добила известност като терапията на Бах е призната от Световната здравна организация като алтернативно лечение, което влияе положително на човешката психика и засилва имунната система.


  Рéскю Рéмиди (РР) или Спешните капки на Бах

  На същия принцип д-р Бах създава и Rescue Remedy ,която освен уникална комбинация, влияеща изключително добре на човешката психика, е и спасително лекарство при първа помощ. Синергичното действие на вибрациите на петте растения в тази комбинация, има силата да отстранява възникналите на енергийно ниво блокажи и да отприщва каналите за приток на жизнени енергии. Интересният феномен тук е, че силата на Спешните капки на д-р Бах е не толкова в директното лекуване на физическите проблеми, а в изключителната им способност да отключват огромния потенциал на естественните целебни сили, които по един почти магически начин вършат всичко останало.

  д-р Бах комплектРéскю Рéмиди (РР) или Спешните капки на Бах, както са познати у нас, е най-известната и най-широко използвана комбинация от есенции от цветя. Капките на д-р Бах имат изключително широк спектър на приложение. Основното и най-важно приложение е за оказване на първа помощ във всички случаи на внезапен физически или психически шок, загуба на съзнание, наранявания и травми, настъпили в резултат на пътно-транспортни произшествия или други злополуки.
  Капките на д-р Бах могат да се използват успешно и за по-бързо преодоляване на епилептична криза и за възстановяване на жизнените функции при топлинен удар или колапс.

  Спешните капки на д-р Бах оказват много бърз успокояващ ефект при силни стресови ситуации, водещи до безпокойство, уплаха или панически страх. Бързо облекчават емоционалното състояние и при силни емоционални разстройства, мъка, душевни травми и депресии, предизвикани внезапно от възникването на проблемна ситуация, получаването на лоша вест,междуличностни конфликти, раздяла, загуба на близък и др.

  Капките на Бах успешно могат да отстранят нервното напрежение и безпокойство преди изпит, интервю за работа, важна среща, спортни състезания, публична изява и да спомогне за избистрянето на ума, засилването на концентрацията и създаването на нужните психологически условия за постигането на максимална изява в условията на стрес. Използването на капките на д-р Бах преди лягане след напрегнат ден е ефикасно средство, което ни помага да постигнем обща релаксация и успокоение и да се справим успешно с безсънието. Рескю Ремиди са идеално алтернативно средство и за успокояване на малки деца – вече казахме, това са капките, които могат да се приемат от хора във всички възрасти.
  Капките на д-р Бах могат да се използват още за облекчаване на менструални болки, болки в резултат на спазми, колики при бебета, болки при никнене на зъби, зъбобол, главоболие, мигрена.

  Рескю Ремиди спомагат за по-бързото излизане от наркоза и за стабилизирането на пациенти, изпаднали в криза в резултат на медикаментозно предозиране или лекарствена непоносимост. Капките на Бах се използват успешно и при пациенти, получили различни интоксикации, включително и след ухапвания от отровни змии. Рескю Ремиди е много добро допълващо средство, помагащо за активизиране на защитните сили на организма при настинка, грип и други акутни неразположения.
  Приложени локално, Спешните капки на Бах помагат за успокояване на кожния сърбеж, възникнал в резултат от алергия или ухапвания от насекоми, а също и за ускоряване на регенеративния процес при кожни заболявания, изгаряния, контузни и операционни рани, натъртвания и разтежения.

  Спешните капки на д-р Бах

  Спешните капки на д-р Бах могат да се употребяват директно в концентрирана форма или след предварително разреждане. Дозировката е индивидуална според случая. Не съществува опасност от предозиране. За постигането на благотворен ефект с капките на д-р Бах, от значение е не толкова самата доза, а броят на приемите. Според нуждата Рескю Ремиди могат да се приемат самостоятелно или в комбинация с други цветни есенции. Капките на д-р Бах могат да се комбинират и с всякакви други лекарства без опасност от неблагоприятни лекарствени взаимодействия. Препоръчително е преди всяка употреба флаконът да се разклаща десетина пъти с ръка, което засилва терапевтичната му сила.

  При екстремни ситуации се взимат по 4 капки директно от оригиналната опаковка на всеки 5–10 мин., докато критичната ситуация бъде частично преодоляна. Впоследствие капките се приемат на 30 мин., а след настъпване на значително подобрение - на всеки два часа, колкото пъти е необходимо, до постигане на максимален ефект.

  Капките на д-р Бах могат да се приложат външно и под формата на унгвент, лосион или компрес. Компресът се прави, като се капнат 5–6 капки концентрат в половин литър вода и марля, потопена в този разтвор, се наложи върху желаното място.

  Важно е обаче да отбележим - Спешните капки на Бах са комбинация, която е предназначена за използване изключително при акутни състояния и единичният курс на лечение обикновено не надхвърля един ден. Не е целесъобразно Рескю Ремиди да се използват при хронични проблеми и да се провеждат дълготрайни курсове на лечение. Не е препоръчително също капките да се използват непрекъснато като щит срещу ежедневните предизвикателства на живота. Или ако трябва да обобщим - въпреки че Rescue Remedy са напълно безвредни, честата им употреба и използването им при незначителни поводи може да доведе до привикване на организма и намаляване тяхната ефективност. Затова не злоупотребявайте и използвайте Спешните капки на Бах само когато наистина се нуждаете от неговата помощ.

  Капките на д-р Бах вече могат да се намерят и в България като, вече има българско производство. Има и множество сертифицирани Бах терапевти у нас. Rescue Remedy, не съдържат никакви активни химически съставки - нито синтетични, нито натурални. Това, което капките на д-р Бах съдържат е воден екстракт от фините енергии на пет прецизно подбрани растения: Prunus cerasifera (Синя слива), Clematis vitalba (Повет), Impatiens glandulifera (Циганче), Helianthemum nummularius (Хелиантенум), Ornithogalum umbelatum (Коледна звезда). Спешните капки на д-р Бах съдържат и 27% етилов алкохол като консервант.

  Как да приемаме капките на д-р Бах?

  Капките се използват за предотвратяване на психологически разстройства или лечение.

  За профилактика, преди събитие, което се възприема като стресиращо за човека, се препоръчва да се разтворят 2-4 капки от капките в половин чаша вода или да се пуснат под езика.
  За да облекчите страх или стрес след вълнуващо събитие, вземете 2-4 капки разтвор на капки Бах 4 пъти на ден, разтворени във вода за 2-3 дни.
  За лечение на тежки неврозоподобни или стресови състояния, курсът на приемане на капки може да бъде 2-3 месеца.

  Можете да закупите капки Бах за деца. Препоръчва се да се консултирате с невролог или педиатър относно приема на капки при кърмачета. За деца над 6-годишна възраст, които имат тревожност, лошо настроение, може да се предложат 2-4 капки 4 пъти дневно за няколко седмици. В първите дни на приемане трябва да се внимава за състоянието на детето, за да се разбере дали има индивидуална непоносимост към компонентите на лекарството.

  Капки на д-р Бах - странични ефекти

  Капките на д-р Бах, имат напълно естествен състав. През 90-те години на своето съществуване тези капки се оказаха леко средство. Есенциите и капките нямат противопоказания, които да са идентифицирани и се допускат за употреба от всяка възраст не само на хора, но и на домашни животни. Отрицателна реакция на цветни капки и есенции може да се дължи на индивидуалната непоносимост към естествения компонент. Въпреки че лекарството не е противопоказано за бременни и кърмещи жени, по-добре е да се консултирате с лекар за неговата употреба.

  Почти всички лекарства от седативната група имат забавящ и хипнотичен ефект. Естествените есенции на Бах нямат този страничен ефект. Те лесно се възприемат от организма и нежно оказват положително въздействие върху него. Същността на "Цветните капки на Бах", нямат странични ефекти, носят само здраве, сила и спокойствие на тялото.

  От кого могат и не могат да се приемат

  Бах капки за хора

  Цветните есенции на д-р Бах са одобрени за всички групи хора. Те са се доказали в лечението на емоционални разстройства при деца, юноши и възрастни хора. Капките са одобрени за употреба от жени, които имат малки деца и изпитват симптоми на следродилна депресия. Бах капки по време на бременност може да се използва след консултация с лекар.

  Бах капки за животни

  Разработката на д-р Бах има положително въздействие не само върху хората, но и върху домашните любимци. Ако е необходимо,давайте на животните капки по 1-2 капки от капките 4 пъти на ден върху езика. Курсът на лечение може да продължи до 2 месеца. Можете да използвате капките на д-р Бах за котки и кучета в такива случаи:

  когато домашният любимец остане за известно време с непознат;
  преди изложби, преместване, посещения на ветеринарни лекари;
  след физическа или психологическа травма