Как да пазаруваме безопасно в интернет пространството

Какво трябва да знаят потребителите на онлайн магазините при закупуването на билки, лекарства и здравословни продукти.
 
През онлайн магазин могат да бъдат закупени само билки и лекарства, които по закон се продават без рецепта. Трябва да подчертаем, че не всеки онлайн магазин може да продава билки и лекарства, а само онлайн аптека с лиценз за продажба на билки, лекарства, хранителни добавки, издаден от Министерство на здравеопазването. Билкови смеси могат да приготвят само лицензираните билкови аптеки, каквато е bilki.bg TM

Важно е да се знае, че в лицензираните онлайн аптеки работят квалифицирани специалисти – фармацевти и помощник-фармацевти.

Ако онлайн магазинът е легитимен, то в него има посочени фирма за контакт и местоположение на аптеката, аптеките, както и номер на лиценз, който може да бъде проверен чрез сайта на Агенция по лекарствата или Министерство на здравеопазването . В много от магазините в секция контакти липсва информация за това кой стои зад този магазин и къде се намира физически търговския обект, ако такъв съществува.
 
Потребителят може да се усъмни в качеството на продуктите, ако липсва важна информация за продуктите, ако цените са прекалено ниски. В този случай може да става въпрос за нерегламентиран внос, за фалшификати или разпродаване на лекарства със съмнително качество или произход.