Дълъг и здравословен живот

Един от водещите световни експерти по по онкологични заболявания, професор Дейвид Ейгъс от Университета на Южна Калифорния, сподели с читателите на Дейли Майл няколко полезни препоръки, чието спазване ще увеличи шансовете ви за дълъг и здравословен живот.
 
Над 40% от ежедневните ни дейности правим по навик. Как, какво и кога ядем, как комуникираме с хората, как се държим в различни ситуации… Според професор Ейгъс, променяйки дори само тези наглед дребни неща, ние ще променим значително качеството на нашия живот и организъм.
 
 • Супер формула за сън Sleep Essentials, Bioherba, 60 капсули

  Супер формула за сън Sleep Essentials, Bioherba, 60 капсули

  Цена: 10,99 лв.

 • Сладки Сънища, Биохерба, 60 капсули

  Сладки Сънища, Биохерба, 60 капсули

  Цена: 14,29 лв.

 • прегръдки, живот

  Повече прегръдки за най-близките ви

   
  Изследване, проведено през 2014 година от американски учени показва, че прегръдките с любимите ви хора не носят само радост. Според специалистите по-честото прегръщане на хората, които ви носят радост, ще допринесат значително за засилване на имунната ви система.
   

  здрав сън, разходки

   Качеството на съня

   
  Качеството на съня зависи от работата на целия организъм. Когато спите, мозъкът ви поддържа хормоналния баланс, секретиращите хормони, които контролират апетита, подпомагат управлението на стрес и инфекция, изгаря мазнините и подмладява кожната тъкан и костите. Хормоните, освободени по време на сън, намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, изострят паметта и способността за концентрация. За да спите добре, не използвайте електронни устройства в спалнята, защото те подтискат производството на хормона на съня, наречен „мелатонин”.
   

  Не общувайте с хора, които развалят настроението ви

   
  Това правило важи дори са тези, които се водят ваши приятели. Ключът към здравето е положителният възглед към живота, затова е от голямо значение с кого комуникираме през деня. Внимавайте с какви хора се обграждате поне в свободното ви време – именно те влияят най-силно на вашето психическо състояние.
   

  Прекарвайте щастливо време

  Нормалната стойност на мускулна маса е толкова важна за здравето, както храната и съня. Тази мускулна маса намалява нивото на хронично възпаление в организма и по този начин намалява и риска от сърдечно-съдови заболявания и рак. Резултатите от две мащабни проучвания показват, че за осигуряване на дълъг живот са необходими 450 минути физическа активност на седмица. Това означава ежедневни енергични разходки, които трябва да продължават малко повече от час. 
   
  Освен всичко казано дотук, за да удължите живота си, експертите препоръчват да се усмихвате повече.

  Ето и нашето предложение към вас за тонизиращ чай с карамфил и кардамон, който ще спомогне за прочистването на кръвта от токсини и за стимулиране кръвотворните функции на черния дроб.

  Препоръки за здрав сън

   Обсъдихме преди важността на съня за човешкото здраве и начините да се уверим, че напълно ще получим тази почивка. За хора, които имат проблеми със съня, основните съвети са прости:
  1. поддържане на редовен сън и будност.
  2. повечето дни от седмицата се зарежда.
  3. Избягвайте хранене и пиене, както и упражнение два до три часа преди сън.
  4. Избягвайте кофеин сутрин и вечер. Ако сте чувствителни към кофеин, извадете го напълно от диетата си.
  5. Проверете дали приемате лекарства, които влияят на съня ви.
  6. отпуснете се вечерта преди лягане, гореща вана или душ, чаша билков чай, успокояваща музика и книга може да се появи.
  7. спалнята трябва да е хладно, тъмно и без ненужни предмети, и леглото трябва да се използва само за сън и секс.
  Но нека приемем, че всички съвети са изпълнени, но все още се събуждаш през нощта. Какво да правя? Научете как да заспивате отново, когато това се случи и да получите останалото, от което се нуждаете.