Д-р Шулце и неговия професионален опит

Д-р Ричард Шулце е един от най-големите авторитети в областта на естественото лечение и билковите лекарства в света. Той създава и ръководи естествена лечебна клиника, първо в Ню Йорк, а по-късно в Южна Калифорния в продължение на почти 20 години. През последните 17 години продължава да преподава в САЩ, Канада, Европа и Азия. Разработва програми за естествена терапия, които помагат на десетки хиляди хора да създават чудеса и да възстановяват здравето си.

Когато бил на 11 години, бащата на д-р Шулце умира в ръцете му от сериозен инфаркт. На 14-годишна възраст майка му също умира от инфаркт. И двамата са само на 55 години. На 16-годишна възраст Ричард е бил диагностициран с „нелечима” генетична деформация на сърцето. Лекарите казали, че той ще умре преди да навърши 20 години. След изцеление от така наречената „нелечима” болест, дължаща се на промени в начина му на живот и без операция, той се посвещава на мисията да помага на другите. Продължава да изпълнява тази лечебна мисия днес чрез ежедневна работа, за да покаже истината и неограничената сила на потенциала за самолечение на нашето същество. Продължава да преподава употребата на билки и основните принципи на естественото лечение, за да помогне на хората да си помогнат сами.

Д-р Шулце помага и преподава за покойния д-р Джон Кристофър. След смъртта на д-р Кристофър, д-р Шулце продължава да преподава в училището повече от 12 години. Той е бил директор на "Колежа по хербология и естествено лечение" в Обединеното кралство в продължение на 11 години, а сега е и съ-лидер на "Училището по натуропатична медицина Ошо" във Франция. Д-р Шулце е преподавал и преподава в много университети, сред които Кеймбридж и Оксфорд в Англия, Тринити Медицински колеж в Ирландия, Омега институт в Ню Йорк, Cortijo Romero в Испания и други институти за естествена терапия и билкарство по света.  Като учители, той е обичан за интензивността, страстта, всеотдайностра към учениците си, притежава уникално чувство за хумор. Той е признат главно за неговото несравнимо разбиране на естественото изцеление.

Д-р Шулце е създател на линия от фармацевтични, ботанически екстракти от индустриалната сила на американската ботаническа фармация. Произвежда растителни продукти в Съединените американски щати и в Европа в продължение на 20 години. Неговите билкови формули са известни със своята сила и ефективност.

Реч на известният фитотерапевт д-р Ричард Шулце пред свои ученици.

/ Сайтът bilki.bg  в няколко последователни статии ще представи на своите читатели мненията на различни специалисти,  практикуващи лекари,  медици и фармацевти, относно разгорещените дискусии в Европа и Съединените Щати  относно  използването на билките като лечебни средства. Както се вижда и от настоящата реч, дискусиите на тази тема са твърде  разгорещени и пристрастни. Особено остро се поставя проблема в САЩ, където в последните осемдесет години,  законодателството става все по-рестриктивно относно използването на природни продукти като лекарство.

 Д-р Шулце представя силата на билкитеПреди 200 години, когато Бен Ръш, един от бащите основатели, подписал Конституцията на Съединените Щати, е  предупреждавал, че ние трябва да включим свободата на избор на медицинска практика като конституционно право.  Той е  твърдял, че една група от лекари могат да монополизират здравеопазването, чрез покарването на закони, които да  поставят извън закона друга група от лекари и медицински системи. В последствие се случи именно това.  

 През последните осемдесет години, организирани лекарски среди и фармацевтични компании, използвайки адвокати,  подкупи, лобисти, застрахователни агенции, и силната ръка на администрацията свършиха своето дело. Те корумпираха  представителите на изборни длъжности да приемат закони, които премахват конкуренцията. Те победиха лекарите  използващи природни средства и билки, както и природната медицина като цяло.  Тяхната цел е да монополизарат  здравеопазването, и да ни направят зависими от фармацевтичните лекарства. И това почти проработи! Ние ги наблюдавахме как прокарват все повече и повече законови рестрикции за нашите права, те направиха много  лечебни билки, храни и дори добавки  незаконни. Природните лечители, притежателите на дрогерии и магазини за  здравословни храни, дори членовете на семействата са арестувани и поставяни в затвора, защото използват природни  средства за лечение. Ако вие не сте съгласни с лекарите вашето дете да бъде лекувано с фармацевтични лекарства,  детето може законно да ви бъде взето, дадено в приемно семейство, а вие да бъдете арестувани, защото застрашавате  здравето на своето дете. Всяка година в затвора влизат хора, които не се съгласни с лечението на конвенционалните  лекари. Престъпленията на организираната медицина стигнаха толкова далеч, че те направиха незаконно използването от  природните лечители на думите "диагноза" и "лекарство". Само за използването на тези думи вие можете да бъдете  арестуван заради "Практикуване на медицина без лиценз". 

Природната Медицина

Единственият начин ортодоксалната медицина  да бъде поставена на място е ако  хората могат да имат ясен и достъпен избор. Повечето от хората в нашата страна биха предпочели превенцията на  Природната Медицина, отколкото болестта им да бъде лекувана чрез отрова, горене или рязане в името на Науката.  Простите изчисления показват, че ако хората имаха избор, липсата на потребност от лекари и лекарства ще намали  количество и на лекарите, и на лекарствата с 90 процента. Това ще ознавача 900,000,000,000.00 / деветстотин билиона/  долара загуби. Те не  биха приели подобни загуби без сериозна борба.Ние трябва да върнем отново властта на хората, за да могат те самите да решат, как да лекуват себе си, да могат  свободно да  използват всяка билка, храна или здравословен продукт, по свой избор. За да се спасим от монопола на  организираната  медицинска престъпна организация, от картелите за фармацевтични лекарства и от монопола на  застрахователните компании, ние трябва да работим за промяна на противоконституционните закони, които монополизират  здравеопазването.

Вярвам, че можем да поставим на мястото им медицинската и фармацевтичната индустрия, чрез   обучение и осъзнаване на здравословната сила на природата и на човешкото тяло, как да използваме храните и билките,  които са ни дадени от Бога  и Природата.