Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Надеждна защита за детската имунна система със Самбукус Нигра!

 Надеждна защита за детската имунна система със Самбукус Нигра!

защита, деца, имунна система, самбукус ниграМного родители ще се съгласят, че детският имунитет рядко е достатъчно защитен от настинките и грипа. Дойдат ли студените месеци, добре познатият порочен кръг се завърта отново – детето започва да боледува през седмица, а солидните инвестиции в лекарства нямат съществен ефект.

Ето защо намирането на естествени средства, които да подсилят имунната му система, се оказва повече от наложително. Тук природната медицина отново има решение и то се нарича черен бъз – една от най-полезните за имунитета и дихателната система билки!

Силата на черния бъз се крие в плодчетата му, които съдържат богат набор хранителни вещества:

танини, аминокиселини, каротеноиди, флавоноиди, антоцианини, витамини (особено витамин С), минерали и др. Сред тях с най-голямо значение са органичните пигменти, известни като антоцианини. Изследванията показват, че антоцианините са мощни антиоксиданти, които възпрепятстват възпроизвеждането на вирусите и унищожават много от бактериите, причинители на инфекции на дихателните пътища.

Високата антиоксидантна активност, с която се отличава черният бъз до голяма степен се дължи именно на антоцианините. По данни на Американското министерство на земеделието (USDA), плодчетата на това уникално растение имат най-висока ORAC стойност (капацитет за поглъщане на кислородните радикали) в сравнение с други плодове, богати на антиоксиданти.

Черният бъз е препоръчван и от народния лечител Петър Димков. Той посочва прелетните птици, които преди да отлетят към топлите страни се захранват с плодчетата му, за да могат да издържат на дългия полет.

Днес екстрактите от черен бъз са едни от най-ефикасните природни средства както за укрепване на организма, така и за ускоряване на възстановителните процеси, когато настинката или грипът вече са факт. 

Самбукус нигра – отлична подкрепа за детския имунитет през есента и зимата!

Продуктът Самбукус нигра е природен имуностимулатор, подходящ за деца от 1 до 12 години. Предлага се под формата на вкусен сироп, в който се съдържат: стандартизиран екстракт от висококачествени плодове на култивиран черен бъз и патентована смес от ехинацея ангустифолия, ехинацея пурпурея, пчелен прополис и коластра. 

Предимства на ехинацеята, прополиса и коластрата в Самбукус нигра за деца

Ехинацея

Добър източник на полизахариди, гликопротеини, алкиламиди, кафеени и хидроксиканелени киселини, и др. Насърчава фагоцитозата и мобилността на белите кръвни телца. Има противовъзпалително действие. Спомага за стимулиране синтеза на важни вещества, участващи в активиране на имунния отговор.

Прополис

Със силни антибактериални, противовъзпалителни и имуностимулиращи свойства. Главните компоненти в състава му включват флавоноиди, витамини, минерали, аминокиселини, смоли и др. Бактерициден е срещу различни респираторни патогени.

Коластра

Особено ценна е заради съдържащите се в състава й имуноглобулини и антитела, които противодействат срещу различни патогени. Инсулиноподобните растежни фактори в състава й спомагат за ускоряване растежа и регенерацията на клетките.

Действие на Самбукус нигра върху дихателната и имунната системи

-допринася за стабилизиране на естествените защитни сили на организма и има подпомага функциите на дихателната система;

-допринася за облекчаване на симптоми като кашлица, хрема, отпадналост и др.;

-може да се приема профилактично по време на грипни епидемии;

-може да се комбинира с антибиотични, антипиретични и деконгестивни средства.

 

Не съдържа алкохол и глутен! Лесен за употреба! Усвоява се отлично! Със страхотен вкус, който децата харесват!

Продукти свързани със статията

  1. САМБУКУС НИГРА ЗА ДЕЦА СИРОП 120МЛ, НОВ

    САМБУКУС НИГРА ЗА ДЕЦА СИРОП 120МЛ, НОВ

    Цена:

    Редовна цена: 15,79 лв.

    Промо цена 14,84 лв.

  2. ЧЕРЕН БЪЗ , ЧЕР БЪЗ , РОНЕН ЦВЯТ , Sambucus nirga L .