Черният дроб и токсините

черен дроб, жлъчка, детоксОбщото здраве, психическата кондиция и настроението, външният вид – всичко това зависи от способността на тялото да отстранява токсините. Имайки предвид колко силно замърсена е околната среда, колко химия има в козметичните продукти за тяло, колко много преработени храни се консумират, е сигурно, че съвременният човек има отчаяна нужда от детоксикация.

Черният дроб е главен орган за елиминиране на токсините. Той работи неуморно, за да детоксикира кръвта, да поддържа производството на жлъчка, необходима за преработката на мазнините, да съхранява важни витамини и минерали, включително желязо. Отговорен е за обработката на хранителните вещества, метаболизирането на алкохола и лекарствата, премахването на токсините от кръвния поток.

Проблемът не е само в алкохола

Повечето хора свързват болестите на черния дроб единствено с алкохолната цироза, но противно на общоприетото мнение, алкохолът не е единственият фактор. Прекомерната консумация на преработени храни, прости въглехидрати и захар, хроничното недохранване, приемът на лекарства и др., също могат да причинят сериозни усложнения.

Високите нива на токсини, на които ежедневно сме изложени, включително  химикали, пестициди, консерванти, тежки метали, електромагнитни лъчения, и др., атакуват не само черния дроб, но и червата, бъбреците, лимфната система, създавайки идеални условия за болести и умора. Когато черният дроб е зает да ги елиминира, на него не му достига енергия, за да филтрира кръвта, лекарствата и хормоните, и не е в състояние да изпълнява важната си роля по отношение на храносмилането.

Признаци и симптоми, че черният дроб не функционира правилно

-Подут корем и газове, киселинен рефлукс (киселини в стомаха), запек, тежест след хранене, натрупване на мазнини в коремната област, наднормено тегло въпреки ограниченията в калориите

-Уморен вид, акне, жълтеникаво оцветяване в областта на очите и кожата, розацея

- Световъртеж, тревожност или депресия, хронична умора

-Високо кръвно налягане, висок холестерол и триглицериди, хъркане, прекомерно изпотяване и др.

Детоксикацията на черния дроб не е толкова трудна задача

За щастие този толкова важен орган може да бъде изцяло възстановен само в рамките на няколко седмици. За целта е необходима коренна промяна в диетата, ежедневен прием на поне 1,5 л. филтрирана вода, сериозни ограничения в приема на алкохол, внимателен подбор на продуктите за лична хигиена и почистващите препарати, и др. Допълнителният прием на специализирани природни продукти за детокс и укрепване на черния дроб са друга, изключително важна стъпка. Екстрактите от млечен бодил и артишок имат доказано пречистващо и възстановяващо черния дроб действие. Екстрактът от млечен бодил присъства в много от съвременните лекарства за лечение на  чернодробни заболявания, включително чернодробна цироза.

LG Cleanse Formula (Черен дроб и Жлъчка Детокс Формула) е канадска, 100% природна формула, източник на внимателно подбрани, чисти, стандартизирани екстракти от млечен бодил, артишок, куркума и глухарче. Тази билкова комбинация е благоприятна за защита срещу токсини, замърсители и алкохол, стабилизира черния дроб и жлъчния мехур, и създейства за оптималната филтрация на токсините.    

Как действа LG Cleanse Formula (Черен дроб и Жлъчка Детокс Формула):

-Спомага за облекчаване на работата на черния дроб при редовен прием на алкохол, както и омазняването му при хранене, богато на мазнини. Ускорява чернодробната регенерация. Намалява окислението на холестерола с ниска плътност и забавя образуването на атеросклеротични плаки.

-Екстрактът от артишок в продукта спомага функциите на жлъчния мехур и предизвиква активно отделяне на жлъчен сок. Благодарение на това храносмилането осезаемо се подобрява, насърчава се чревната перисталтика и дефекацията. Жлъчетворният ефект на LG Cleanse Formula е благоприятен в случаите на жлъчно-каменна болест, възпаление на жлъчния мехур, следоперативни състояния след отстраняване на жлъчния мехур и др.

-Може да се използва като допълващо основната лекарствена терапия средство в случаите на цироза, хепатит, стеатоза и др.

-Перфектният избор и в случаите на лечебно гладуване и диети за редукция на теглото, когато още повече ускорява извеждането на токсините от тялото.

-Има благоприятно въздействие върху състоянието на кожата, особено в случаите на акне, дерматити и др.

Производител: Natural Factors, Canada